News

Kameraderi og urederlighet hos Protector?

Nå skal ikke jeg skrive om Protector hele uken, men jeg har jo fulgt sakene på Stopp Boligsvindel en stund og har sett meg lei på hvordan firmaet behandler mennesker og ødelegger familier, hvordan de bevisst opptrer på samme kyniske måte mot motpartene, og ikke minst hvor påfallende det er med kameraderi – en tydelig rød tråd i det hele.

bolig

Urederlighet. Her har jeg samlet sammen et knippe “teknikker” Protector benytter seg av for å ødelegge saken din – dette er ikke mine ord, men kommer fra folk som er i sak mot firmaet som opplever bruk av de samme metodene.

  • Protector bytter ut advokatene for å trenere og hale ut sakene mest mulig.
  • Forholder seg ikke til lovpålagte frister.
  • Operer kynisk for å gjøre saken kostbar for motparten.
  • Unnlater i enkelte tilfeller å møte i retten.
  • Bruker bekjente og i følge Kapital, usertifiserte takstmenn.
  • Forsøker å legalisere ulovligheter.
  • Fremmer falsk forklaring og dokumentsforfalskning.
  • Gir uriktige avslag og for lave erstatningstilbud, dette er også innrømmet av tidligere ansatte, les her.
  • Har profesjonelle og kyniske advokater som jobber med dette på fulltid. Gjør derfor research og skaff deg en advokat som kan jobben sin!

Kameraderi. Om du derimot har en fot innenfor Protector´s nettverk, er ståa en annen. Se forrige sak om Protector har ødelagt livene våre der tilknytning mellom selger/takstmann/Protector er godt skildret – dette er kameraderi. I facebookgruppen Stopp Boligsvindel forteller svært mange som har “opplevd” Protector om tilsvarende, og det kan se ut som at blant annet Smiths Venner har mye forbindelse med Protector. I saken om familien Woldstad som forteller hvordan Protector har ødelagt livene deres, gjør Protector seg også medskyldig i forsøk på svindel.

Skikkelig forretningsdrift, rederlighet, habilitet og troverdighet er med andre ord Protector bør slå opp.

Løse og raske utbetalinger til egne folk? Og det fortsetter – jeg fikk for to dager siden en mail av en som har lest sakene mine om Protector som ønsket at jeg skulle belyse den andre siden av saken. Vedkommende hadde forsikring hos Protector da de solgte huset sitt, og reagerte på at det forekom flere store utbetalinger uten at de en gang ble kontaktet – huset ble solgt til en av Protector´s takstmenn! Her er hennes mail, direkte sitert og publisert med selgers godkjenning:

– Hei, jeg leste innlegget ditt om Protector. Jeg har selv eierskifteforsikring hos dem, og jeg sitter vel kanskje på den andre siden som selger til en bolig med kjøper som har klaget på en god del og fått full pott hos Protector på sine krav. Første kravet var på stuegulv, ganggulv og soveromsgulv, der kjøper kalkulerte med 425.000 og fikk 400.000 på sin konto 8 dager etterpå.

Vedtaket ble gjort av Protector to dager etter kravet kom, og jeg fikk aldri spørsmål om noe, men fikk beskjed om å senke skuldrene for dette skulle de fikse selv.

Kjøper blir ofte leid inn av Protector som takstmann, for han driver sitt eget firma. Kjøper har også vært takstmann på huset han kjøpte i den tid vi kjøpte huset, og feil som ble oppdaget på det tidspunktet har han klaget på nå i ettertid, og fått medhold. Han har fått utbetalt tre krav av Protector, der to av de var på full pott og det ene var på tapt leieinntekter og en terrassedør, men han fikk ikke for vannkvaliteten.

Kapital skrev om dette for en stund siden, og jeg som selger er frustrert over at min forsikring blir brukt på denne måten, og spesielt når man leser om alle de som kjemper om å få noe, og han bare slenger inn krav på krav og får utbetalt med én gang.

Krav nr to fikk han tilslag på før Protector i det hele tatt hadde vært i kontakt med meg. XXXX sitter på en god del informasjon også. Vet ikke om dette er noe for deg, men tenkte nå bare å gi deg litt opplysninger fra denne siden. Mvh XXXX

……

Nevnte sak er også omtalt i Kapital nummer 6 i år, og følgende er å lese på s.120 – 125 i papirutgaven:

Full pott hos Protector. Var takstmann på hus ved tidligere salg – fikk erstatning som boligkjøper få år senere.

En takstmann på Vestlandet som Protector ofte benytter, fikk utbetalt nesten hele sitt krav, dvs. 400.000 kroner, alt to dager etter at han reklamerte på et boligkjøp. Selger reagerer, og mistenker at den lynraske utbetalingen, og ytterligere utbetaling senere, skyldes takstmannens relasjoner til selskapet. Noe Protector avviser.

Behandlet på vanlig måte. Ifølge en epost fra Protectors administrerende direktør Sverre Bjerkeli til selger, er reklamasjonsaken på huset på Steinsland behandlet på vanlig måte i Protector, der skaden er gjort opp «hurtig og korrekt».

Direktør for eierskifte i Protector forsikring, Merete Christensen Bernau, protesterer mot inntrykket av at forsikringsselskapet får levert rene bestillingsverk fra innleide, ofte ikke-sertifiserte takstmenn.

……

Vel, at saken som beskrevet i Kapital er gjort opp “hurtig” er tydelig når utbetalingene forekommer kun to dager etter reklamasjon. At dette er vanlig måte kan nok diskuteres. Jeg tenker at de familier som i årevis får sine saker trenert av Protector og til sist går konkurs, ikke er enig. Nå kan det se ut via Stopp Boligsvindel at forsikringsselskapet NCL ikke er stort bedre, så undersøk litt rundt og velg forsikring med omhu.

De tre raske utbetalingene til Protector´s takstmann er altså ganske påfallende, spesielt sett opp mot saken jeg omtalte for tre dager siden, om familien Woldstad´s treårige lange kamp mot innlysende boligsvindel, der Protector´s takstmann er selgers venn. Hva skal vi tro om dette? Og igjen – de samme historiene bekreftes igjen og igjen på FB gruppen Stopp Boligsvindel.

At meglere og selgere vil bruke dette firmaet er for meg totalt ubegripelig. Så sjekk selv før du kjøper forsikring og finn et rederlig firma. Og igjen, økokrim bør nå komme på banen og foreta en grundig vurdering av firmaet Protector. Jeg vil da anta at de kommer frem til følgende konklusjon – pill råttent tvers igjennom.

Trude Helén Hole

Følg meg gjerne på sosiale medier her. Og vil du følge denne bloggen – trykk FOLLOW til høyre:-)

Liknende saker: Protector ødela våre liv, og Kjøpe eller selge bolig? Styr unna Protector. Hjemmesiden finner du her www.boligsvindel.no. Flere saker om firmaet og deres metoder finner dere på nett. Del gjerne artikkelen så flere får vite hvordan Protector driver “business”!

Online-Yellow-970x250

0 comments on “Kameraderi og urederlighet hos Protector?

Leave a Reply