Books & Literature Management & Health News

Det handler om å gi slipp, tilgi og gå videre – først da åpner verden seg for deg

Det handler om å gi slipp, tilgi og gå videre – for først da åpner verden seg for deg. Jepp, 2018 er året jeg for alvor gir slipp på fortid jeg ikke lenger ønsker å bære på mine skuldre, fortid som har tynget meg, holdt meg fast og nede. 2018 er derfor et fint år å tilgi – og kanskje den vi først og fremst skal tilgi er oss selv? Ja, jeg skriver nå på vegne av meg selv, men kanskje du vil kjenner deg igjen? #Frihet 

272710_2237922184781_2356581_o

Jeg har alltid vært hard mot meg selv, spesielt når jeg har trampet i klaveret. Jeg stiller strenge krav – og de tøffeste kravene retter jeg innover. Men noen ganger må jeg tillate meg selv å gjøre feil, og det uten å laste meg selv for mye og for lenge. Jeg kan nemlig straffe meg selv unødvendig hardt – men det er ingen tjent med.

Det kan ta litt tid før jeg forstår hva jeg gjør mot meg selv. Men når jeg så gjør det, er det tid for meg å frigi de dårlige og stagnerende energiene og tilgi både til meg selv og andre som har gjort meg urett. Når jeg har disse “renselsesprosessene” som ofte er ved fullmåne, føler jeg meg totalt fri – og det er en vidunderlig følelse!

I slike prosesser frigjør jeg meg vanligvis også for ansvaret for “å fikse ting” som ikke kan fikses. Det kan være fysiske ting eller relasjoner. Om det er jeg som har forårsaket situasjonen eller andre, er uvesentlig. Dog, jeg er fullstendig klar over at jeg ikke kan endre det som allerede har skjedd, men jeg har alltid hatt en iboende trang til å skape en konstruktiv nåtid og en hyggelig fremtid, og har med dette alltid forsøkt å gjøre ting godt igjen.

Jeg er nemlig vekt – jeg vil ha balanse og positive energier rundt meg. Men noen ganger fører dette sterke behovet til negative energier.

Selvpining i så måte, kommer når jeg nekter å godta en situasjon som den er – og på død og liv vil reparere den. Kjenner du deg igjen? Lærdommen jeg har tatt med meg inn i 2018 er å slutte å jobbe så hardt for å fikse ting, spesielt relasjoner som ikke er konstruktive.

Respekt for en selv og andre. Jeg har én leveregel når det gjelder menneskelige relasjoner, og det er; – Snakk til, ikke bak. Snakk opp, ikke ned. Så lenge jeg er trygg på at jeg følger denne regelen, har jeg mitt på det rene. Når en relasjon visner bort eller brått blir brutt, har jeg alltid hatt som mål å kunne treffes igjen med et smil om munnen og ønske den andre det beste, men har nå omsider lært at noen ganger går det ikke slik, selv ikke med det som før var en tett relasjon.

Jeg har omsider innsett at selv om jeg elsker å finne løsninger på problemer, reparere gamle ting og kanskje også relasjoner, så er det ikke min oppgave å prøve å reparere absolutt alt for å gjenopprette balanse. Noen ganger må jeg la vektens behov vike for sunn fornuft.

Gjenoppliving kan være bortkastet tid og energi. Noen ganger må ting få dø ut, for kun slik kan nytt og bedre spire.

Les også 2018, tid for å gi slipp, tilgi, stole på universet og egen magefølelse.

Ved å holde fast i fortiden for lenge, kan en fort ødelegge en bedre fremtid. Derfor har jeg med jevne mellomrom renselsesprosesser. I fjor sommer bestemte jeg meg for et års “pause” og har nå kvittet meg med all fortid som ikke er konstruktiv for min fremtid, det være seg mennesker jeg har kjent på godt og vondt, hendelser og opplevelser jeg har vært i gjennom.

Jeg har nå funnet tilbake til mine opprinnelige følelser og behov, og føler meg nå ekstremt styrket på alle plan i livet. Jeg er med dette i bedre stand til å presentere og handle i tråd med mine mål, ønsker og mine drømmer, og ikke minst – jeg føler meg totalt fri!

Jeg har gitt slipp, tilgitt og gått videre – og føler at verden har åpnet seg på en helt ny måte.

2018 er altså året jeg tok et steg tilbake, og ti steg frem. Og jeg kjenner det har gjort meg godt. Jeg lar det meste være mindre opp til meg og desto mer opp til universet. Jeg fokuserer mer på det jeg skal og det er å skrive bøker. Punktum. Med dette har jeg tatt et stort steg fremover i riktig retning. Hele universet spiller nå på lag, føler jeg – og jeg simpelthen nyter det til fulle.

8B28900F-727C-45F2-A70B-822A93254BE8
Hytten jeg er så heldig å få låne av en fantastisk mann. Sitter nå og skriver til denne utsikten! #Lykke

Og vet dere? Jeg har i flere tiår drømt om hytte eller “skrivestue” ved sjøen. Dette kom også til meg i 2018 ved en ren tilfeldighet – skjønt, jeg tror ikke lenger på tilfeldigheter. Jeg har altså fått disponere en fantastisk herlig hytte i Son like ved sjøen. I skrivende stund sitter jeg her og skriver dagen lang til langt ut i de sene nattetimer.

Denne herlige hytten som jeg føler meg svært hjemme i – tror jeg er et symbol. Jeg er sikker på at den kom til meg fordi universet nå spiller på lag, fordi jeg har gitt slipp på fortid; mennesker, gjøremål og hendelser som ikke var konstruktive – og har staket ut en ny kurs. Skjønner?

Jeg vet det kan høres rart ut. Men det får heller være. 🙂 Jeg har nettopp entret en helt ny tid; med fornyet energi, nye muligheter og nye spennende mennesker rundt meg. Det høres kanskje ut som en klisje, men jeg er lykkelig – og lykken kom i 2018 – først innenfra, og nå kommer den også utenfra. Jeg håper du føler det på samme måte!

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin aften og en herlig weekend! Følg drømmen din, for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)