Art & artists News

Grafikk, en fantastisk sexy kunstform

Nå lærer jeg meg opp i grafikk som etter min mening er en fantastisk kunstform, en ganske sexy så dann – og kanskje blir dette min spesialitet fremover… vi får se. Jeg har i hvert fall forelsket meg fullstendig i grafikk, i hele prosessen som jeg syntes er både spennende og sexy! Under finner du bilder tatt underveis i grafikk-prosessen – min lærer er dyktige Ola Jonsrud, og jeg holder i dette øyeblikket på å fjerne overflødig trykksverte før tegningene mine skal trykkes/presses. Og dette øyeblikket er magisk, for det er først nå en ser strekene og tegningen vokse frem fra det svarte, som når en fremkaller et fotografi i mørkerommet!

Deretter må jeg finne finne riktig balanse mellom kontrastene mørke og lyse deler (skraveringsfelt og tetthet på skravering og streker), og eventuelt skravere mer og finjustere strekene i tegningen – en særdeles spennende prosess med en del x-runder frem og tilbake før trykket er slik jeg vil ha det. Vanskelig er det også, for en tegner egentlig litt i blinde på trykkeplatene, og om en skraverer for mye kan en jo ikke akkurat viske noe ut. Jeg kommer til å legge ut mine ferdige grafiske trykk etterhvert i nettgalleriet Featherboo.

Grafikk er bestemte former for billedtrykk som det kan lages flere eksemplarer av. Hvert enkelt avtrykk regnes som et originalt kunstverk selv om det kan finnes mange like eksemplarer av samme motiv. Et grafisk blad er et avtrykk på papir fra en stein, en treplate, en metallplate eller annet materiale hvor kunstneren selv har skapt sitt kunstverk. 

Tresnittet er den eldste teknikken med røtter tilbake til det gamle Egypt og Babylonia, til Romerriket og til Kina. Kineserne var de første som benyttet denne trykketeknikken til å lage bilder på tekstil. Når papiret etter hvert ble utviklet ble reproduksjonen av bilder og tegn viktig. Dyptrykksteknikkene ble brukt i middelalderen for å bevare de vakre mønstrene som våpen- og gullsmeder utviklet. Fra 1400-tallet ble teknikken også benyttet til å lage grafiske blad. Litografiet ble oppfunnet av Alois Senefelder (1771-1834) i 1798. Senefelder arbeidet som komponist og tekstforfatter og var opptatt av å finne andre metoder enn dyptrykket til å reprodusere tekst og noter på. Etter hvert ble teknikkene selvstendige billedmedier. Kilde; Kunstverket.no

Kort om undertegnede; Trude Helén Hole som pdd går på Asker Kunstfagskole, er forfatter, journalist, sommelier, coach, modell, foredragsholder og kunstner – og trolig Norges mest standhaftige og hardtarbeidende forlagseier. Som ung var Hole en meget kreativ og habil tegner og kunstner med stor forkjærlighet til alt som innebar å skape noe, det være seg treskjæring, lage isskulpturer og keramikkfigurer og kopper, å sy egne klær eller male, tegne og fotografere – og selvsagt skrive fortellinger. 

Nå har Hole spisset blyantene sine og børstet støv av malerkostene, og skaper abstrakt og figurativ billedkunst inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer. Hole er like ukonvensjonell i sin kunstform som i sitt forfatterskap, og varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret, samt bruk av elementer fra naturen. Malerier og motiver varierer stort fra det helt enkle, nakne og rå – til mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske malerier – til det skjøre og delikate – alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår egen natur og i Hole selv. 

Trude Helén Hole hadde sin første utstilling i Schulerudstuene på Holmsbu fra 10. april til 20. juni 2021. Enkelte malerier er utstilt på Snarøya og i Drammen, og neste utstilling blir på Intermezzo i Asker. Ønsker du å besøke kunstneren i hennes studio på Dikemark eller diskutere pris og/eller oppdrag – kontakt henne på; trude@newspirit.no. Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på Holes kunst.

Om du vil besøke meg i skrivestuen som nå også er maleverksted og galleri, er det bare å ta kontakt; trude@newspirit.no. Mitt nettgalleri finner du her.

……………..@………………..

Shortly about me/this blog – I am a author, journalist, sommelier, model and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter:-)

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us.