News

Norsk presse på heksejakt – igjen!

Jeg har tidligere ikke giddet å sette meg inn i debatten om J.K. Rowling og hennes tweet der hun uttrykker støtte til en forsker som har mistet jobben fordi hun ganske så riktig har stadfestet at biologiske kjønn eksisterer! Men nå som idiotiet har banet seg vei inn i Norge, ikke bare som en tullete sak som diskuteres høyt og lavt i media, men også til våre kommunale biblioteker som vi alle frem til nå har trodd var en solid forkjemper for ytringsfriheten, så må jeg ta pennen fatt. For denne saken som begynte som ren idioti har nå beveget seg inn i en farlig sfære. Rowlings Tweet er som følger;

– Kle deg som du ønsker. Kall deg hva du vil. Ligg med enhver samtykkende voksen som vil ha deg. Lev ditt liv i fred og fordragelighet. Men å presse kvinner ut av jobben for å konstatere at (biologisk, journ.anm.) kjønn finnes? skriver Rowling i en tweet som også er signert med hashtagen #IStandWithMaya.

For de fleste oppegående mennesker er denne tweeten en støtte for ytringsfrihet, for fakta og sunn fornuft! At dette skal oppfattes støtende er direkte ubegripelig – for kjønn er fakta! Men så har vi altså noen hoder som ikke skjønner bæret, en av dem er Mara Wilson. I tillegg har vi selvsagt noen skarpe hoder der ute som ser sitt snitt til å bruke dette for å fremme egen agenda og business – eller rettere sagt, fremme eget forfatterskap ved å skru Rowlings tweet til å bli noe den ikke er.

En av dem er den profilerte transkjønnede forfatteren Jackson Bird som nå er på alles lepper. Forfattere og kunstnere, og mennesker generelt uavhengig av virke, som benytter enhver “utenforstående” anledning, og i tillegg oppkonstruerer disse på bekostning av andre om en ikke finner noen passende å bruke – med andre ord går over lik for å fremme seg selv i stedet for å la sin kunst tale for seg – er etter mitt syn et meget begredelig skue.

Fakta er at biologisk kjønn eksisterer! Om Jackson Bird føler seg krenket av dette, bør han jobbe med hodet sitt i stedet for å leke offer for fakta og misbruke andre for å fremme seg selv. Og fakta er, tro det eller ei – at de aller fleste av verdens befolkning føler seg hjemme i den kroppen vi er født i. Fakta er også at kun rundt 0,4 og 0,6 prosent i den vestlige verden identifiserer seg som transkjønnede – en del av disse føler seg hverken som mann eller kvinne. En del av de mennesker som skifter kjønn, angrer forøvrig på at de skiftet kjønn.

Med andre ord snakker vi om en usedvanlig liten gruppe mennesker, en gruppe som inneholder svært mange variabler i den ene og den andre retning. Fakta er at en god del mennesker om ikke de fleste av oss – vokser opp i en tilværelse full av forvirring referert til egen identitet og fellesskapsfølelse, eller mangel på sådan, også når det gjelder kjønn. Men felles for oss alle er at biologisk kjønn eksisterer!

Det er på tide at vi stopper dette krenkelseshysteriet! Å bli støtt, såret og krenket er en del av livet, og INGEN har mer rett til å føle seg krenket enn andre!

Om det å stadfestelse at kjønn faktisk eksiterer skal være støtende, krenkende, grusom og ekskluderende, slik forfatter Mara Wilson skal ha det til, så tenker jeg at enkelte bør sette seg på skolebenken igjen og få seg det liv, for makan til idioti skal en lete lenge etter.

– Hva har du å tjene på å benytte plattformen din til å være grusom og ekskluderende overfor en av verdens mest sårbare grupper, spør altså Wilson under Rowlings tweet. Og da vil jeg igjen poengtere at de fleste oppegående mennesker leser Rowlings tweet som en støtte til en forsker som har mistet jobben sin for å stadfeste fakta rundt biologi og kjønn. Punktum!

En oppkonstruert skandale! Det er selvfølgelig en mulighet for at Wilson ikke forsto det åpenbare, og det er greit – og her burde denne saken stoppet. Folk avslører til daglig sin utilstrekkelighet og uvitenhet, sin usaklighet og dårskap i alle former på SOME, også i Rowlings twitter tråd. Og dette er helt greit, vi lever med dette hver dag – vi er bare mennesker med feil og mangler. Så hvordan ble egentlig J.K Rowlings støttende tweet en slik stor skandale?

Vel, vi må ha i bakhodet at SOME også inneholder mennesker med farlige agendaer og mennesker som klatrer på andres bekostning, også ved å kaste stein og brenne bål – og ved å gjøre andre til noe de ikke er som i dette tilfellet – og vi kan ikke la dette fortsette!

En skulle tro at media var bevisst på dette. Men den gang ei, for også mainstream media kaster stein i likhet med Jackson Bird og Mara Wilson. Aftenposten er en av dem. Magnus Kallelid, journalist i Aftenposten skriver følgende; – Forfatter J.K. Rowling har i mange runder kritisert og harselert med transbevegelsen. Men Kallelid legger ikke frem dokumentasjon på dette. Tvert om! Aftenposten bruker ubegripelig nok Rowlings kritikere og aktivisters ville påstander som kilder, og resten av Norges forsøplede mediehus følger dessverre opp med tilsvarende oppgulp – alt for å få klikk – og med dette settes annonsekroner foran undersøkelsesplikt, objektivitet, journalistisk kvalitet og ikke minst kildekritikk og personvern. Det er et direkte skammelig skue!

Medias heksejakt bør stoppe – og enda bedre reverseres – og dette kan media gjøre om de begynner å gjøre den jobben de faktisk er ment til å gjøre! Nemlig undersøke sakene før de skriver om dem! For denne saken belyser ikke hva Rowling faktisk skrev – dette står ganske så innlysende på hennes Twitterkonto – denne saken belyser hvor enkelt media lar seg bruke av enkeltindivider og smarte aktivister, bare de bruker skitne nok knep og roper høyt nok.

Dette er ikke noe nytt, media har forlengst utspilt sin rolle som en seriøs formidlingsaktør. Men normal anstendighet bør vi kunne forvente – selv av mainstream media!

Og så kan en jo tenke at; – ja, ja, det er bare media som nok en gang gjør et dårlig journalistisk arbeid, og det er vi vant til, er intet å bry seg med. Folk kan jo faktisk bare lese selv hva Rowling har skrevet, eller hur, og gjøre seg opp en mening selv. Men fakta er at folk undersøker like lite som journalister og redaktører, selv i “liksomseriøse” aviser som Aftenposten.

Folk leser ofte bare overskrifter – og de stinker!

Og når så dette forvrengte bildet av sannheten forplanter seg inn i viktige institusjoner som bokbransjen og ikke minst det norske bibliotek som vi alltid har sett på som en stødig, velrenommert, prinsippfast forkjemper for ytringsfrihet og objektivitet – er det fare på ferde.

For når media og tunge aktører som bibliotekene finner det for godt å drive venstrehåndsarbeid med hva som er sant og ikke, også sett i et historisk perspektiv – for fakta er at alt blir historie – og spesielt når enkeltmennesker fritt frem kan oppkonstruere usanne historier om enkeltmennesker etter eget forgodtbefinnende og dette blir etablerte sannheter ved hjelp av nevnte, nemlig media og bibliotek – så er slaget tapt.

Norsk presse og norske biblioteker bør ta seg en runde på kammerset, for hvordan de har håndtert denne Rowlings-kontroversen er en fallitterklæring for dem begge!

Med vennlig hilsen Trude Helén Hole

Forfatter, sommelier, coach og foredragsholder

…..@…..

Trykk gjerne på FOLLOW oppe til høyre om du vil følge denne bloggen for å lese artikler om politikk og næringsliv, samt bøker, film, vin og kunst, og ikke minst selvutvikling. Du er også velkommen til å joine meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter og/eller Facebook. Ønsker du informasjon om Norges morsomste bøker og Norges første digitale vinkurs – kan du gjøre det her. Bøker, kunst og digitale vinkurs kjøper du her.

Fjerde bok i serien om Lotte-Marie, Norges morsomste serie – er nå i salg.

norges-morsomste-forfatter-5