Books & Literature Interviews News

2020 – og det er fortsatt Pocketfeber!

Ja – det er fortsatt pocketfeber og det selv i 2020, for dette letthendige formatet har vist seg å være en stayer uten sidestykke og det av innlysende årsaker; folk foretrekker fortsatt papir, og helst den lette varianten, den som kan tas med over alt. Og snart finner du mine bøker også i bokhandelen. Men er du derimot en utålmodig sjel, kan du høre dem som lydbøker eller bestille dem her.

LM FB1

– Det er Pocket-feber. I ferien vil folk ha underholdende, lettleste bøker – og det gjør ingenting om bøkene ikke er tykke, sier butikksjef Børre Lund hos Norli på Sandvika Storsenter. At de fleste bestselgerne er oversatt fra engelsk er en ren tilfeldighet, ifølge Lund.

– Det er ikke så mange norske forfattere som har satset rent på de genrene som går best, sier Lund og sikter til de lettleste underholdningsbøkene. Men det finnes én norsk forfatter som tar humor på blodig alvor, og det er bergenseren Trude Helén Hole.

Hole brakdebuterte med sin første morsomme roman med over 6.000 solgte i 1. opplag. Dette er rekordhøyt for en debutroman, og nå følger hun opp med den FJERDE boken om Lotte-Marie som av lesere og media blir beskrevet som Norges morsomste bøker. Les mer fra media her.

LM FB3

Sagt om Lotte-Marie bøkene; Refleksjon, selvutvikling og humor. Hole skriver humoristisk om kvinners liv, om karriere, sex og kjærlighet med et underliggende alvor som fenger begge kjønn. Hun skriver ufiltrert og nådeløst om forventinger og fordommer, og merkelapper som settes på kvinner som velger å gå sine egne veier og være seg selv, fullt og helt. Lotte-bøkene som leses av begge kjønn – inspirerer til selvutvikling og refleksjon, og er skrevet med høyt tempo i en særegen stil der humor og ironi kan leses både i og mellom linjene.

LM FB2

Spennende, morsomt og intelligent – også for gutta. Å skrive morsomme tekster er en svært vanskelig og krevende øvelse som få behersker. Trude Helén Hole derimot, som også har skrevet flere dokumentarer og historiske bøker, satser nå for fullt på humor og lettlest underholdning for begge kjønn – Holes siste bok om Lotte-Marie er en finurlig, humoristisk og spennende krim om en morder som finner ofrene sine på Match.no.

– Bøkene om Lotte-Marie er humorens svar på de dystre mannlige krimheltene våre. Men selv om bøkene er ironiske og morsomme page-turnere, har de alle en dypere mening. Lotte-Marie er ambisiøs, sexy, vilter, morsom og modig, men føler seg fullstendig lost enkelte ganger, både i seg selv og i sine omgivelser. Det er forøvrig like mange menn som kvinner som kjøper bøkene, spesielt den siste om Matchmorderen. Jeg tror menn forelsker seg litt i Lotte-figuren, og via henne lærer seg et og annet om kvinner, sier Hole og ler med glimt i øyet.

Et lystig, femininet og morsomt svar på staute, dystre mannlige krimhelter. Lotte-Marie og Matchmorderen er Holes 12 bok, og den tredje i den populære serien om smågale Lotte-Marie. Boken omhandler en morder som gyver løs på Match.no, et konsept som ble stjålet av Jo Nesbø – hvilket er godt dokumentert. Les mer her.

Hole gikk ut med saken i 2018, og svarte Nesbø med å ta elementer av Tørst inn i sitt originale manus – resultatet er en morsom og spennende parodi med uventede vendinger.

“Det må jeg si. Trude Helén Hole sine bøker har mang en gang fått latteren til å trille. Hennes egen innlevelse og bruk av egne opplevelser i bøkene hennes gir et innblikk i en person som man sjelden og aldri har sett sidestykke til. Bøkene bærer preg av sensualitet, kjærlighet og djevelskap. Godt surra sammen av Norges beste kvinnelige forfatter. Så skal dere ha påskekrim. Løp og kjøp.” Rune Chr. Tollefsen

“Kort oppsummert: Friskt språk og mange morsomme bilder og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene.” Jan Ove Ekeberg

“Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar alle midler i bruk for å holde på oss: spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere. I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!” Øyvind Fygd

“I dag har jeg gjort noe så sjeldent som å lese en bok med perm på. Lotte-Marie og Matchmorderen; – boken fenget fra ca 50 shades og fra da av måtte jeg bare lese resten. Dyktig forfatter; jævla morsom og treffende i flekkene. For ikke å snakke om erotikken som formidler. Anbefales varmt!” Gro Storteig

Les også Helt uten filter, intervju med Fanaposten.
Vil du lese mer om mine bøker – klikk her!  
 

Vel, nå er det snart vinterferie, så skaff deg de bøkene du vil ha i tide. Og hvorfor ikke lese noe som får deg i godt humør? Du vet – en god latter ikke bare forlenger livet, det forbedrer det! Just saying, herved sagt! Ha en fin dag, dere!

……..

Spre kjærlighet, positivitet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MINE BØKER OG MIN FORFATTERSIDE FINNER DU HER

Gratis VIN kompendium og online VINkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.