Management & Health News

Til Gunhild Stordalen, skal du redde jorden, er et godt sted å begynne å ha begge føtter godt plantet på jorden

statue of jesus

Du får ha meg unnskyldt, Gunhild Stordalen, men hvilken planet lever du på, egentlig? Gunhild Stordalen og Geir Olsen, Europa-sjef i konsulentselskapet Kearney, skriver følgende i et underlig innlegg i DN der de kritiserer nordmenn for å være egoistiske og kun tenke på seg selv;

Innlegg om Arendalsuka: Drit og dra, resten av verden. Det virker som om Arendalsuka ønsker å si følgende til resten av verden: «Dra til helvete, vi bestemmer selv, kom ikke her og bland dere inn i vår verden». Når politikere og organisasjons- og næringslivet i Norge for 14. gang møtes i Arendal i august, så er uniformen bunad og nisselue. Vi inviteres til å sitte langs fjordkanten, forgapt i vårt eget fortreffelige speilbilde. Mens verden brenner

I overkant av 100 arrangementer har «Norge» i tittelen, og da har vi ikke talt med alt norsk og nasjonalt. Men hva som faktisk foregår i verden utenfor, hva det betyr for oss og vårt ansvar for verden, det er lite til stede på programmet.

Ukraina, pandemi og forsyningskrise i verdensøkonomien. Vi er vitne til en serie av tett sammenvevde og umiddelbare kriser, på toppen av de underliggende og eksistensielle: klimakrisen og kollaps i biologisk mangfold. Selv om OECD forteller oss at vi ikke er i nærheten av å nå våre egne klimamål, skal vi under Arendalsuka ikke diskutere innholdet i, eller veien ut av, krisene. Vi inviteres isteden til å engasjere oss i hvordan Norge og nordmenn kan bli vinnere som en konsekvens av verdens kriser. Problemet er bare at om vi ikke lykkes i å stoppe krisene, så blir det ingen vinnere. Det blir ingen fremtid verdt å ha, selv ikke i Norge. Dersom ikke et av verdens rikeste land, som har bygget sin rikdom på det fossile eventyret, evner å lede an i omstillingen og hjelpe andre, spesielt fattigere land, vil vi bare bite oss selv i halen.”

Vel, jeg vil gjerne ha meg frabedt å bli karakterisert som en «nisse i bunad» som ønsker å «profitere/vinne» på verdens kriser kun fordi jeg og mange med meg ser at det går til helvete – at ingen ting henger på greip – at Norge ikke lenger er et velfungerende og relativt selvforsynt land og demokrati med en normal og sunn folkehelse/folkeøkonomi – og ønsker å gjøre noe med det!

For å snu litt på det; om vi ikke redder oss selv, kan vi heller ikke redde andre!

At du kaller det egosentrisk å prøve å overleve i en verden som stadig blir rammet av globalistskapte verdenskriser som du faktisk er en del av – bevitner din innlysende mangel på bakkekontakt! Det er mulig du har det alt for godt ettersom du har vanskelig for å sette deg inn i de interne kriser Norge og nordmenn nå står overfor, og ikke ser hvordan vår natur og våre naturressurser ribbes og ødelegges for å tekkes internasjonale krefter, mens vi selv går til grunne. 

At stadig flere her til lands må ty til fattigkassa og ikke har råd til mat, drivstoff og strøm – bryr du deg tydeligvis ikke om!

Heller ikke det faktum at stadig flere bedrifter nå må legge ned grunnet for høye kostnader ser ut til å bekymre deg det minste! Tror du penger vokser på trær?

Jeg tror jeg må minne deg på at disse bedriftene har ansatte, du vet – slike folk som jobber hver dag fra 8-16, og disse har sannsynligvis familier, og sannsynligvis har en del av disse også barn å fø og fostre, og du vet, slikt koster penger. Og du vet, når basiskostnadene som mat, drivstoff og strøm stiger himmelhøyt, så må en gjerne korte ned på andre utgifter som barnas klær, trening- og fritidsaktiviteter, og turen til bestemor må kanskje vente til neste år. Ja, unnskyld for at jeg bruker litt ironi her, men jeg må jo spørre deg en gang til: – dette bekymrer deg altså ikke det minste?

Du har kanskje ikke noen som helst forståelse for folk med alminnelig inntekt og situasjonen vi står i? Din kjære eks-mann mottok over 850 millioner i covidstøtte til sine selskaper i 2020. Hvor mange hundre millioner han har fått i årene etter 2020 vet jeg ikke, men dette er altså mer et unntak enn regelen. Dette til info.

De bedrifter som overlevde den ulovlige nedstengningen tidligere – som lenge har levd på oppsparte midler – sliter definitivt nå med det økende kostnadsnivået vi nå opplever, og om du ikke tror dette har en samfunnsøkonomisk konsekvens og langt mer enn det, må du tro om igjen!

Ref din «nisselue» beskrivelse; Norge tok rollen som verdens rause «julenisse», ettersom du beskriver oss som nisser – kun noen tiår etter vi mottok Marshallhjelpen. Du bør kanskje undersøke litt hvor mye vi faktisk har gitt i bistand de siste 50 år før du begynner å kritisere oss!

At du, en selvoppnevnt Messias tydelig har skapt deg en selvpålagt oppgave å redde verden, er faktisk helt supert, stå på med ditt!

Men at du samtidig driter i dine nærmeste, de gamle som bygget Norge og alle de familier som nå sliter Big Time – oser av dobbeltmoral.

Avslutningsvis må jeg også nevne at innlegget ditt i tillegg til nevnte vitner om manglende kunnskap både om krigen i Ukraina og det du kaller «pandemi» som du mener folk her på berget driter i. Et «virus» de fleste (84%) ikke en gang merker de har, og som kun rammer eldre og folk med nedsatt immunforsvar som vanlig er ved en forkjølelse og influensa – er ingen pandemi selv om NRK skriver det med store bokstaver. Covid var inntil 1982 definert som en vanlig forkjølelse inntil WHO endret definisjonen og hadde en global dødelighet på 0,024% fra 1.12.19 til 1.12.20.

En pandemi, sa du? Hvor?

Og ps, det nyeste motefenomenet «Apekopper» smitter i all hovedsak via seksuell kontakt blant homofile, og det selv om FHI nylig har innlemmet «luftvei» for å kunne beskrive det som en «allmennfarlig» smitte, hvilket selvsagt er tullete, men gjøres for å kunne bruke det i en ev ny lockdown som skal ramme oss alle, og ikke bare homofile. Dette til info.

Jeg undres derfor hvilken planet du lever på, for spesielt jordnær er du ikke. Du må gjerne redde verden og snakke i vei og begynne å spise insekter om du ønsker det, men å angripe dine egne landsmenn fordi stadig flere ikke har råd til strøm og mat, ser at det nå er tid for selvberging både som en nasjon og et folk, og ikke minst for å ta vare på vår natur – er direkte umusikalsk og umoralsk, selv for en selvutnevnt messias.

Skal du redde jorden, er et godt sted å begynne å ha begge føtter godt plantet på jorden.

Når det er sagt – jeg ønsker deg alt godt.  

…………………@…………………..

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us. 

Nå kan du kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs