Romantikk på Værtshuset Bærums Verk

Ny dag og nye muligheter. I dag tar vi for oss Værtshuset Bærums Verk, der Mr. Molland, min kjæreste tok meg med på overraskelses-tur forrige tirsdag. Om det var romantisk?


Vel, tenk deg en dag som begynner med faste av alle ting, eller cleansing som noen kaller det, de fleste egentlig, der vi begge kun inntok te, mørk sjokolade, og noe som heter Cleanse for Life, og dette skulle liksom inntaes fire ganger om dagen. Ja, vi er jo sånne ekstreme helsefreaker, Hans-Jacob og jeg… (ironiiii, vel, Hans-Jacob er nok relativt opptatt av helse og hva vi putter i oss, og jeg innrømmer det, jeg merker det påvirker:-) Men det er jo ikke akkurat romantisk – å faste. Det er liksom noe med det å kunne kose seg sammen med god mat og gjerne et glass vin eller to. Skjønner?

Vel, etter en hyggelig frokost sammen, med en kopp te uten sukker, et glass cleansing, og deretter en lunsj med det samme, og så videre, kun krydret med noen spreke smsér utover dagen, så kom den plutselig: – Skal vi stikke på restaurant i kveld? Og da var det bare å svare: – Jaaaaa! I love you!

Og så kom Hans-Jacob hjem etter jobb, men ville ikke si hvor, kun: – Vi drar klokka halv syv. Deretter bar det innover og bortover, oppover og nedover, og utover og innover igjen, som det alltid er når vi er på tur, helt til vi kom til Værtshuset Bærums Verk! Og der har jeg vært et par ganger før og solgt vin! Kvalitetsvin selvsagt!

Jupp, det var på 90 tallet da jeg drev med vinimport. Jeg hadde altså ikke spist der før, for det er for dyrt for meg det også, som med Maaemo som jeg omtalte i går. Husk, jeg er jo bare en fattigslig forfatter som lever av å skrive, som gjør så godt hun kan og mer til!

Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum. Vel, men Hans-Jacob har det med å forbarme seg over fattige forfattere rik på kjærlighet, og han kan det med å overraske og i tillegg er han gentleman! Jupp, det er jo ikke rart at jeg elsker den mannen. At han er verdens mest sexy mann også, trenger jeg ikke å nevne.

Vel, hvor var vi? Jo, og i verdens hyggeligste omgivelser satt vi altså der i Norges eldste restaurant og fortsatte med fremtidsplanene våre – ja, vi har mange, mens hjemmebakt brød, lefse og parmaskinke, hummersuppe, hjort og pinnekjøtt, sjokolade og desserter fylte magene våre. De som var helt tomme frem til da…

Og igjen, som med Maaemo, servicen var helt suveren – veldig unorsk fordi den var så bra, men samtidig, selvsagt, i de omgivelsene – veldig norsk også på en måte, om dere skjønner. Servitørene går med antrekk fra i «gamle dager», noe som gjør det hele ganske så komplett, og maten som serveres er førsteklasses! Et lite trekk blir det allikevel, for det må jo nevnes at pinnekjøttet var for salt og hadde fått for liten tid i gryto. Pinnekjøttet skal altså slippe seg fra beinet når det er ferdig. Og grunnen til at jeg vet dette er at jeg er dritflink til å lage mat selv. Bare spør de som ikke har havnet på sykehus av å spise maten min.

Værtshuset ble oppført ca 1640 på Bærums Jern Werk i et solid tømmerhus ved elven Lomma for å få kontroll på all drikkingen blant arbeiderne. Det ble straks et livlig samlingssted for jernverksfolket og for langsveisfarende bønder og handelsmenn.

Værtshuset fikk også en funksjon for de vanskeligstilte i lokalsamfunnet; avgiften fra brennevinssalget gikk ikke til Kongen, men til Verkets fattigkasse. Om det ble en velfylt kasse, forteller historien ikke. Men Værtshuset var godt besøkt og i ca 250 år, frem til omkring 1890 fungerte det som serveringssted. Etter dette ble lokalene brukt som bolig for verkstedsbefolkningen. Senere ble bygningen fredet av Riksantikvaren og i 1987 ble den totalrestaurert og gjenåpnet som serveringssted.

Juhuuu, hyggeligere julestemning og et mer romantisk sted å spise finner du knapt:-) Hilsen Trude & Hans-Jacob

Flere artikler om vin finner du her.

PS!! Sjekk ut mine online vinkurs. Nå kan du lære alt du trenger å vite om vin på video – for jeg har også laget vinkurs på video til deg. Her finner mine online vinkurs som du kan se på video i din egen stue – når du har lyst og når du har tid!

Mine bøker, mitt bloggkompendium og På Druen vinkompendium finner du her. På Druen TV-serie om vin finner du her.

…….

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

.

VINKURS ONLINE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s