News Reviews

Christian Houge – Residence of Impermanence | 7. – 24. mars

Anbefales! I går var jeg på åpningen av Christian Houge – Residence of Impermanence som jeg anbefaler på det sterkeste. Jeg opplevde utstillingen som rimelig grotesk og vakkert på en og samme tid. Som miljøaktivist og dyreforkjemper gjennom et langt liv, stikker det dypt og sårt i hjertet å se dyr brenne, selv om vi snakker om utstoppede dyr – men når du får vite historien bak, for dette er kunst med mening – så hviler det et vakkert, tidløst, meningsfullt og dypt slør over det hele.

Anbefales på det sterkeste – utstillingen varer fra 7. – 24. mars. Deretter blir det vel utlandet, tenker jeg.

Om utstilling. I syv år har Christian Houge samlet utstoppede dyr med formål om å bruke dem i dette kunstprosjektet. Ved å uttrykke seg gjennom fotografi, film og installasjoner åpner han for dialog – og en estetisk opplevelse av dimensjoner. For dette prosjektet er både viktig og utrolig vakkert.

Gjennom ulike brenneprosesser gir Houge nytt liv til i dyrene før de slippes fri. Som betrakter bli du ikke bare invitert inn i et møte med kunstnerens relasjon til dyrene men til en speiling og et møte med deg selv. Utstillingen inneholder et bredt utvalg fotografier av eksotiske såvel som hjemlige dyr. På hvilken måte kan kunst påvirke vår relasjon til dyr, klima og miljø. Og hvilke spørsmål må vi stille oss selv for å komme videre i vår utvikling? 

Link til FineArt.

Det blir også vist film og lansert en bok under utstillingen. Christian Houge ønsker å skape dialog i en tid hvor vi blir mer og mer distansert fra vårt opphav. Residence of Impermanence er en utstilling som vil engasjere og berøre på mange plan.

Om kunstneren. Christian Houge har gjennom sine tyve år som fotograf med fokus på Environmental Art, hatt flere separatutstillinger i New York, London, Paris og Beijing. Hans serie “Arctic Technology” ble solgt på Sotheby’s i London og hans arbeider har blitt nominert til bærekraftighetsprisen Prix Pictet to ganger. Han har gjort flere store offentlige utsmykninger og er en del av viktige samlinger som Haugar Kunstmuseum, Nevada Museum of Art, Three Shadows Museum i Beijing, Robert Johnson Museum og Equinors kunstsamling.

Christian Houges utstilling, Residence of Impermanence, vises i Galleri Fineart i Oslo, Aker Brygge / Tjuvholmen.

Skjermbilde 2019-03-08 kl. 12.29.58

Del gjerne.

……

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

FRI FRAKT