Guest Authors Management & Health News

Oljefondet sparker ut kullselskaper!

Fra Greenpeace; Kjære leser! Det er så flott å kunne dele gode klimanyheter med deg! I dag kom beskjeden om at Oljefondet sparker ut flere kullselskaper, og at de for første gang har brukt det såkalte klimakriteriet til å kaste ut klimaverstinger.

Dette har vi jobbet for lenge. I 2015 fikk vi gjennomslag for at Oljefondet skulle selge seg ut av kullselskaper. Siden den gang har vi fulgt Oljefondets arbeid. I 2018 kunne vi avsløre at Oljefondet fortsatt hadde 77 milliarder i kullselskaper, og i fjor fikk vi gjennomslag for at flere kullselskaper skulle kastes ut.

Og nå har altså fondet gjort det og kvittet med noen av mest forurensende selskapene i verden. Blant annet RWE, som slipper ut mer enn dobbelt så mye CO2 som Norge til sammen!

At Oljefondet for første gang også har brukt klimakriteriet til å kaste ut selskaper er en milepæl. Nå fortsetter vi å jobbe for at flere klimaverstinger kastes ut.

Støtt arbeidet vårt og bidra til at vi kan få Oljefondet ut av flere klimaverstinger:

Støtt vårt arbeid her

Vi har også hatt en kreativ aksjon denne uka. I disse koronatider må vi tenke nytt om hvordan vi aksjonerer, og vi kom på en idé for å påvirke Equinors aksjonærer, siden de kan forandre Equinor til det bedre. I morgen har Equinor generalforsamling, og vi har sendt inn et aksjonærforslag om at Equinor ikke skal bore etter olje i sårbar natur.

For å samle støtte om forslaget vårt sendte vi ut en SMS til 40 000 av aksjonærene i Equinor, hvor vi oppfordret dem til å stemme for. Aksjonærene fikk også se denne videoen:

Noen har kalt oss frekke, andre har allerede stemt for at det skal bli slutt på oljeboring i sårbare områder. Nå håper vi på støtte fra mange aksjonærer. Naturen og klimaet vårt er altfor viktig til at vi kan la Equinor gjøre som de vil.

Grønn hilsen
Frode Pleym og alle oss i Greenpeace Norge

Les flere saker her.

…….

Spre kjærlighet, positivitet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MINE BØKER OG MIN FORFATTERSIDE FINNER DU HER

Gratis VIN kompendium og online VINkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (6)-kopi