Books & Literature News

Jeg ble stalket – slikt blir det bøker av

NORGES MORSOMSTE SERIE (3)TRUDE HELEN HOLE – NORGES MORSOMSTE FORFATTER 

“Kort oppsummert: Friskt språk og mange morsomme bilder og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene.” Jan Ove Ekeberg

Norges morsomste serie, i følge media og lesere – og over 20.000 forhåndssolgte bøker. Det kan bli mye god humor av ekle opplevelser. Jeg ble stalket tett i tre uker av en rimelig ekkel fyr – han kunne gjøre rede for hver eneste dag; hva jeg hadde gjort disse ukene, hva jeg hadde hatt på meg på jobb, på kvelden og før leggetid, og hvem jeg hadde hatt besøk av. Han stod til og med i butikken og pustet meg i nakken uten at jeg visste noe om det. Det verste med det hele var at jeg ante ingen ting!

Jeg som mener jeg er rimelig observant, merket absolutt ingen ting. Og dette faktum skremte meg. Stalkeren derimot – skremte meg ikke. Du vet intuitivt om noe er farlig eller ikke. Jeg så på ham som en avstumpet stakkarslig sjel, og gikk inn for å leve livet som vanlig. Jeg derfor valgte å ikke respondere da jeg fikk tilsendt den utførlige mailen om hva jeg hadde gjort disse ukene. Og nettopp fordi jeg ikke responderte, viste interesse eller frykt – forsvant han ut av livet mitt. Tror jeg.

Vel, dette foregikk i 2009 i forbindelse med research til boken Lotte-Marie og Matchmorderen, som er tredje bok i Norges morsomste serie. Boken handler i korthet om noen bestialske drap hvor morderen finner sine ofre på Match.no. Den beste måten å gjøre research på, er nemlig å gjøre ting selv – så jeg var en liten periode inne på Match, og ble faktisk forundret over dette lille nettsamfunnet, for det var rimelig perverst.

I 2010 inviterte Jo Nesbø meg på vin og vi holdt sammen i litt over tre år. Vi pratet selvsagt mye om film og bøker, blant annet om boken min; de perverse Matchmeldingene og mordene. Vi gikk deretter hver til vårt, og så kom altså Nesbø kommer ut med Tørst som er bygget på mitt konsept. Dette og våre dialoger om bok-konseptet, kan dokumenteres og er tidligere omtalt i media og på bloggen min – jeg finner meg nemlig ikke i å la slike ting gå upåaktet hen.

Utad hevdet forfatteren at han hadde en ny-singel venninne som gjorde research for ham på nett – vel, det var meg. Jeg vil gjerne understreke at alt er fint mellom oss i dag, og det selv om han brukte konseptet mitt – det jeg reagerte mest på, var at han ikke kunne innrømme det. Jeg vil også understreke at Nesbø fikk mulighet til å forklare seg først, men forholdt seg taus. Dette resulterte i at jeg skrev litt om på min bok om Matchmorderen tidligere i fjor, og om du likte Tørst, kommer du i hvert fall til å like Lotte-Marie og Matchmorderen#Parodivarsel 😉

Et lite utdrag fra boken. Så kort fortalt ble jeg altså stalket i tre uker i forbindelse med researchen jeg gjorde på Match.no. Her er et lite utdrag fra boken som altså er tredje bok i Norges morsomste serie – for ettersom jeg var på Match i forbindelse med research rundt dating og med det opplevde mange rare menn, så er stalkeren selvsagt med han også. Noe annet ville vært urettferdig overfor ham – han gjorde tross alt en hederlig innsats, ikke sant?

Jeg legger mobilen fra meg i passasjersetet og ler høyt. Gud, livet kan være godt innimellom. Nå skal jeg bare få ordnet lyset på dasjen og smokke detaljene på plass med Hans Gotner på Scandic, og så er alt på stell og jeg kan dra hjem og gjøre andre ting som å slette profilen min på Match.no. Det er nå tre dager siden sist jeg var innom der og 4 dager igjen av perioden min. Jeg liker det ikke lenger. Jeg merker at det glimrende humøret mitt synker bare jeg tenker på Match.no. Det stedet er skikkelig creepy! I går klokken 15:55 like før jeg skulle dra hjem og nøyaktig én uke etter at jeg slettet Konglemannen, fikk jeg en lang mail fra ham. Den kom til min vanlige jobbmail og i mailen stod det rimelig detaljert hva jeg hadde gjort den siste uken. Han visste alt. Han var nemlig datahacker, skrev han – og fant lett ut hvem jeg egentlig var og hvor jeg jobbet og bodde, og det var slettens ikke i en enebolig på Vinderen, men i en leilighet i første etasje på Carl Berner. Han hadde stått utenfor og fulgt med meg, skrev han, fulgt alle mine gjøremål like utenfor vinduet – det er jo mørkt ute på vinteren, skrev han videre, og derfor veldig lett å se inn i lyse, trivelige hjem. Konglemannen kunne gjøre rede for hva jeg hadde hatt på meg til daglig, hva jeg hadde handlet i butikken og hva jeg skiftet til når jeg kom hjem fra jobb  – og ikke minst hvem jeg hadde hatt besøk av. Ja, Evy og Janne hadde vært innom en kveld, og vaktmesteren en annen ettersom doen gikk tett, og Konglemannen kunne fortelle meg når jeg hadde lagt meg og så videre. Han hadde til og med vært i butikken og handlet grønnsaker rett ved siden av meg en gang, og handlet melk og smør ved siden av meg en annen gang. Han kunne fortelle meg hvilken parfyme jeg brukte på kvelden, ikke på dagtid, for ettersom jeg jobber med vin er parfyme bannlyst. Armani Code. Ja jeg vet, det er parfyme for menn, men det er den jeg liker. Konglemannen har altså stalket meg tett en hel uke og jeg har ikke visst en dritt om det. Så utpå kvelden i går, gikk jeg altså litt rundt i ring med gardinene selvsagt igjen, og lurte på hva jeg skulle gjøre. Om jeg skulle ringe politiet eller noe. Men det slo jeg raskt fra meg. Jeg har ikke svart på mailen hans og har heller ikke tenkt å gjøre det. Og i kveld har jeg faktisk tenkt å la de støvete, fargerike og rimelig stygge gardinene være fra slik som før, for ikke pokkeren om jeg skal la en slik taper ødelegge for meg. Han bekymrer meg nemlig ikke i det hele tatt. For meg er han en stakkarslig, ufarlig og ødelagt sjel som bruker svada som kongler og fugler som innpass til kvinners rumpe, så jeg har tenkt å gjøre absolutt Nada! Dog, jeg skal kanskje ikke gå så mye rundt i silkenattøy lenger på kveldene. Jeg tror at ved å ignorere Konglemannen – om jeg viser ham at jeg ikke bryr meg, når han skjønner at han ikke betyr en dritt til eller fra her i gården – for det gjør han ikke, så vil han finne seg noen andre å plage og la meg være i fred. For om han tror han kan skremme meg, må han tro om igjen!

Over 20.000 forhåndssolgte bøker! Bøkene om Lotte-Marie, Norges morsomste serie i følge media og lesere, er nå forhåndssolgt i over 20.000 eksemplarer med salgsstart i uke 38-2018. Men om du vil lese bøkene nå – bestiller du dem her og får dem i posten innen to virkedager. Mer om Lotte-bøkene, andre bøker og mitt forfatterskap, finner du her.

Les også: I ferien vil folk ha lettleste, morsomme bøker.

«Bøker til begjær.» MAG
«Norges beste jenteforfatter» Dagsavisen
«Fun, fearless female» Cosmopolitan
«Norges første chicklit forfatter.» Aftenposten
«Prinsessen av humor.» Askeravisen
«Bedre enn Bridget Jones.» Budstikka
«Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene.» BA
«Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet.» NTB

Fortsatt god sommer, dere!

Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (1)