News Reviews

Talentløst og smakløst av Inga Dalsegg

(Dagbladet) Kunstneren Inga Dalsegg ypper til kamp mot Marianne Aulie og tar et nådeløst oppgjør med Aulies rumpekunstmalerier. Dalsegg har i den forbindelse malt et portrett av Aulie, i bar rumpe og påført klovnenese. Bildet er, i følge Dalsegg selv, slik hun ser Aulie i mediene. I tillegg til å male dette stygge maleriet kommer hun med en rekke nedlatende påstander om Aulie – hvilket etter min mening kun faller tilbake på Dalsegg – sjalusi er nemlig en veldig stygg egenskap som gjør seg veldig lite på trykk.

64605322

Dagbladet. Dalsegg har malt Aulie med bar rumpe og påført klovnenese på en måte som i følge Dalsegg samsvarer med Aulies offentlige profil. Men bildet er ikke vasket i champagne, noe Aulie har for vane å gjøre, for Dalsegg foretrekker å drikke champagnen. Hun sier hun syntes synd på Aulie.

– Marianne Aulie er jenta som drømte om å bli en stor og anerkjent kunstner, men som endte opp som norsk klovn i New York. Aulie mangler både talent og kunnskap om kunstverk, og jeg syntes synd på henne, sier Dalsegg til Dagbladet.

Kunstneren fra Nordmøre mener at for å kompensere for fraværet av talent og kunnskap, har Aulie benyttet sin rumpe og ellers nakne kropp til å formidle det hun selv betrakter som kunst.

– Aulie lager Klovnemalerier i stort omfang, som mest av alt minner om Allkopi-produksjoner. Jeg malte bildet for å få ut mitt sinne. Jeg er så lei av å se rumpa til Aulie. Det handler jo aldri om kunst, bare om henne. Og bildene hennes blir ikke mer kunst selv om hun vasker dem med årgangschampagne, sier hun.

– I beste fall konkurrer dette med brakkekunst, understreker Dalsegg i intervjuet som du kan lese her.

……..

Talentløst og smakløst av Inga Dalsegg. Jeg gjør oppmerksom på at artikkelen er fra 2010, men jeg kom over den nå i kveld og valgte å skrive dette innlegget, for sjelden har jeg lest noe så meningsløst og stygt i en avis. Dagbladet burde virkelig holdt seg for god til denne type møkkaspredning, for dette er virkelig ingen tjent med – selv ikke Dalsegg.

Dalsegg sier hun syntes synd på Aulie, vel, jeg syntes synd på Dalsegg som altså mangler integritet og verdighet. Med denne fremtoningen pisser hun på egen og andres kunst, hvilket er noe mer begredelig enn å dynke bilder i champagne.

En trenger ikke like hverken kunst eller kunstnere, men når en går til det skritt å være ekstremt nedlatende og trakassere ens konkurrenter for å heve seg selv i media, så har en allerede tapt. Igjen, sjalusi er en veldig stygg egenskap som gjør seg veldig lite på trykk.

Inga Dalsegg er visstnok kunstutdannet fra blant annet De Montfort University i Leicester, hvilket er vanskelig å forstå når en ser på portrettet hun har malt av Aulie. Maleriet vitner om alt annet enn en talentfull kunstner, og ser mer ut som noe som kan være malt av et barn på 12 år.

Dette, i tillegg til det faktum at Inga Dalsegg må bedrive møkkaspredning for i det hele tatt å bli lagt merke til som kunstner, viser ganske innlysende at Dalsegg bør gå litt i seg selv, i stedet for å henge ut kollegaer. Å trakassere andre i media på denne måten er bare patetisk, og like patetisk er det at Dagbladet faktisk har publisert dritten. 

Vel, dette begredelige intervjuet fant jeg altså på nett hvor det har ligget i årevis. Jeg er ingen vokter av moral, men denne saken gjorde meg direkte oppgitt. Jeg velger derfor å skrive hva jeg mener om Dalseggs fremtreden hvilket også blir liggende på nett, rett og slett fordi jeg syntes det er ugreit å holde på på den måten.

Når en kunstner får plass i media, bør en fokusere på og fremsnakke eget virke – ikke pisse på og snakke nedlatende om andre. Vel, er en med på leken får en tåle steken. Om en oppfører en seg som et rasshøl i media, på godt bergensk – får en også ta konsekvensene.

Inga Dalsegg fremstår med dette utspillet ikke som en kunstner – men som en møkkaspreder. Enough said.

……

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Gratis vinkompendium og online vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (3)