Vedlikehold, ja, jeg snakker om huset ditt og mitt. Jeg må vel først som sist få lov til å innrømme at jeg anser meg selv som rimelig flink til det meste når det gjelder hus og bil. Jeg skiftet vanligvis dekk selv, og skilt og sånt, senest i dag – og underplaten på Skodaen min som datt ned for 7 år siden, klistret jeg opp igjen med gaffa-teip – og ja, det holder fortsatt. Olje, lyspærer, rust og småting skifter jeg selvsagt også selv. Men så var det huset da…

274A29D7-97F8-447F-94D6-852B818BE677.jpeg
Jepp, en liten bloggpause nå, så skal gelenderet på Montepulcianoterrassen få samme behandling som inngangspartiet, og gulvet? Det har jeg selvsagt lagt selv. Elska da!

Hus er noe jeg også liker å fikse på selv. 🙂 Jepp, jeg murer og snekrer, og river vegger og bygger vegger – alene, fordi jeg liker det. I 11 år har jeg bodd i et herlig hus som jeg elsker ute på landet like ved skogen. Og jeg elsker ikke bare huset, men hele området – for like utenfor døren har jeg både ski inn & out, idylliske løpeløyper og et fantastisk, herlig og svært badevann – som jeg sa til naboen i går morges etter å ha startet dagen med en joggetur rundt Oppsjø og svømt noen lengder, er at vi har verdens kuleste og flotteste utendørsbasseng – for det har vi!

Og ikke nok med det, vi har mange herlige badevann her vi bor. Love to live it! 😉

Men grunnet til at jeg skriver dette innlegget, er altså det nedgrodde inngangspartiet mitt. Det har nemlig hengt over meg som et lite mareritt ettersom jeg har sett på grønsken og det sorte belegget på takrenner og planker flere ganger daglig i to, tre år nå -og hele tiden dyttet på det. I morgo, i morgo, men ikke i dag… DÆNG!

Men ettersom jeg er styreleder og hin dagen oppfordret mine kjære naboer i et skriv til å vaske skitten bort selv, så tenkte jeg plutselig og veldig akutt for ca 45 minutter siden at;

– NÅ GJØR JEG DET. JA, FAEN HELLER – NÅ GJØR JEG DET!

Vi må jo gjøre det vi predikerer selv også, ikke sant? Det var Jan-Roger i styret som inspirerte meg. Så da gjorde jeg det, da, veldig akutt. Og vet dere? Det tok 30 minutter! Hele 30 minutter tok det å vaske hele inngangspartiet mitt skinnende hvitt! Og dette har jeg altså latt meg plage av i to, tre år! Derfor, gjør i dag det du kan gjøre i morgen, og her er fem grunner til hvorfor du skal gjøre nettopp det:

  1. Den DÅRLIGE samvittigheten forsvinner naturligvis.
  2. Du blir i superherlig humør, ja, kanskje litt kåt også – av å ENDELIG få unna det du burde fått unna for LENGE siden.
  3. Du får plutselig TID og energi til å gjøre andre ting, ettersom du allerede har gjort det du burde gjøre. Tenker koffert jeg nå. Er det en uting?
  4. Det ser PENT og ordentlig ut rundt deg – og da blir det som en naturlig følge rimelig ordentlig inne i deg også.
  5. Du blir INSPIRERT av deg selv og kommer inn i en god “doer” spiral. Og før du vet ordet av det, har du pusset opp hele huset, solgt det og kjøpt nytt som du må pusse opp. Er det ikke herlig?

Før og etter bilder av inngangspartiet til inspirasjon! Jeg brukte bare en svamp, vann med litt mosemiddel i eller noe greier i – og en klut. Og vipps, rent og hvitt. Sjekk så fint det ble nå rundt stolen til Basse! Nå kommer han nok til å invitere damer med hjem. For 45 minutter siden var det altså grønt og sort, og meget, meget stygt! Love to live it! 😉

564EB7A5-2D56-40AB-A935-92AC0128EF91

Så tipset er klart – Just do it! 

Med dette ønskes alle en riktig fin dag! Spre kjærlighet og glede! 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og gratis vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Love is not supposed to be easy, it´s supposed to be worth it.Trude Helén HoleAuthor, model and blogger (2)