Books & Literature Interviews Laughter News

I ferien vil folk ha underholdende, lettleste bøker – og nå er det påsketilbud

Til deg som elsker bøker og liker å le. Lettlest underholdning er undervurdert – etterspørres mest hos bokhandlerne, forteller bransjen selv.

Bøker i butikk 1

– Det er Pocket-feber. I ferien vil folk ha underholdende, lettleste bøker – og det gjør ingenting om bøkene ikke er tykke, sier butikksjef Børre Lund hos Norli på Sandvika Storsenter. At de fleste bestselgerne er oversatt fra engelsk er en ren tilfeldighet, ifølge Lund.

– Det er ikke så mange norske forfattere som har satset rent på de genrene som går best, sier Lund og sikter til de lettleste underholdningsbøkene. Men det finnes én norsk forfatter som tar humor på blodig alvor, og det er bergenseren Trude Helén Hole.

Hole brakdebuterte med sin første morsomme roman med over 6.000 solgte i 1. opplag. Dette er rekordhøyt for en debutroman, og nå følger hun opp med den tredje om Lotte-bøkene som av lesere og media blir beskrevet som Norges morsomste bøker.

“Bøker til begjær.” MAG
“Norges beste jenteforfatter” Dagsavisen
“Fun, fearless female” Cosmopolitan
“Norges første chicklit forfatter.” Aftenposten
“Prinsessen av humor.” Askeravisen
“Bedre enn Bridget Jones.” Budstikka
“Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene.” BA
“Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet.” NTB

Spennende, morsomt og intelligent – og også for gutta. Trude Helén Hole som også har skrevet dokumentarer og historiske bøker, satser nå for fullt på humor og lettlest underholdning for begge kjønn. Holes siste bok om Lotte-Marie er en finurlig og spennende krim om en morder som finner ofrene sine på Match.no.

– Selv om bøkene er ironiske og morsomme page-turnere, har de alle en dypere mening. Det er også flere menn enn kvinner som kjøper bøkene, spesielt den siste om Matchmorderen. Jeg tror menn forelsker seg litt i Lotte-figuren. Hun er jo ikke helt god i toppen, en skikkelig drømmekvinne med andre ord, hvorpå gutta kan lære et og annet om kvinner, ler Hole.

Et lystig, femininet og morsomt svar på staute, dystre mannlige krimhelter. Lotte-Marie og Matchmorderen er Holes 11 bok, og den tredje i den populære serien om smågale Lotte-Marie. Boken omhandler en morder som gyver løs på Match.no, et konsept som ble stjålet av Nesbø – hvilket er dokumentert. Les mer her.

Hole gikk ut med saken i fjor, og svarte Nesbø med å ta elementer av Tørst inn i sitt originale manus – resultatet er en morsom og spennende parodi med uventede vendinger.

– Bøkene om Lotte-Marie er humorens svar på de mannlige krimheltene våre. Hun er sexy, vill, morsom, tøff, modig og fullstendig lost enkelte ganger, flirer Hole.

“Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!” Øyvind Fygd

“Jeg vil jo selv påstå at jeg er litt røff i kantene, og kan nok utad fremstå en smule tøff… Men en rolig kveld med en god bok og et glass eller 3 fra Djevelens vinkjeller, da kommer den gode siden frem. Og det må jeg si. Trude Helén Hole sine bøker har mang en gang fått latteren til å trille. Hennes egen innlevelse og bruk av egne opplevelser i bøkene hennes gir et innblikk i en person som man sjelden og aldri har sett sidestykke til. Bøkene bærer preg av sensualitet, kjærlighet og djevelskap. Godt surra sammen av Norges beste kvinnelige forfatter. Så skal dere ha påskekrim. Løp og kjøp.” Rune Chr. Tollefsen

Les flere tilbakemeldinger her.

Refleksjon, selvutvikling og humor. Hole skriver om menn og kvinner, om karriere, sex og kjærlighet med et underliggende alvor som fenger begge kjønn. Hun skriver ufiltrert og på en måte som går utover klisjeene om selvutvikling og refleksjon, og ikke minst med snert i avtrekkeren. Og nå er det flere gode påsketilbud på Feather Book Shop.

Les også Helt uten filter, intervju med Fanaposten før påsken.

To do or not to do, that´s the question!!

Da er det vel bare å ønske en riktig fin påske. Spre kjærlighet og glede!

Og ps, vil du lære om musserende vin i påsken, kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

PÅSKETILBUD