Management & Health News

Direkte akkurat nå: Fire svømmere protesterer fredelig mot oljeplattform i Nordsjøen

Hei du. Idet jeg trykker “send” på dette innlegget gjør jeg noe svært få har prøvd før meg – og du kan bli med! Mitt navn er Ida Marie. Jeg er 21 år gammel og klimaaktivist. Akkurat nå er jeg om bord på Greenpeace-skipet Rainbow Warrior i Nordsjøen, i nærheten av den ubemannede oljeplattformen Dan Bravo. Plattformen befinner seg i et stort oljefelt rundt 210 kilometer fra Danmarks vestkyst. Dette var den aller første oljeplattformen som boret etter olje og gass på dansk sokkel i 1972. Sammen kan vi gjøre den til et symbol for de siste oljedråpene vi noensinne vil bruke!

Project North Sea: Activists swim to oil rig to show that Denmark is not as green as people think
Four activists with Greenpeace Denmark have swum from the Greenpeace ship Rainbow Warrior across the Dan oil field in the Danish North Sea and are peacefully occupying the Dan Bravo oil rig to demand an immediate ban on all further oil and gas exploration in Denmark, followed by a complete phase out of domestic fossil fuel production and a massive expansion of clean offshore wind power. Unless the Danish government is brave enough to ban the search for new oil and gas in Denmark, it will never be the green frontrunner it claims to be. The Dan Bravo is the site where Denmark first began extracting oil in 1972. The Danish part of the North Sea now has 55 rigs, whose output makes Denmark the biggest oil producer and the 7th biggest gas producer in the European Union.

Om noen øyeblikk skal jeg hoppe i vannet og sammen med tre andre unge aktivister svømme inn i den 500 meter store ekslusjonssonen som forhindrer fartøy fra å komme nær plattformen. Du kan følge svømmeturen og bli med på protesten vår her:

FØLG LIVESTRØMMEN PÅ FACEBOOK

Jeg og medaktivistene mine krever et umiddelbart forbud mot all videre oljeleting i Danmark, etterfulgt av en fullstendig utfasing av innenlands produksjon av fossile brennstoff, og en storstilt utvidelse av ren offshore vindkraft. Med mindre den danske regjeringen er modig nok til å forby ny olje- og gassleting i Danmark vil de aldri være de grønne lederne de hevder at de er.

Det er med blandede følelser av frustrasjon og håp jeg deltar i denne protesten. Da jeg ble med i Greenpeace Danmark som frivillig for ett og et halvt år siden, var det fordi jeg følte at vi ikke bryr oss ordentlig om planeten vår. Jeg er frustrert over at det tar så lang tid å ta de riktige avgjørelsene selv om løsningene er rett foran ansiktene våre. Jeg håper at handlingene mine vil bidra til en bedre verden.

Covid-19-pandemien har vist oss at rask og bestemt handling er mulig når en umiddelbar krise trenger å løses. Det samme bør være sant for klimaet. La oss ikke kaste bort denne muligheten ved å gå tilbake til ødeleggende “business as usual”, som forårsaket klimakrisen i utgangspunktet. Vi trenger en grønn og rettferdig redningsplan som vil skape langsiktige fordeler og kutte framtidig risiko for oss alle. Hjemlandet mitt, Danmark, har muligheten til å sette kursen for en renere og mer rettferdig morgendag akkurat nå. La oss kreve dette sammen!

FØLG LIVESTRØMMEN PÅ FACEBOOK

Jeg håper at vi nå ser slutten på oljealderen. La oss gi krisehjelp til klimaet heller enn til de som forurenser. Og la oss skape en trygg, rettferdig og grønn omstilling for en Nordsjø fri fra fossile brennstoff.

Alt godt,

Ida Marie
aktivist
Følg oss og engasjer deg!

FacebookTwitterInstagramYouTube

Greenpeace tar av prinsipp ikke imot støtte fra selskaper eller stater. Alt vi gjør, er takket være mennesker som deg.
Du kan støtte oss her
http://www.greenpeace.no
Greenpeace, Pb. 33 Torshov
0412 Oslo Norge

Du er alltid velkommen til å kontakte oss på: info.no@greenpeace.org eller tlf. 22 20 51 01

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!