News

Det er dypt tragisk at voksne trakasserer barns engasjement for sin egen fremtid

Ærlig talt alle dere som absolutt må latterliggjøre og trakassere barns engasjement i egen fremtid. Skam dere. Det BRA at folk, uavhengig av alder og organisasjoner engasjerer seg i miljøet. Barnas streik har satt fokus på noe enkelte voksne ikke har forstått alvoret i, og så skal dere stupide voksne diskutere fravær, transport til og fra streiken og konspirere om “hvem” som står bak?

Hva med å holde seg til det barna her setter fokus på – nemlig klimaet?

lion-3012515__480

DETTE HANDLER OM BARNAS FREMTID!!

At barn engasjerer seg i klima, natur og miljø – bør applauderes, ikke harseleres med. At godt voksne mennesker i stedet velger å rakke ned på barn som viser et POSITIVT ENGASJEMENT FOR SIN EGEN FREMTID – er direkte tragisk, for det er vi voksne og voksne før oss som gjennom tidene har bidratt til ødeleggelser, utryddelser, krig, fordervelse og forurensing i denne verden – ikke dagens barn – og det er nettopp det dette handler om!

Barna i dag og deres fremtid!

Skal ikke barna ha lov til å kjempe for sin egen fremtid?

Skal ikke barna få si at nå er det nok, nå må vi endre kurs – ellers har vi ingen fremtid.

Tar meg også den frihet å referere til den idiotiske kjedebrevet som glupe voksne i disse dager sprer som en farsott, som henstiller barna til å ta buss eller sykle til og fra trening etc før de åpner kjeften om miljøet. Det er ikke greit å dytte foreldres ansvar for barneoppdragelse over på barna. Det er heller ikke greit å kneble et viktig engasjement, fordi de som engasjerer seg av naturlig grunner ikke kan ta alle kamper på en gang.

Våre arter i vår tid utryddes i et voldsomt tempoAt voksne mener barna bør holde seg på skolebenken, holde kjeft og lytte til oss voksne – er direkte flaut. Eksempelvis har “vi voksne” utryddet 60% av klodens dyreliv bare siden 1970, nettopp fordi vi ødelegger naturens helse.

Vi er egenhendig i ferd med å sørge for jordas sjette masseutryddelse. Og så skal ikke barna få engasjerer seg? Her bør voksne tie og lytte til barna! Vi voksne har ikke tatt innover oss alvoret – det er barna som må rydde opp etter oss. Streiken gjelder barnas fremtid – det finnes knapt noe viktigere. Når det er sagt, streikeopplevelsen er noe å vokse på. Det er skole i det også.

For å oppsummere – veien vi går på nå, ikke er bærekraftig. At barn i hele verden engasjerer seg, kan bidra til en bedre og renere verden. Dette bør applauderes, ikke harseleres med.

Les også; Bla, bla, bla – et godt innlegg skrevet av Markus Refsdal i Aftenposten i dag.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle.

Trude Helén Hole

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen.

Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller kjøpe mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

Tredje bok om Lotte-Marie, Norges morsomste bøker – kan kjøpes her.

Trude Helén Hole!