Management & Health News

Greenpease tar den norske stat til Høyesterett

Midt i en klimakrise har regjeringen åpnet for oljeleting i sårbare Arktis, lengre nord enn noensinne. Dette må vi stoppe! Vi møter derfor den norske stat i landets høyeste domstol, Høyesterett, i en historisk klimarettssak. Stå sammen med oss og vis at det finnes stor støtte for et oljefritt Arktis. Skriv under kampanjen her!

I 2017 tok Greenpeace, Natur og Ungdom og Besteforeldrenes klimaaksjon den norske staten til retten for brudd på Grunnlovens paragraf 112. Loven kalles miljøparagrafen, og slår fast at både nåværende og framtidige generasjoner har rett til et sunt miljø og et levelig klima.

Norge er verdens sjuende største eksportør av CO2. Og klimakrisen kjenner ingen landegrenser. Olje er olje, uansett hvor den brennes, og fyrer oppunder klimakrisen. Klimaforskningen er klar: Vi har allerede funnet mer olje enn vi kan brenne hvis vi skal nå målene i Parisavtalen og klare å begrense skadene av klimaendringene.

Skjermbilde 2020-05-11 kl. 07.40.45

Norge bør ikke lete etter mer olje i det hele tatt, men spesielt ikke i våre aller mest sårbare, arktiske havområder med et unikt miljø og økologi.

Vi tapte i tingretten og lagmannsretten, men nå er det klart at landets øverste domstol skal behandle klimasøksmålet i plenum. Bare ti prosent av sakene som ankes til Høyesterett, taes opp, og bare i spesielle tilfeller behandles sakene i plenum av hele Høyesterett. At klimasøksmålet nå skal få plenumsbehandling, er en klar indikasjon på at saken vurderes som prinsipielt viktig.

At vi møter den norske stat i landets høyeste domstol, Høyesterett, i en historisk klimarettssak. Stå sammen med oss og vis at det finnes stor støtte for et oljefritt Arktis. Skriv under kampanjen her!

Skjermbilde 2020-05-11 kl. 07.40.32

En seier vil være historisk og ha store, reelle konsekvenser for klimaet. Vinner vi, kan vi stoppe den klimafiendtlige oljeutvinningen i sårbare Arktis. Det blir også lettere å vinne flere kamper for miljøet gjennom at vi skaper presedens for liknende søksmål i andre land. Sammen kan vi vise Høyesterett at det finnes stor støtte for et oljefritt Arktis. Skriv under kampanjen her!

NYHETER

Stor seier for klima og miljø av Greenpeace Norway  Etter mange år med massiv folkelig motstand mot oljeboring i den sårbare Australbukta, varsler Equinor at de dropper planene om oljeboring. Dette er en enorm seier for Greenpeace og andre.

Les flere saker her.

…….

Spre kjærlighet, positivitet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MINE BØKER OG MIN FORFATTERSIDE FINNER DU HER

Gratis VIN kompendium og online VINkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (6)-kopi