News

Stormberg støtter ulv og mangfold, jeg støtter Stormberg

(Dagens Næringsliv) Å ilegge mennesker, bedrifter og organisasjoner motiver som ikke er reelle, spesielt når det er økonomi involvert, er et velkjent fenomen. Men det er ikke slik at absolutt alle handlinger nødvendigvis er økonomisk motivert, selv i næringslivet. Stormberg har ved flere anledninger vist seg å være en verdibærer av de store i et samfunn som virkelig trenger det. Dette applauderer jeg.

trude ulv

Stormberg støtter ulv og mangfold, jeg støtter Stormberg! Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg kjemper for ulv, natur og mangfold – les mer om ulven her. Jeg syntes derfor at det er flott at også bedrifter tar et verdivalg basert på etikk og sunn fornuft, og står for det uavhengig av konsekvenser.

I anledning ulve-debatten har Stormberg blitt stilt følgende spørsmål av Dagens Næringsliv;

– Ulvemotstandere truer med å boikotte Stormberg fordi dere samarbeider med WWF, er dere sikre på at det var et smart valg?

– Debatten er blitt litt sort–hvitt. Engasjementet vårt handler ikke om ulven isolert sett, men om at vi ønsker et dyremangfold. Sånn sett ble jeg litt overrasket over de voldsomme reaksjonene, men vi angrer ikke. Vi er opptatt av bærekraft, og har et genuint ønske om å bevare naturen, så får det heller være at noen er uenig. Det er også mange som støtter oss, og det har nok ikke kommet like tydelig frem i denne debatten, svarer Hege Nilsen Ekberg, daglig leder Stormberg.

– Stormberg er kjent for å ansette folk med hull i cv-en, og en periode tok dere et ekstra ansvar for å ansette flyktninger. Er det for å skaffe dere et godt omdømme?

– Jeg skjønner at du spør, men vi har et verdisett som handler om inkludering, bærekraft og miljø som gjennomsyrer alt vi gjør. I 20 år har vi har rekruttert mennesker som sliter med å få innpass på arbeidsmarkedet. Det gjør vi fordi vi mener det er riktig. Det er ikke kommersielt tuftet. Samtidig må det være en balanse, selv om vi ikke regner på effekten av samfunnsengasjementet vårt, svarer Ekberg.

Og dette står det respekt av. Om noen lager støy og boikotter Stormberg fordi de engasjerer seg i samfunnet og står for gode verdivalg – så tåler de nok dette godt. Og selv om Stormberg tar disse beslutningene uten kommersielle baktanker, så tror jeg at dette er noe de tjener på i det lange løp.

Sunn fornuft, raushet, omtanke, inkludering og kjærlighet, får nemlig vanligvis mer støtte enn pepper. Alt kan heller ikke måles i kroner og ører – sunne verdivalg bør derfor flere bedrifter ta seg råd til.

Jeg heier på ulven, på natur og mangfold, og ikke minst sunn fornuft – og applauderer Stormberg for å ta et sunt verdivalg! Takk!

……

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)