Management & Health News

Kvinne – skrik!

Dagens gjesteblogger er Bjørn Hansen som har en klar oppfordring til mennesker og spesielt kvinner som blir utsatt for vold – skrik opp! Og jeg er fullstendig enig. Jeg har skrevet om dette selv, nemlig i The Story, for der har jeg skildret noen voldsepisoder jeg har vært i som ikke var spesielt bra, og jeg burde ha skreket så høyt jeg kunne. Virkelig.

Men jeg gjorde ikke det. Vi har nemlig blitt opplært til det motsatte. Å være stille. Men å skrike kan redde liv, i det minste redusere volden du blir utsatt for. Her er Hansens innlegg. Bloggen hans finner dere her.

stop-1131143__480

Selvforsvar for kvinner. I løpet av to måneder har Malmø hatt fire utendørs gruppevoldtekter. Den ene av dem også med grov mishandling av offeret. Så prates det om selvforsvar og borgervern. Det er en faktor som aldri kommer opp i slike debatter. Kvinners mest effektive forsvarsvåpen: Angstskrik. Et slikt skrik gir en instinktiv reaksjon hos den som hører det. Så svarer bedreviterne at det vil bare føre til at kvinnen blir holdt for munnen eller blir slått ned. Et plutselig avbrutt angstskrik vil virkelig sette fart i omgivelsene. Politiet vil bli oppringt momentant.

Ordinær fysisk selvforsvarstrening har jeg ingen tro på. Med samme kroppsvekt har kvinner 30 % mindre muskelmasse enn menn. Mot en gjeng er de sjanseløse. Et selvforsvarsopplegg for kvinner bør i tillegg til skriketrening ha sprinttrening og enkle frigjøringsgrep hentet fra Jiu-jitsu slik at de kan gi seg selv anledning til å skrike og løpe.

Dette er en oppgave for idrettslag. De har haller å trene i og det er enkelt å legge inn slike treningsøkter i forbindelse med ordinær trening. Husk å orientere politi og naboer om hva som foregår. Hvis ikke er politiet på døra ganske raskt. Bruk hørselsvern under skriketrening. Bjørn Hansen.

 

Blogg