Books & Literature News

Jippiii – nå leser vi flere bøker!

Nordmenn leser og lytter til mer bøker enn tidligere. I første halvår økte bokomsetningen i allmennmarkedet med 0,5 prosent sammenliknet med første halvår 2018. Det er særlig strømming og salget av e-bøker som viser stor framgang, og det digitale salget utgjør nå snart en fjerdedel av den totale omsetningen.

Bøker i butikk 1

– Folk vil ha bøker! Ikke bare øker omsetningen, men antall bøker kjøpt og lyttet til øker med 3,8 prosent sammenliknet med første halvår i fjor. Det er klart dette gir grunn til optimisme, sier administrerende direktør Kristenn Einarsson i Den norske Forleggerforening.

Årsaken til at disse halvårstallene kommer først i september, et at disse regnestykkene er hentet ut fra Forleggerforeningens nye kvartalsrapporter – hvor også den stadig viktigere strømmeomsetningen inngår. Hvilken forskjell denne gjør ser vi på månedsrapporten fra bokdistributørene, som trekker motsatt vei ved utgangen av første halvår: Der er totalomsetningen ned 6,8 prosent og allmennbokomsetningen ned 5,5 prosent. Hele artikkelen finner du i BOK365. 

 

Mine lydbøker finner du på EBOK.NO og TANUM.

Les også I ferien vil folk ha underholdende, lettleste bøker.

Flere artikler om bøker på denne bloggen finner du her.

20.000 forhåndssolgte bøker! Bøkene om Lotte-Marie, Norges morsomste serie i følge media og lesere, ble forhåndssolgt i over 20.000 eksemplarer og snart kommer bok nummer FIRE i en butikk nær deg!

Spennende, morsomt og intelligent – og også for gutta. Trude Helén Hole som også har skrevet dokumentarer og historiske bøker, satser nå for fullt på humor og lettlest underholdning for begge kjønn. Holes siste bok om Lotte-Marie er en finurlig og spennende krim om en morder som finner ofrene sine på Match.no.

Refleksjon, selvutvikling og humor. Hole skriver om menn og kvinner, om karriere, sex og kjærlighet med et underliggende alvor som fenger begge kjønn. Hun skriver ufiltrert og på en måte som går utover klisjeene om selvutvikling og refleksjon, og ikke minst med snert i avtrekkeren. Nå er det flere gode sommertilbud på mange bøker fra mange spennende forfattere i Feather Book Shop.

Les mer om Lotte-Marie goes Down Under her.

Les tilbakemeldinger fra presse og lesere her.

lotte x 4

– Selv om bøkene er ironiske og morsomme page-turnere, har de alle en dypere mening. Det er også flere menn enn kvinner som kjøper bøkene, spesielt den siste om Matchmorderen. Jeg tror menn forelsker seg litt i Lotte-figuren. Hun er jo ikke helt god i toppen, en skikkelig drømmekvinne med andre ord, hvorpå gutta kan lære et og annet om kvinner, ler Hole.

Et lystig, femininet og morsomt svar på staute, dystre mannlige krimhelter. Lotte-Marie og Matchmorderen er Holes 11 bok, og den tredje i den populære serien om smågale Lotte-Marie. Boken omhandler en morder som gyver løs på Match.no.

– Bøkene om Lotte-Marie er humorens svar på de mannlige krimheltene våre. Hun er sexy, vill, morsom, tøff, modig og fullstendig lost enkelte ganger, flirer Hole.

Fanaposten

Skjermbilde 2019-08-28 kl. 08.32.56

Presse Dristig stoff

«Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!» Øyvind Fygd

«Jeg vil jo selv påstå at jeg er litt røff i kantene, og kan nok utad fremstå en smule tøff… Men en rolig kveld med en god bok og et glass eller 3 fra Djevelens vinkjeller, da kommer den gode siden frem. Og det må jeg si. Trude Helén Hole sine bøker har mang en gang fått latteren til å trille. Hennes egen innlevelse og bruk av egne opplevelser i bøkene hennes gir et innblikk i en person som man sjelden og aldri har sett sidestykke til. Bøkene bærer preg av sensualitet, kjærlighet og djevelskap. Godt surra sammen av Norges beste kvinnelige forfatter. Så skal dere ha påskekrim. Løp og kjøp.» Rune Chr. Tollefsen

“Kort oppsummert: Friskt språk og mange morsomme bilder og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene.” Jan Ove Ekeberg

“I dag har jeg gjort noe så sjeldent som å lese en bok. Med perm på, av Trude Helén Hole. Boken fenget fra ca 50 shades og fra da av måtte jeg bare lese resten. Hole er dyktig; jævla morsom og treffende i flekkene. For ikke å snakke om erotikken hun formidler. Anbefales varmt, men vet ikke helt hvilken sjanger den hører til.” Gro Storteig

“Jeg leser mye bøker og blir ikke så lett imponert lenger, så dette var bare helt fantastisk! Oppdaget bøkene til Hole i indieforattergruppen som jeg er med i, og fant deretter en YouTube-video hvor hun fortalte om en av bøkene sine, og jeg tenkte: Hun dama er rå! Jeg MÅ lese en av de bøkene! Håper hun får solgt masse av den nye boka. Jeg kommer i hvert fall til å lese alle bøkene nå!” Marianne Hammersberg Jensen

Les flere tilbakemeldinger her.

Les også Helt uten filter, intervju med Fanaposten.

To do or not to do, that´s the question!!

Da er det vel bare å ønske en riktig fin påske. Spre kjærlighet og glede!

Og ps, vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)