Management & Health News

Det heter ikke strømstøtte – det er utbytte!

five bulb lights

Det er viktig å presisere at den såkalte “strømstøtten” ikke er støtte. At våre politikere bevisst bruker ordet “støtte” er å lyve og bokstavelig talt føre befolkningen bak lyset. Dette er utbetaling av utbytte til eierne – det vil si vi – folket, og det er et direkte latterlig utbytte. Vi – folket – burde selvsagt krevd mer og kastet styret, dvs regjeringen!

Mímir Kristjánsson, stortingsrepresentant for Rødt sier følgende; “Regjeringen skaper et falskt bilde når Jonas Gahr Støre på Politisk Kvarter i går hevder at de allerede har innført «en type makspris» fordi de dekker 90 prosent av strømkundenes utgifter utover en pris på 70 øre kWh.

For det første er 70 øre en veldig høy strømpris, seks-sju ganger så mye som kraften koster å produsere og dobbelt så mye som snittprisen siste ti år.

For det andre kommer alt av nettleie og avgifter i tillegg. Og dette dekker staten ingenting av. I et eksempel i VGs strømstøttekalkulator oppgis nettleie til 28 øre, elavgift til 15 øre, Enøk-avgift til 1 øre og moms på 25 prosent. Resultatet er at folk betaler mye, mye mer enn 70 øre per kWh.

For det tredje er ikke 70 øre beregnet av ditt faktiske forbruk, men etter snittforbruket i din region. Det betyr at den billige strømmen du IKKE bruker når du ikke står opp midt på natta og vasker klær, er med på å trekke ned strømstøtten du får.

Resultatet er at samtidig som regjeringen slår seg på brystet og lover å dekke 90 prosent, opplever mange at de knapt får halvparten dekket. I den grad det er innført en type «makspris» ligger nok den nærmere det dobbelte av 70 øre, om ikke mer.

Da blir spørsmålet: Ville det ikke vært bedre for regjeringen å være ærlig om hva de faktisk dekker, framfor å prøve å framstille det som om de har innført «en type makspris»?

Folk er jo ikke dummere enn at de klarer å lese sine egne strømregninger.”

………………@………………..

På mail fikk jeg tilsendt følgende; “Hei, og takk for dine mange viktige innlegg! Når det gjelder “strømstøtten” er beregningen av moms vesentlig. Dette klippet jeg ut fra FB, og glemte å ta med forfatter: Strømstøtte og mva. En annen absurditet i dagens situasjon er at staten krever moms på hele strømregninga, mens de betaler tilbake deler av ransutbyttet over nettleia. Denne såkalte strømstøtten er basert på spotpris uten moms. Koster strømmen 4kr betaler man altså 1 kr I moms, selv om man egentlig ikke betaler mer enn snaut 2kr for strømmen. Dermed har staten forsynt seg med en reell moms på 50% eller mer på det man faktisk betaler for strømmen. Systemet er så vanvittig at man nesten ikke kan tro det er sant. Får vi ekstrem-situasjon til vinteren som enkelte påstår med periodiske utkoblinger og strømpris på 40kr eller mer må vi med dagens system ut med minst 10kr pr kWh i moms selv om staten betaler tilbake 100% av strømprisen over 70øre. Dette i tillegg til de 12-15% av bruttoprisen som de private parasittene i kraftkjeden stikker av med, så totalt må man da betale minst 16-17kr på tross av politikernes påståtte “generøsitet”

…………………..@……………………

Samfunnsdebattanten Trond Haug skriver følgende; “Det er vel litt vel påfallende at de skylder på konflikten i Ukraina, når opplysninger som dette kommer frem… (se kommentarfelt) Dette er et nytt overgrep mot den norske befolkningen. Enorme mengder med strøm vil Tyskland trenge og det er ikke satt noe tak på leveransen. Her skal vi leve med skyhøye priser og trusler om strømrasjonering. Næringslivet venter et konkursras. Det igjen sender folk ut i arbeidsledighet. Folk har ikke lenger råd til bo i sine hjem her i landet. Enda mindre spise seg mette. Vi selger også strøm til England for halve prisen av det forbrukerne i Norge må betale. Avtalen med Tyskland strekker seg over en periode på hele 10 år.

Hele 70 milliarder tjente staten Norge på kort tid sist vinter på å rane egen befolkning. En netto fortjeneste på hele 60 milliarder etter at 11 milliarder til strømstøtte trekkes fra. Hvordan er det mulig å ta så høye priser i Norge for strømmen, samtidig som den selges på billigsalg til utlandet? Det ser ut som det er kjeltringer som styrer dette.

Kjære Støre: Nå er den fremprovoserte konflikten i Ukraina oppbrukt. Folkets tillit til deg er også oppbrukt…”

……………..@………………

Samfunnsdebattant Ole John Saga skriver følgende; “Flertallet tror at politikerne som har fått oss i den knipa vi nå er i dumme og inkompetente, og noen av dem er nok det. Men de fleste av dem er smarte kriminelle parasitter som mangler samvittighet og medfølelse og har forstått at skal man lykkes med forbrytelser uten å måtte stå til ansvar – da går man inn i politikken – der man har lagd unntak for de kriminelle handlingene andre blir straffet for mens man selv kan begå dem uten at det får konsekvenser.

Og i alle andre yrker så må man ha en utdannelse som viser at man er kompetent til å utføre den jobben man har, men som politiker så behøver man ikke å ha noen annen kompetanse enn å være lystløgner og love ting man aldri kommer til å innfri.

Hvis du eller jeg tar på oss en legefrakk uten å være utdannet som det og begynner å praktisere og behandle pasienter, så ville vi blitt stemplet som kvakksalvere og blitt straffet, mens i politikken så er det fritt fram for alle kvakksalvere. De som har de mest ansvarsfulle vervene i nasjonen skulle med andre ord aldri hatt slike verv.

Hadde man i et hvilket som helst annet yrke utført jobben slik våre “kjære” folkevalgte gjør, så hadde man ikke bare fått sparken, man hadde også blitt tiltalt for grov uaktsomhet, blitt bøtelagt og fengslet i lang tid.

Vi hadde ikke akseptert dette i fra noen andre, så hvorfor aksepterer vi at landets øverste holder på slik?”

…………………@…………………..

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us. 

Nå kan du kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs