Adventure & Travel News

Norefjell – et vakkert eventyr

Norefjell ligger så sentralt til at det rett og slett er gøy! Ja, for alle ønsker vel komme frem fortest mulig når vi skal til noe vi gleder oss til, som eksempelvis et deilig SPA hotell med god mat, herlig spa-avdeling utendørs som inne, fint treningsrom, svømmebasseng og ikke minst vakker natur så langt øyet rekker. Jeg vet – det høres sikkert ut som en klisjé, men like fullt er det sant som det er sagt! Norefjell Ski og SPA hotell er et vakkert eventyr. #SponsetInnlegg

Med andre ord er det ikke alltid at veien er målet. Vel, i forrige uke tok jeg jobben med til fjells. Jobben min består hovedsakelig i å skrive bøker og tekster. Det positive er at jeg kan jobbe hvor som helst og når som helst, det litt kjipe er at dette er et særdeles stillesittende arbeid. Derfor er jeg svært bevisst på å holde meg i aktivitet så mye jeg kan, og gjerne kombinere dette med å skrive – og da er fjellet utvilsom det beste alternativet, for jeg simpelthen elsker å traske i fjellet både sommer, høst og vinter. Men ettersom jeg har en smertegrense på maks tre timer i bil, går jo turene til Norefjell som en lek med kun 1,45 minutter fra Asker og Oslo. Ja – for det blir garantert mange flere turen i tiden fremover, for Norefjell har for min del nå fått en renessanse!

Det er svært mange år siden jeg sist var på Norefjell, muligens rundt 97 år, og da var jeg med noen gutter fra jobb; vi var på hyttetur, og vi stod nedover, jeg på lånte ski og støvler som var alt for store, og skjelvende bein. Mer enn det husker jeg ikke. Er mulig jeg satt og drakk øl etter den første og eneste turen nedover i skibakken. Jeg vet ikke om det var oppfunnet barnebakker på den tiden. Selve fjellet så jeg altså lite til, men jeg har gått en del i fjellet lenger nord, og må si at jeg denne gang ble svært imponert over terrenget rundt Norefjell Ski og Spa Hotell, for det var ikke bare vakkert og variert, det var også veldig tilrettelagt mennesker i alle aldre og mulighetene er mange.

På Norefjell finner du løyper tilpasset alle aldre og nivåer både sommer som vinter. Fjellområdet er svært godt tilrettelagt for barnefamilier med sykkel eller med barnevogn, og mennesker med rullestol – og ikke minst toppidrettsutøvere. Ønsker du en behagelig tur vil jeg anbefale Kjærleikshaugen som er en svært fin rasteplass med nydelig utsikt ikke så veldig langt fra hotellet, hit kommer du også med barnevogn og rullestol.

Vil du lengre, brattere og høyere, kan du jo sette kursen videre mot Tempelseter, Høgevarde og ikke minst Ranten som er en av mine favoritter og ligger 1419 moh. En del bilder ser dere over. Sist jeg var der tok jeg begge toppene på en tur, løp gjorde jeg også mellom toppene, for en skal ikke undervurdere ekte Lykkerus i fjellheimen!

Ja – jeg har allerede bestemt meg for at jeg vil tilbringe mer av min tid i fjellområdet rundt Norefjell, for det er variert, vakkert og idyllisk – og ikke så langt fra hvor jeg bor. I tillegg er dette et fjellmassiv jeg tror jeg skal kunne boltre meg i på vinteren også, både med bort-over-ski og nedover, for på sydvest siden av fjellet finnes det bakker selv jeg skal klare å komme meg ned i. Her tilbys det fine grønne bakker, perfekt for nybegynnere og kløner som meg, og bakker for de mer fremoverlente som vil perfeksjonere svingen. Ja – målet i løpet av den kommende vintersesongen, er å kunne cruise nedover de røde og blå bakkene på mine gamle carvingski, de jeg visstnok kjører 80-talls stil på, hva nå det måtte bety.

Om du derimot er en tøffing som liker fart og spenning, finner du nok av stupbratte svarte løyper å boltre deg i på Norefjell. Med andre ord er løypenettet noe som bør tilfredsstille ethvert behov – også mitt. Så når snøen omsider kommer, finner du meg nok i en av de tre fine barneområdene! Eller i SPA avdelingen!

For vi kan jo ikke bare nyte de mange utendørsaktivitetene, jeg må i den forbindelse også nevne hester, sykkel, rafting, kunst og kultur, og ikke minst golf. Vi må også ta oss tid til å nyte de mange flotte innendørsfasilitetene på Norefjell Ski & Spa. Du kan eksempelvis trene innendørs i det meget flotte treningsrommet om det er ruskevær, svømme i bassenget, nyte SPA avdelingen inne og ute, eller utfordre høydeskrekken om du har det, og klatre i den flotte klatreveggen bare for å nevne noe. Alle rommene er så vidt jeg vet utstyrt med kjøkken, så du kan gjerne handle det du trenger i Noresund, så alt er klart til opplevelser etter innsjekk – og be gjerne om å bli oppgradert eller å få et vestvendt rom, så får du sol på ettermiddagen.

SPA, velvære og glede! Den meget hyggelige resorten åpnet våren 2009 og har vunnet flere priser og utmerkelser siden den gang. Hotellet tilbyr rekreasjon og spaopplevelser i en setting du sannsynligvis aldri har opplevd før – og selv ble jeg liggende i det varme utendørsbassenget i timesvis to kvelder på rad. Det var ganske fantastisk; jeg lot tankene fly av gårde i den vakre solnedgangen over fjellhorisonten og nøt hvert eneste minutt i den magiske blåtimen, mens kroppen endelig fikk slappe av og stresset måtte vike for ren nytelse. Jeg kunne fint ligget i det bassenget hele natten.

Og selvsagt måtte jeg prøve massasje, for er det noe en forfatter trenger – så er det noe som kan løsne litt på muskulaturen i en kropp som er smertelig bundet opp i ord etter en lang og hektisk stillesittende periode. Og det fikk jeg – massasjen var ganske magisk den også, veldig godt og veldig vondt, for jeg sa – kjør på! Og det gjorde han, gitt!

De observante besøkende vil kanskje se at den visuelle identiteten i resorten bygger på detaljer fra både natur og dyreliv i området. Her kan du velge mellom 244 rom i hotellet hvorav 121 er dobbeltrom og 123 leiligheter, samt 161 selvhushold-leiligheter rett nedenfor hotellet. Det finnes også egne møterom og en kongressal i meget flotte omgivelser som du kan leie om du drar med jobben.

På hotellets hjemmeside står følgende; Nyt naturen og hverandre i fantastiske omgivelser på et av Nordens flotteste resort. Opplev ro og velbehag i naturskjønne omgivelser på Norefjell Ski & Spa. Ta vare på kjærligheten – skap gode minner sammen! Og dette kan jeg virkelig skrive under på, så nå må jeg bare skaffe meg en kjæreste – så skal jeg gjøre nettopp dette; nyte livet på Norefjell Ski og Spa resort. På gjensyn!

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger ifølge Nettavisen og Norges beste jenteforfatter ifølge Dagsavisen. I tillegg er hun Norges kuleste sommelier, sies det. Hennes bøker og vinkurs finner du her og mer om hennes forfatterskap finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

Til Holes forfatterside og tilbakemeldinger fra media

Gratis vinkompendium og digitale vinkurs – klikk her

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

My Books – You Tube – Modeling – Vinkurs– Referenses – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

You will find my English company site right here and click here for my English Author site. For translation of this text – then click to the right.

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!