Management & Health News Sex & Relationships

Ida Wulff bommer grovt i et uklokt innlegg. #Metoo

#NOTME, skriver bloggeren Ida Wulff på sin blogg. Det er fint for henne at hun aldri har opplevd sextrakassering eller uønsket seksuell oppmerksomhet. De fleste andre kvinner derimot, har nettopp det. Og da er det ubegripelig at den ene kvinnen som ikke har det, føler det er riktig å “gå ut” med et innlegg som det er vanskelig å se hensikten i – annet enn å høste applaus for å skulle være en slags “motvekt”.

Wulff skal også ha oss til å tro at kampanjen har gjort det vanskelig å være mann, at de ikke en gang kan be kvinner ut på kaffe. Dette er en direkte tullete, og i tillegg vitner det om manglende forståelse for kampanjens opprinnelse, hensikt og viktighetsgrad.

laptop-4906312_640

På bloggen sin skriver hun følgende: Hvis jeg var mann i dag. Så hadde jeg tenkt meg om 102 ganger før jeg gikk bort til en kvinne og viste henne interesse. Ga henne oppmerksomhet. Et kompliment. Kanskje ba om nummeret hennes.

#METOO er en hashtag som markerer at en person er blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet. Og etter min mening: den hashtaggen brukes nå over en lav sko. At kvinner (og menn) blir utsatt for trakassering, overgrep og voldtekt er forferdelig. Men jeg får en følelse av at disse grusomme hendelsene og historiene begynner å drukne i et virvar av hårsåre kvinner som hater menn.

En mannlig kollega som syns du er sjarmerende og inviterer deg ut på en kaffe. Bare dere to. Er det uønsket seksuell oppmerksomhet som bør deles på Facebook, etterfulgt av #METOO i caps lock? Eller hadde det holdt at du sa: takk for invitasjonen, men jeg er ikke interessert? Du er på et utested. Åletrangt dansegulv, og en fyr danser seg bort til deg. Inntil deg. Det føles upassende, du har jo en kjæreste som sitter hjemme og venter på deg. Er det uønsket seksuell oppmerksomhet som bør deles på Facebook, etterfulgt av #METOO i caps lock? Eller kunne du gitt fyren på dansegulvet beskjed om at du helst vil danse i fred? 

TIL IDA WULFF; SELVSAGT KVALIFISERER IKKE DETTE TIL #METOO.

Eksemplene over er totalt idiotiske. At nevnte har fint lite med #METOO kampanjen å gjøre – er noe enhver med normalt omløp i øverste etasje forstår, med unntak av Wulff. Å påstå at menn ikke lenger kan be kvinner ut på kaffe uten å bli dratt inn i kampanjen er flåsete og tullete påstand uten dekning.

Det er fortsatt noe som heter sunn fornuft, og den har de fleste i behold selv om vi med jevne mellomrom opplever diverse kampanjer. Og selvsagt som i det meste finnes det mennesker som overdriver. Men å gjøre dette til et “stort problem” er ikke bare latterlig – i en sak som dette kan den type innlegg som Wulff her fremmer få store følger. Kampanjen kan bli kvalt om flere velger å gå ut like uklokt, naivt og korttenkt som Wulff.

Sextrakassering ER et stort samfunnsproblem! At noen trykker for lett på #Metoo knaggen, er altså intet problem. Det som derimot er et stort problem, er den ukulturen som har satt sett i samfunnet; på arbeidsplasser og på idrettsarenaer – kort og godt overalt.

Kvinner trakasseres og blir sett på som sexobjekter – that´s a fact.

Og dette må vi gjøre noe med!

Et særdeles uvitende og uklokt innlegg. Nå ryddes det opp rundt om i arbeids- og organisasjonsliv i hele verden, spesielt innen politikk og media og i underholdningsbransjen. #Metoo kampanjen har også nådd unge menn og gutter som nå tar ansvar, engasjerer seg i debatten og oppfordrer kompiser til å oppføre seg ordentlig.

Å reduserer dette til en kaffekopp og et dansegulv, er idiotisk.

Derfor; at Wulff som aldri har opplevd trakassering i følge henne selv, nå går ut og skal “reversere” en særdeles VIKTIG kampanje som har resultert i at sextrakassering har blitt satt på agendaen og at det nå ryddes opp i ukultur verden over – ser jeg på som et særdeles stort svik mot unge jenter og medsøstre.

Jeg regner med at Ida Wulff muligens får barn en dag. Kanskje får hun en jente. Å angripe en utrolig viktig kampanje ved å bruke idiotiske eksempler som Wulff her har kastet frem – og som vi alle vet har lite med kampanjen å gjøre – er derfor direkte uforståelig.

Om flere nå går ut med liknende klønete innlegg, risikerer vi at dette slår tilbake på jenter og kvinner, med det resultat at ingen våger å si fra! Dette er INGEN tjent med. Der har vi vært!

Og nettopp derfor har ukulturen fått gro og spredt seg i et helt verdenssamfunn.

Innlegget til Wulff er altså av denne innlysende årsak direkte uklokt og det er vanskelig å se hensikten – annet enn å få noen klikk og klapp på skulderen av de av gutta som er enig.

Heldigvis er det nok av menn som ser at vi må ukulturen til livs.

Jan Arve Hammerseth skriver følgende i Haugesunds Avis: Gutta som filmer jenter under samleie, dickpicks og presidenter som » grabs them by the pussy» – hva er det som skjer? Er jeg som mann også en av dem? I løpet av de siste par døgnene har emneknaggen #metoo fått over en halv million meldinger. Dette er historier fra søstre, mødre, tanter, venninner og døtre som står fram med at de har blitt seksuelt trakassert. Som mann blir jeg helt dårlig, som far til en ung jente blir jeg bekymret Hva er det som foregår? Vi menn grabber, kniper, kysser og sender bilder av penis til kjente og ukjente jenter som et slags reklame-stunt eller hva det nå skal være godt for. Jeg orker ikke mer nå, vi må skjerpe oss gutta! Les innlegget her.

Tage S. Jensen (19 år) skriver følgende i Aftenposten: Du har faktisk et ansvar overfor din kompis og – ikke minst – overfor din venninne. Du er nødt til å ta grep. Fortell kompisen din at han må lære å oppføre seg. Fortell ham at handlingene hans kan få alvorlige konsekvenser, både for ham selv og jentene han trakasserer. Nesten hver dag dukker det opp nye #MeToo-avsløringer. Det gjør meg flau over å være gutt. Vi skal liksom være verdens mest likestilte land. Vi må skjerpe oss, gutter! Les innlegget her.

Kampanjen bør med andre ord få gå sin gang uten denne type usaklige “motkrefter” til det har blitt ryddet opp i ukultur og til vi har fått satt nye retningslinjer for samkvem og respekt mellom kjønnene. Og så får vi heller tåle at en dame her eller der bruker #MeToo en gang for mye eller to.

For dette er faktisk ikke et “samfunnsproblem” slik Wulff prøver å fremstille det.

Et stort samfunnsproblem er derimot sextrakassering!

Les også; En jæævlig skænk vi møtte på lørdag. Hun pulte og sugde alle!

Tredje bok i serien om Lotte-Marie, Norges morsomste serie – er nå i salg.

#Å lese gir glede! Ønsker alle en riktig fin dag😉

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

presentasjon

vinkurs-kompendium