Books & Literature News

Spennende bøker om kvinner

Kvinnerollen har gjennomgått store endringer de siste tiårene. Tekstene på lista tar for seg ulike sider ved det å være kvinne, både når det gjelder kjønnsroller, likestilling og feminisme, men også abort og svangerskap. Du finner også noen klassikere på listen som kan egne seg til sammenligning av kvinnerollen før og nå. Du kan også se nærmere på hvordan kvinnerollen blir framstilt på ulike måter hos ulike forfattere.
Alle titlene under er tilgjengelige for lån på Sølvberget. Klikk på dem for å reservere, så kan du plukke dem opp hos oss. En del av titlene finnes også i Allbok. For å komme i gang med Allbok trenger du e-postadresse, lånekort og pinkode. Da kan du lese bøkene på mobilen eller nettbrettet. Det er selvsagt gratis å bruke Allbok, som virker  på enheter med Android eller iOS. For mer informasjon om hvordan du kommer i gang klikk her. 

Alderman, Naomi: Kraften

Hva skjer når hundrevis av år med menn som fysisk sterkere enn kvinner blir forandret, nesten over natta? Kvinner på hele jorda oppdager en ny, helt revolusjonerende kraft, som setter dem i stand til å slå ut selv den sterkeste mann. Vil kvinnene bruke makten til å skape en mer rettferdig verden? Den rå og nervepirrende historien om kraften blir fortalt fra ulike synspunkt, mannlige og kvinnelig. Kraften er en dyster og unik roman om maktkamp mellom kjønnene og de sterkestes rett. Omtalen er utarbeidet av Sofie B. Andersen. Omfang: 433 s. Utgitt i 2018.

Alnæs, Karsten: Sabina

Sabina Spielrein (1885-1941) bodde i Russland, Zürich og Wien, og kan betegnes som en av dette århundrets mest bemerkelsesverdige skjebner i Europa. Hun ble rammet av schizofreni i ungdommen, fikk behandling av Carl Gustav Jung og ble hans elskerinne. Sabina var en betydningsfull vitenskapskvinne som øvde innflytelse på Jung, Sigmund Freud, Piaget og flere andre. Hun var den første som forsøkte å kartlegge ødeleggelsesinstinktet i mennesket. Romanen er basert på dokumentariske fakta. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 359 s. Utgitt i 1994.

Bai, Mina: Djeveljente

Ashraf vokser opp i et bedre strøk i Teheran uten mor, med en snill, men distansert far, en strengt religiøs og kontrollerende farmor og en ung og umoden stemor. Av farmoren får hun tilnavnet Djeveljente fordi hun er et lystig og nysgjerrig barn som ikke oppfører seg sømmelig nok, ifølge farmoren. Djeveljente forteller om Ashrafs liv; hennes oppvekst, ekteskap og utroskap i Teheran fra midten av 1940-tallet, gjennom revolusjonen og krigen mot Irak og fram til i dag. I et språk som uanstrengt kombinerer høyt og lavt, det realistiske og det fantastiske, beskriver Mina Bai en kvinne med sterke drifter og en voldsom livskraft og hennes skjebne i et samfunn preget av undertrykkelse og overtro. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 237 s. Utgitt i 2009.

Dette var som du ser kun tre forslag, flere spennende bøker om kvinner finner du her. Anbefales!

……….

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger, i følge Nettavisen, og Norges beste jenteforfatter i følge Dagsavisen. Mer om hennes forfatterskap og bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

……….

Mvh. Trude Helén Hole

TIL  HOLES FORFATTERSIDE, BØKER OG MEDIA – KLIKK HER

GRATIS VINKOMPENDIUM OG ONLINE VINKURS – KLIKK HER

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Holes bøker – Holes TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!