Adventure & Travel English Articles

The Thief, the hotel that gives pleasure

I forbindelse med min 11 bokutgivelse, og tredje bok i serien om Lotte-Marie, en nokså helsprø produktsjef i vinbransjen, hadde jeg nylig et opphold på The Thief på Tjuvholmen i Oslo. Lotte-Marie ender nemlig ut der en dag; hun sitter i den fantastiske hyggelige lobbybaren og drikker favorittvinen sin, og litt på en snurr og ganske impulsivt bestiller hun seg et rom og en deilig spa-behandling, og tar den bokstavelig talt helt ut. Så dette måtte selvsagt også jeg gjøre – research kalles slikt – ja, jeg vet, å skrive bøker er ikke for pingler! #Sponset. Bilder; The Thief og Trude Helén Hole

The Thief ligger mellom det ikoniske Astrup Fearnley-museet, kanalene på Tjuvholmen og Oslofjorden, og fremstår med frekk eleganse og moderne klassisk design, for her står både internasjonale og norske designere som Antonio Citterio, Jonathan Adler, Bruno Rainaldi, Tom Dixon, Anne Haavind og Stokke Austad bak både møbler og dekor, og for å si det rett ut – det er deilig vakkert!

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 14.15.36.png

Kunst og musikk, godt for både sjel og hjerte. Hotellets egen kunstkurator har håndplukket kunst til hvert enkelt rom og suiter fra samlingen Thief Art. Og i 3. etage kan du nyte mer kunst. Akkurat nå kan du se enkelte bilder fra en av mine favoritt fotografer som er David Yarrow som tar utrolige dyrebilder. Ta gjerne turen til FineArt og se flere fotografier mens du først er her. The Thief har også utmerket seg som et levende møtested, ikke bare i den hyggelige lobbybaren, men også med sine jevnlige konserter, så ta gjerne en titt på facebooksiden The Thief Unplugged for kommende konserter.

Spise og drikke. The Thief Roof er en unikt takterrasse med utsikt mot Holmenkollen. Takterrassen er vanligvis åpen fra slutten av april til september, og i sitte-seksjonen serveres det enkle småretter som du kan nyte sammen med sommer-inspirert musikk i en hyggelig atmosfære.

Er det for kaldt, tar du turen til The Thief Bar som har blitt et svært hyggelig møtested for Oslofolk og hotellgjester fra hele verden. Her vil Master of the Bar som vet hva han driver med, lage de herligste, eksotiske drinker til deg av råvarer av topp kvalitet. Thief Bar har nemlig stjålet inspirasjon fra historien og verdens metropoler, og tilført noe helt eget, hver cocktail har derfor sin egen historie, så ønsker du deg noe unikt – så drar du hit.

The Thief tilbyr fem forskjellige rom-kategorier. Enten du velger The Oslo Suite som er toppsuiten på 160 m2 med utsikt fra privat takterrasse, og det er nettopp dette rommet Lotte-Marie velger 😉 eller et av hotellets ypperlige standard rom, står komfort i høysetet. Alle rom har skreddersydde løsninger og originale detaljer som skaper en intim og personlig atmosfære.

Jeg var så heldig å få bo i et flott Deluxe-rom, et særdeles romslig og elegant rom med deilig utsikt mot fjorden. Her inviterer dype lenestoler fra Italia til fredelige stunder med en god bok eller en film, skjønt, jeg tilbragte kvelden sammen med hyggelig selskap i lobbybaren The Thief Bar – foran gasspeisen, for der liker jeg meg. 😉

The Devil is in the details. Her likte jeg meg altså veldig godt, og små detaljer som sensorstyrte lys og ikke minst den herlige kaffemaskinen gjorde at jeg digget rommet mitt som fremstod svært detaljrikt og glamorøst, og ikke minst med gjennomført kvalitet. Designerpledd, badekåpe og norske ulltøfler sørger for at du har det komfortabelt, og det store badeværelset med regnskogdusj likeså. Vannflaske ved sengebordet ved leggetid og termos med varmt vann og Pukka Night Time Tea var satt inn til meg på kvelden, og med dette følte jeg meg selvsagt veldig godt ivaretatt.

Og så måtte jeg selvsagt prøve spaet, og da valgte jeg, ettersom jeg skriver på spreng for å få ferdig den etterspurte boken Lotte-Marie og Matchmorderen til november, selvsagt rygg og nakkemassage! Det var Slawek som ordnet ryggen min, ja, jeg skriver ordnet, for han visste virkelig hva han gjorde, og både ryggen og jeg er svært takknemlig, for dette var over all forventning. #HeltHerlig!

Også Karoline som tok i mot meg, var helt suveren. Så dette var en god opplevelse, og skal jeg være helt ærlig – så kan jeg gå veldig fort lei når jeg er på spa, fordi støy og mange mennesker tar litt energi. Men her kunne jeg blitt værende i timer, for her følte jeg ekslusivitet, ro og sann velvære. Atmosfæren var intim uten å bli for intim, og spaet var vellykket inspirert av norsk natur – skifer, mose, hav og nordisk lys med elementer fra tyrkisk Hamam, marokkansk Rhassoul og tysk Aufguss.

I simply loved it – så nå vet jeg hva jeg skal gi i gave til den jeg er glad i og kanskje også meg selv når boken min er ferdig. Just saying! 😉

The Thief er mer enn et hotell – så til sist må jeg bare få nevne personalet. Et hotell kan være verdens flotteste, men det viktigste er staben. De ansatte er nemlig hotellets bankende hjerte. Er personalet uten sjel og glede, så faller det hele i gjennom og hotellet vil fremstå som kun et vakkert, trist og tomt skall.

Jeg har vært flere ganger på The Thief, og jeg har reist verden over og bodd på de mest fantastiske hoteller – men det er faktisk få som kan måle seg med gjengen på The Thief. Så Choice gjør utvilsomt noe riktig her – for imponerende var også Hotel Oleana i Bergen som du kan lese om her. Jeg har tidvis kommet inn pent kledd og kledd som en lasaron, men har alltid blitt møtt med et gledelig smil, respekt og genuin hjertevarme uavhengig av hvordan jeg har fremstått. Her føler jeg meg oppriktig velkommen – og det varmer stort!

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen og få flere reisetips.

Translation button to the right ->

Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller lese om mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 09.55.27