Books & Literature News

Shirley Bottolfsen & Jo Nesbø gir én mill. til Flyktninghjelpen

Tradisjonen tro møtte pressen nok en gang på Harrys Holes stampub Restaurant Schrøder for å overvære utnevnelsen av «Årets ålreite» fyr eller dame. I fjor fikk Eddi Edsvåg prisen – saken kan du lese her. Det hele ble innledet av en munter Nesbø som sa omtrent det samme som året før, også i tradisjonens ånd vil jeg tro. Stemningen ble ikke mindre av det:-)

Jo og .jpg

I år gikk prisen til Shirley Bottolfsen, en barmhjertig samaritan fra Irland som kom til Bodø for 60 år siden. I 36 år har hun jobbet for å samle inn penger til de som trenger det som mest. Totalt har hun samlet inn over 7 millioner – det er ganske så unikt!

Jo og de.jpg

Én million til Flyktninghjelpen. Årets prisbeløp på en million kroner ble av Shirley Bottolfsen sammen med styret i Harry Hole-stiftelsen delt ut til Flyktninghjelpen som mottok gaven ved Jan Egeland. Pengene går til et utdanningsprosjekt for somaliske flyktningebarn i Dadaab i Kenya, og vil kunne gi 1.500 barn leseferdigheter – og det er stort:-)

Trude Helèn Hole på en onsdag gitt, trodde det var tirsdag, jeg!

Cityscape 2