News

Hudmasker fra Camilla Phil er juks

Gull er en ingrediens som har dukket opp i flere hudprodukter, og blogger Camilla Pihl er en av de som har lansert hudmasker med 24 karat gull. Ifølge nettsidene til Pihl har gullet flere hudforbedrende effekter: «Gullet booster hudens naturlige kollagenproduksjon, øker hudens elastisitet, strammer, løfter og lysner, samt låser inn fuktighet i huden.» Gullet skal også virke både helbredende og beroligende på huden.

Men virker det? Nei, det gjør ikke det.

Skjermbilde 2019-03-23 kl. 09.40.07.png

Se TV 2 hjelper deg torsdag klokken 20.30 eller når du vil på TV 2 Sumo

Inneholder svært lite gull. TV2 hjelper deg har sjekket hvor mye gull det er i maskene, som anbefales å brukes to til tre ganger i uka, hvilket gir en månedspris på opptil 2700 kroner i måneden. Laboratoriet SINTEF Molab som har gjennomført analysene av maskene, kunne påvise “bittelitt” gull kun i peel-off masken:

– I denne kremen fant vi et gullinnhold på 0,1 mikrogram per gram. Det tilsvarer 0,00001 prosent i produktet, sier Bjarne Nenseter, gruppe og laboratorieleder i SINTEF Molab. Det tilsvarer en delt dråpe i 10 liter vann. I de øvrige maskene har ikke SINTEF Molab klart å påvise gull, i følge TV2.

Maskene har heller ingen effekt. Flere av hudlegene og hudterapeutene som har sett på maskene finner ingen seriøse studier som omhandler gull og hudpleie på denne måten.

Jeg tenker at dette i beste fall er villedende reklame. Gull er jo veldokumentert for å ha en betennelsesdempende og anti-inflammatorisk effekt. Det har vært brukt ved reumatiske sykdommer, men det er noe helt annet enn å påføre gull i minimale konsentrasjoner på huden. De lave konsentrasjonene som vi snakker om her, som jo er superlave, har nok ingen effekt, sier hudlege Joar Austad.

Ifølge nettsiden til Camilla Pihl har maskene også en aldringsutsettende formulering, skal stimulere til cellefornyelse og reparasjon, og ikke minst fremheve en strålende og ungdommelig glød.

Både Austad, hudlege Michael Zangani og hudterapeut Carine Marion Sand Skjerven har sett på ingrediensene i hudmaskene. De finner ingen ingredienser som gjør at maskene kan ha en dyptvirkende effekt og gi nevnte resultater.

Så hva står vi igjen med da? Jo, ren svindel til 2.700.- måneden for de som biter på. Dette er absolutt ikke greit. Det er heller ikke greit at VITA ikke tar ansvar, men fortsetter å selge svindelproduktene. Dette går nemlig ut over deg og meg som handler i god tro om at vi får det produktet vi blir lovet, men så er det bare juks!

……..

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7