Books & Literature Interviews News

Hole – a self portrait that says it all!

Hole er ikke død, tenke seg til. Men hun har nesten jobbet seg i hjel. Same, same, sier nå bare jeg! Ja, en del har fått med seg at Hole har vært litt fraværende i det siste, hun er nesten helt borte og har publisert gammelt skrot og gamle intervjuer i mangel på annet og flere kommer, hæ, hææh! Men Hole er ikke død, bare litt sliten – for hun har nylig kommet ut med en ny bok – Lotte-Marie goes Down Under. Les mer her.

Jepp, jeg kan være ganske effektiv når jeg vil. Men for ordens skyld tenkte jeg også å informere om det her, at jeg er effektiv altså – en vet jo aldri – er mulig dette har gått noen hus forbi, samt at jeg lever og har det bra! Jeg har det superbra faktisk! Jepp, jeg har faktisk – når jeg tenker meg om og det hender – aldri hatt det bedre!

Hell yeah! Det går i bøker, intervjuer og festligheter om dagen. Jepp! Hole er nemlig på vei ut av hulen! Den hun har vært i omtrent fem år!

Men det har ikke alltid vært slik! Anyway, noen av dere – dvs de mest oppegående… ok, du trodde kanskje du er en av dem? Greit, vi skal være raus i dag – skjønner jo selvsagt at jeg er inne i skrivebobler i dann og vann, eller nesten hele tiden – og da liker jeg å være helt alene for å opprettholde fokus og energi. Og dette besværlige faktum får meg til å tenke på den gangen min kjære elsker sa følgende; Hole – du har fokus som en gullfisk! Ja, han ganske så iherdig påstod at jeg har fokus som en gullfisk, hvilket jeg benektet på det sterkeste den gang, selvsagt.

Men bare innledningen her kan jo tyde på at han har et meget lite poeng. Det hender at han har et poeng… for jeg vet ikke, eller husker ikke hva som er poenget med dette innlegget. Vet du?

Jeg vet altså ikke hva intensjonen min er med dette innlegget – for jeg jobber egentlig nå med ny hjemmeside på engelsk og greier, men så plutselig er jeg altså her inne på bloggen min og knoter. Jeg vet ikke så mye bortsett fra at jeg sitter i solen på Montepulcianoterrassen min og drikker en sjarmerende Adorada Pinot Gris 2018 og taster uvilkårlig i vei uten mål og mening. (Nå lyger jeg!)

Men jeg er litt sånn… æh, om dagen. Er det mangel på sex, mon tro?

Kjeder jeg meg?

Det kan godt hende. Det første, altså – ikke det siste. Jeg kjeder meg faktisk aldri. Jeg er ikke skapt for å kjede meg. Men jeg vil gjerne ha en båt, en Saga 23. Er det noen der ute i den store verden som har det? En båt? Jeg vil ut på havet. Gjerne med en sjømann. Båten trenger ikke være stor, bare det er plass til meg i den.

Jeg hadde forresten en båt i vinter. Men den har punktert!

Så ok, det er greit du min tidligere elsker – du skal faktisk få rett på denne ene, lille, uviktige tingen. Oki? Jeg kan gjerne innrømme det; jeg har fokus som en gullfisk på land. Happy nå? Did I make your day! Så bra! Ser dere? Så lett er det å gjøre noen glad. Det er viktig å “gi og ta” i ethvert forhold og i ethvert vennskap. Nå fikk min tidligere elsker litt rett for en gangs skyld og ble sikkert litt stolt av seg selv om han fortsatt lever. 

Vel, hvor var vi? Faen heller! Fokus! Trude Helén Hole, fokus! Og nå kom jeg faktisk på hvorfor jeg skribler dette i dag. Eller akkurat nå og ikke i neste uke. Jeg skrev nemlig for en tid tilbake om fenomenet kjendisredaktører som vil være, ja nettopp – kjendiser, hvilket er en ærlig sak. Og med det mingler de seg med skriveobjektene sine på den røde løper, får tatt bilder av seg selv, lager videoer og reportasjer om seg selv og livet sitt “in private” som de deretter bretter ut i magasinene sine.

Men det kanskje noen ikke vet er at også jeg, i tillegg til å være en superbra og ukonvensjonell forfatter og en superbra og ukonvensjonell journalist (visste ikke at jeg var det en gang, jeg) og kommentator (akkurat det visste jeg, for kommentator og diktator har jeg vært fra jeg var 13 år, altså for ca… 20 år siden) og ikke minst –  ja hold dere fast, faktisk også er en superbra redaktør.

En som i motsetning til enkelte andre kvinnelige redaktører, skriver om saker!

Og her kommer det folkens, for til tross for at jeg er tidløs så følger jeg faktisk med i tiden – og jeg er selvsagt ikke noe dårligere enn de andre kvinnelige redaktørene i Norge. Tvert om, jeg er jo fra Bergen! Jeg er altså bedre enn dem! Nevnte jeg det?

Så med dette innlegget har jeg altså tenkt å gjøre som de andre kvinnelige redaktørene, men bare gjøre det litt bedre og la dette innlegget handle utelukkende om meg. Så jeg skal faktisk intervjue meg selv, for jeg er slett ikke død og har sogar kommet ut med en ny bok nå, i forrige uke faktisk. Noen burde virkelig skrive om det! Hallo?

Halloen?

Ja, jeg har skrevet 13 bøker hvilket er mitt lykketall – og de er alle sammen ute og kan kjøpes her.

Men tilbake til intervjuet av meg av meg. Det begynner slik; Frk. Hole titter skrått på meg fra kjøkkenbordet der hun tilbringer titusenvis av timer hver eneste dag, med et drømmende, intetsigende blikk som mer enn antyder; – sukk, jeg trenger et heftig kn….

Nei, nei, nei! Fokus Trude! Gjør som Nesbø sier – hold for en gangs skyld fokus!

Du er ingen gullfisk i gullfiskebolle! Du er ingen gullfi…

Okay, men jeg er jo litt kåt da…

FOKUS!!!!!

Vi må begynne på nytt: Hole titter skrått på meg fra kjøkkenbordet der hun tilbringer titusenvis av timer hver eneste dag, med et drømmende og intetsigende blikk som sier;

 Har du en drøm, så følg den! Øynene hennes glitrer som diamanter, som om hun er nyforelsket, men hun er ikke det – hun har vært i sølibat i tre år, og i tre år før det, og de store, bløte og helt naturlige kysseleppene hennes strekker seg oppover i munnvikene til et søtt og meget uskyldig lite smil, som om hun er en jomfruelig jomfru. Men hun er ikke det. Og kløften, den kløften. Herre Gud, hvilken kløft! Det slår meg at den er unik. Helt perfekt faktisk. Rart at Side3 ikke har oppdaget det. Og det er her jeg må rive meg opp fra kløften min med en heftig kraftanstrengelse for i det hele tatt å klare å stille det første vettuge spørsmålet i dette intervjuet;

– Så si meg, Trude Helén Hole, du som bare er 32 år eller 33, same, same – hva er egentlig viktig for deg?

Hole ser drømmende ut av vinduet mot de vakre, varme og vinterlige (bokstavrim) solstrålene som tvinger seg gjennom de grå, snøfylte skyene… (Ps, dette er løgn, det er ingen sol akkurat nå, eller jo, kanskje litt, den er i ferd med å gå ned. Nei, det var ikke solen, det var bikket mitt igjen, det trakk nedover – kløften vettø, kløften – og det er forøvrig høst, ikke vinter) og hun tenker langt om lenge før hun endelig svarer.

– At det er fred på jord! Svarer Hole med bløt stemme, – og at jeg snart bør vaske de vinduene. Er minst tre år siden sist. Ser jo faen meg ikke ut!

Ja, dette var jo et godt svar som sier det meste egentlig. Byline slutt. Byline slutt betyr for de som ikke vet det, ja det er fagspråk, terminologi, og betyr slutt på teksten. End of the line. Det kommer ikke mer. Intervjuet er over. Dere får ikke mer ut av Hole. Finito!

Skjermbilde 2020-09-24 kl. 19.37.25

Bare kødda! For vi er ikke ferdig! For nå kommer “behind the scene.” Ja, alle vil jo vite hva som foregår bak scenen, ikke sant, vite hva intervjuobjekt Hole mener om intervjuet, og hun sier som så: – Med fare for å utlevere meg og mitt litt for mye sa jeg altså ja under sterk tvil til å stille opp på dette intervjuet, fordi jeg vet av erfaring at journalisten Hole kan være veldig pågående og insisterende når hun vil. Jeg blir nesten litt skremt av slike journalister som henne. Tisser nesten i buksa eller buksen.

Og journalist Hole mener følgende om intervjuet: Herre Gud, altså! Dette må jo være det enkleste intervjuet jeg noensinne har gjort. For et fantastisk intervjuobjekt hun der Trude Helén Hole egentlig er, som gir så utrolig mye av seg selv med så få ord. Og hvilken kløft hun har! Rart andre redaktører ikke har oppdaget det!

Vel, bøkene til forfatteren Trude Helén Hole som ikke var død og glad er vi for det, finner dere her – Holes fantastiske bøker.

For seriøse intervjuer med andre mennesker med litt mer vettuge svar for de av dere som er litt seriøse, ta en titt i kategorien Tett På – spennende intervjuer til høyre på bloggen. For der finner dere mine intervjuer av polfarer Inge Solheim, businessmannen Atle Brynestad, forretningskvinnen Wenche Steen, smykkemannen Heyerdahl, den verdensberømte kirurgen Michael Prager og den like verdensberømte sangeren Øystein Wiik, og flere kommer etter hvert.

And seriously, don´t take it too serious – det er jo snart fredag i dag og ikke mandag! Eller tirsdag da. Må jo være tirsdag også innimellom! Ellers blir det urettferdig

Juhuuuu! Dagens låt er With or without you live med U2, og vi slenger på Jolene med Dolly Parton, en av verdens nydeligste låter. God snarlig helg, folkens!!

BØKER Å VELGE MELLOM FINNER DU HER.

ANMELDELSER OG MER INFO FINNER DU HER.

Med dette ønskes alle en riktig fin dag!

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)