Books & Literature News

Mustafa vant – nå må UNE gjøre det eneste riktige

Mustafa Hasan har gått i klasse med min sønn Johannes fra de var 8 år, og ved en tilfeldighet kom jeg over over noen dikt Mustafa skrev som 13 åring. Diktene omhandlet situasjonen Mustafa og hans familie var kommet opp i som “uønsket” av UNE. Jeg ga ut diktsamlingen Mustafa´s dikt i 2017, og har som en av Mustafa nære støttespillere sett hvordan disse årene har revet og slitt i Mustafa i over 13 år.

På tross av dette har Mustafa alltid opptrådt med verdighet og med en integritet og raushet få mennesker besitter – jeg kan også med hånden på hjertet si at jeg sjeldent har sett et menneske jeg har fulgt som barn, ungdom og tidlig voksen, makte å fremme så mange kloke betraktninger som det Mustafa har gjort gjennom sine tekster og sin musikk, enten det er klassisk eller rap. Hans dikt kan du kjøpe her.

Over – PDF av diktsamlingen, det anbefales å kjøpe denne. Cover-tegning; Helene Medlien, 9 klasse Borgen Ungdomsskole. Under er heftet utgave av Mustafas dikt, snart utsolgt.

Jeg har skrevet en rekke saker om saken til Mustafa og hans familie som dere kan lese her. Denne gangen lar jeg Geir Lippestad, fra Partiet Sentrum føre ordet videre;

“Oslo Tingrett har avsagt er god og riktig dom i Mustafa saken. Mustafa vinner på alle punktet og får i tillegg tilkjent saksomkostninger. Dommen viser med all tydelighet at Utlendingsnemda ikke har utvist god saksbehandling i denne saken. Det er særlig de viktige vurderingen av de motstridene hensynene barnets beste, humanitære hensyn, mangeårig botid og tilknytning til Norge i forhold til innvandringsregulerende hensyn retten kritiserer Utlendingsnemda for mangelfulle vurderinger.

UNE kritiseres også for lang saksbehandlingstid. Mustafa fremmet sin søknad når han var 15 år. Vedtaket forelå etter han var fylt 18 år. Dommen er viktig for den tydelig viser at UNE har gjort feil når de har lagt så stor vekt på innvandringsregulerende hensyn i forhold til humanitære forhold. Det er dette mange over lang tid har kritisert UNE for. Det ville styrket rettsikkerheten til asylsøkere betydelig om så viktige avgjørelser ikke avgjøres av en nemndleder alene.

Hadde det ikke vært for at Mustafa har en stor støttegruppe bak seg, ville han aldri greid å få ført sin sak på en god måte for retten. Han ville vært urettmessig sendt ut av landet. Dette er et rettsikkerhetsmessig problem. (Bjørn Norman)

For meg ser det ut som om Utlendingsnemda har glemt sitt grunnleggende mandat- ivareta asylsøkeres rettssikkerhet i forhold til Norsk lov og EMK på bekostning av politiske signaler om innvandringsregulerende hensyn.

Det er på høy tid å diskutere om vi har den rettslige kvalitet i utlendingsforvaltningen som er en rettsstat verdig. Som innbyggere i Norge må vi være sikre på at våre forvaltningsorgan trygger vår rettssikkerhet. Vi har håp om forandring.” Geir Lippestad.

………..@………….

Her finner dere mine malerier.

NÅ KUN 149,00 FOR EN REKKE VINKURS. LAST NED NÅ – SE NÅR DU VIL

Flere artikler om vin finner du her.

Innlegg om litteratur og mine bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

……….@………..

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Gratis vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.