Management & Health News

Humlene gir oss mat på bordet – hjelp dem

Er du som meg, liker du insekter. Flått, klegg, mygg og knott er unntaket. Jeg føler spesielt stor kjærlighet for humler som jeg gjerne mater fra hånden. Humler er så søte, og de lager så fine beroligende lyder – en summende bie eller en humle er bare utrolig vakkert å både se og lytte til. De er flittige og arbeidsomme, samtidig som de skaper ro rundt seg der de ferdes. Og så er de mye viktigere enn oss mennesker. Mens vi bidrar til å ødelegge verden, bidrar humlene til å redde den og gi oss mat på bordet.

bee-2023849__480

Humlene trenger din hjelp. En del humler som kommer summende i hus og hager nå på vårparten trenger gjerne en hjelpende hånd. Humlene du ser nå, er dronninger som skal bygge samfunn – det er derfor viktig at du hjelper dem, for ringvirkningene av å hjelpe én liten humledronning er stor. Du kan bidra med litt sukkervann, frukt og bananskall. I dag kom jeg over dette gode rådet fra Frode Rognes – dette er hva han gjør.

«Når en humle kommer inn i leiligheten/huset ditt har den ofte flatt batteri når du finner den. Ta den varsomt opp i en fyrstikkeske og forbered et måltid i form av sukkerholdig drikke (her: Kald te på bananskall).

Alle vårhumler er nemlig dronninger og skal bygge samfunn. Redder du en humledronning om våren har du hjulpet naturen med hundrevis av humler og tusenvis av bær/frø/frukt. Det er fordelaktig med en solstripe når den skal lette.»

Les også: 40 prosent av amerikanske bier forsvant i fjor

Les også: Biene dør ut, et tegn på at verden er forgiftet

Les også: Frykter at den norske humla ikke vil suse lenge

Les også: Forsvinner bier og humler, forsvinner vi

– Humler og bier er i sterk tilbakegang verden over. De er veldig viktige i matproduksjonen, for pollineringen. Hver tredje matbit vi tar er avhengig av den jobben de gjør for oss hver eneste dag, helt gratis, sier Lars Haltebrekken, leder i Naturvernforbundet.

Les også: FN slo alarm om biedøden – både hager og landbruk må bli mer vennligstilte til de små dyrene

Haltebrekken forteller at det er flere små grep folk kan ta for å gjøre livet til humlene bedre. På Naturvernforbundets hjemmesider finnes det en rekke tips om hvordan folk kan hjelpe de små, summende dyrene. Så nå som vi vet dette, er det bare å strekke ut en hjelpende hånd til både bier og humler. Da hjelper du også deg selv og dine barn.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle. 🙂

…….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7