News

Til våre folkevalgte – stopp utkastelsen av Mustafa Hasan!

Hei dere våre folkevalgte – det er på tide å gjøre en jobb og høre på Folket! Mustafa er en av folket – en av oss! Og han trenger oss alle nå! Du skal ikke sove… For dere har garantert fått med dere saken om Mustafa Hasan! Når har dere tenkt å gjøre noe med det? Jeg er forfatter og forlegger, og har kjent Mustafa fra han gikk i første klasse. Jeg har altså sett hvordan norske myndigheter har behandlet både Mustafa og familien hans på nært hold! I går demonstrerte vi for vår alles kjære Mustafa som nå nok en gang har fått utkastelsesordre fra den Norske stat, og det allerede førstkommende uke – dette en “ordre” Mustafa har levd med fra han var liten gutt!

For i snart 13 år har han bodd i Norge, stadig med myndighetene hengende over seg, flere ganger med bevæpnet politistyrker på døren midt på natten mens andre barn sover trygt i sine senger. Mustafa som aldri har gjort en flue fortred, og som kun har vist tålmodighet, raushet og kjærlighet og omsorg for sine venner – får ikke en gang fullføre skolen og sendes altså ut like før jul.

Jeg husker godt hans første scoring på fotballbanen, vi jublet i kor – og jeg husker godt følelsen når han spilte på piano eller på flygel i kirken, for Mustafa er en særdeles dyktig pianist, musikken han formidler enten det er klassisk eller rapping med egne tekster går gjennom marg og bein, og jeg kjenner ingen som har opplevd så mye og som klarer å formidle den store påkjenningen og sine følelser så bra som Mustafa Hasan. Vi har kjempet for og med Mustafa i mange år og kommer aldri til å gi opp! Nå må også dere politikere brette opp ermene!

Den norske stat har fremstått som et monster i denne saken – dere politikere er kanskje klar over at dere ved flere anledninger har sendt fullt bevæpnede politistyrker til små barn midt på natten? Ikke det? Vel, hva tenker du selv, tror du – når du som 13 år gammelt barn forstår at Norge vil kaste deg ut av landet og du har bodd her i 7 år og Norge er ditt liv? (Mustafa har nå bodd i Norge i snart 13 år)

Og med disse ordene kan du prøve å sette deg inn i situasjonen; Hva tenker du, tror du – når alt du trodde på som 13 år gammel gutt, at livet du lever ikke er noe allikevel? Hva tenker du når du har levd med det faktum at Norge ikke vil ha deg og du vet du kan bli kastet ut i natt eller natt til fredag, eller natt til tirsdag? Eller i dag?

Eller når som helst – og dette er hverdagen din i over syv år! 

Hva tenker du når din verdifulle barndom og ungdomstid fullstendig raseres av den norske stat! Hva tenker du da? Når du vet at politiet kan komme i natt, eller i morgen. Eller akkurat nå! Og du er 13 år gammel.

Det er på tide at dere politikere gjør den URETT dere har gjort mot Mustafa godt igjen!

UNE fremmer uriktige påstander i media! Mustafas mor Samar har IKKE løyet – hun er født og oppvokst i Palestina og har palestinsk pass. Etter tvangsekteskap med sin fetter i Jordan fikk hun også jordansk pass. Dette informerte hun ikke om i 2008, fordi hun trodde hun mistet statsborgerskapet i ektemannens hjemland da hun rømte fra ektemann og Jordan.

Kvinners rett til et selvstendig liv med egne rettigheter er som kjent ikke spesielt bra i Jordan, og så vidt meg bekjent er det ikke straffbart å ikke opplyse om forhold en ikke tror er av vesentlig betydning – om en da ikke blir spurt om det.

Når det er sagt – barn skal selvsagt uansett ikke straffes for sine foreldres ugjerninger. Det er kun UNE som mener det. Denne saken derimot, handler IKKE om Mustafas mor, men isolert om Mustafa Hasan!

Til Mustafas dikt; Mustafa Hasan begynte å skrive sine rørende og sterke dikt om dette marerittet allerede som 13 åring, og jeg ga ut diktsamlingen hans i 2017. Bakgrunn for boken: Barnekonvensjonen er den første internasjonale menneskerettighetskonvensjonen som gir barn en spesiell juridisk status. Den sørger for at verden anerkjenner at barn har krav på spesiell beskyttelse og har menneskerettigheter. Alle stater som har signert barnekonvensjonen har en plikt til å sørge for at den følges i deres eget land.

Den 8. januar 1991 ratifiserte Norge barnekonvensjonen. Det betyr at regjeringen og Stortinget forpliktet seg til å følge den opp. Likevel har norske myndigheter fått kritikk for å ikke sette hensynet til barnets beste først i behandlingen av asylsøknader – og dette har Mustafa og hans fire søsken smertelig fått erfare i alt for mange år!

I 2015 fattet UNE endelig vedtak om å kaste Mustafa og familien hans ut av landet. Hvilken påkjenning dette har vært for familien og Mustafa disse syv årene, eksempelvis når politiet gjentatte ganger kommer fullt bevæpnet midt på natten – kan dere lese om i de sterke diktene Mustafa begynte å skrive allerede som 13 åring.

Dette er rørende tekster rett fra hjertet, det er sterkt, det er nært, det er sårt og ikke minst – det er direkte ubegripelig. Mustafa er til tross for sin unge alder en reflektert og dypsindig poet og en sterk stemme.

Her er et av hans dikt;

Tenk deg et liv med kjærlighet og glede, et liv med et smil og et vennskapskjede.
Et liv med fine mennesker og familie, et liv der du bestemmer din egen vilje.

Et liv der du kan leve normalt, et liv der du ikke føler at hjertet ditt er kaldt.
Men tenk deg også et liv uten familie og masse hat, et liv der du blir bedt om å dra av den norske stat.

Et liv uten glede og venner, et liv uten de som vil hjelpe deg og holde hender.
Et liv uten et hjerte, et liv med bare smerte.
Et liv uten dine brødre og din far, et liv der du føler deg annerledes og rar.

Et liv der en kniv i hjertet er din tåre, et liv der du sitter og glaner på veggen hele året. Dette er mitt liv og det jeg lever med, dette fucka livet jeg lever – på et fantastisk sted.

Mustafa Hasan, 14 år

Kjøp diktamlingen her. Pengene går uavkortet til Mustafa.

………………..

Jeg håper dere politikere nå tar til vettet og hjelper Mustafa!
Og det haster – utkastelse er 7.12.2020!

UNE har terrorisert Mustafa i over fem år. Mustafa får ikke en gang fullføre skolegangen og med det ødelegges også hans fremtid, hvilket er en grotesk julegave å gi!

I tillegg har dere pålagt ham å betale sin mors gjeld (saksomkostninger) på over 200.000.- og det før han ble myndig. Hvilken skam! 

Les mer om saken her.

……………..

APPELL – STOPP UTKASTELSEN AV MUSTAFA HASAN! Skrevet av Bjørn Norman: Kjære folkevalgt. I deg har vi tillit, og i deg ligger det et viktig ansvar. Et ansvar du selv har pådratt deg, om å ta vare på vårt kjære samfunn. Derfor er det deg vi henviser oss til når vårt samfunn og felleskap blir truet. Om du ikke tar denne saken på alvor, så vil du risikere å miste tilliten til oss alle, da dette vil være et kritisk punkt i norsk historie.

18 årige Mustafa Hasan som har levd i Norge siden han var 6 år gammel, har fått utreise dato fra myndighetene den 7. desember, og vil bli kastet ut av Norge og sendt til Jordan. Dette takket være at Utlendingsnemda prioriterer innvandringsregulerende hensyn over barnets beste. Selvom Mustafa Hasan har gått på norsk skole siden første klasse, har et halvt år igjen av videregående og kan verken lese eller skrive arabisk så vil regjeringen ta fra han alt.

Mustafa Hasan har bodd i Norge i 13 år, mens moren hans har vært i en rekke med rettsaker angående oppholdstillatelsen deres i Norge, så har Mustafa siden han var et lite barn fått et liv som norsk gutt. Nå har han endelig blitt myndig i år og trues med å sendes til et land med farlige og grusomme forhold, når han fortsatt er en svært sårbar person i en utrolig vanskelig posisjon.

Det krever lite å se hvor urettferdig og hensynsløst det nå er å kaste ut en norsk ungdom, som tenker, snakker og skriver på norsk. En ungdom med venner, familie og en trygg tilknytning til Norge. En ungdom som nå trues av staten med å sendes til Jordan, der han ikke har noen gode forutsetninger for å få en god livsutfoldelse.

Jeg håper så inderlig, at du forstår deg på alvoret i denne saken, og at du står i oppososjon til avgjørelsene som er blitt tatt. Det er aldri forsent å snu, vi er mange som vil ha Mustafa Hasan i Norge, der han hører hjemme.

For vi kan virkelig ikke underdrive alvoret i denne saken. En ung person oppvokst i et land som vi sier er bygd med troen på nestekjærlighet, felleskap og omtanke. Det samme landet der myndighetene nå 13 år har latt en ung gutt bli oppvokst på en norsk skole, sosialisert seg med norske barn, fått minner, venner og historie i Norge. Blitt en norsk mann.

For så å ta fra han alt, og sende han til et land han ikke kjenner til. Dette er kun et tegn på hvor sørgelig vi har blitt som samfunn, at dette i det hele tatt kunne ha skjedd.

Om du tar deg selv for å være en folkelig politiker, som kjemper for det som er rett, og ikke det som er lett. Til deg ønsker vi å nå ut til, for å be deg om å stemme for å stoppe utkastelsen av Mustafa Hasan, og få familien hans tilbake hjem til Norge igjen.

Mustafa Hasan er ikke alene, vi er mange som står bak han, og vi er mange som kjemper for han! Vi vil ikke stoppe å ta til orde for å hindre denne urettferdige og groteske behandlingen påført en uskyldig norsk ungdom.

Vi er mange tusen som har vist at vi ikke vil tillate utkastelsen av Mustafa Hasan!

Bli med i vår Facebookgruppe her.

STOPP UTKASTELSEN AV MUSTAFA HASAN!