Hole er ikke død, hun har bare tatt seg en liten blund… a self portrait that says it all!

Hole er ikke død, tenke seg til. Men hun har nesten jobbet seg i hjel. Same, same, sier nå bare jeg! Ja, en del har fått med seg at Hole har vært litt fraværende, nesten helt borte, og publisert gamle intervjuer i mangel på annet (og flere kommer, hæ, hææh;-) – men at hun ikke er helt død og at hun nå kommer med en ny bok. Tre faktisk. Eller – de er allerede ute.

Jepp, jeg kan være ganske effektiv når jeg vil. Men for ordens skyld tenkte jeg også å informere om det her, en vet jo aldri – at jeg lever og har det bra! Superbra faktisk:-) Jeg har – når jeg tenker meg om og det hender – aldri hatt det bedre!

Hell yeah! Det går i bøker, intervjuer og festligheter om dagen. Jepp! Hole er nemlig på vei ut av hulen! Den hun har vært i omtrent fem år!

Hole – du er en gullfisk, sa Nesbø. Anyway, noen – dvs de veldig oppegående – du tror kanskje du er en av dem, kanskje?? – skjønner jo selvsagt at jeg er inne i skrivebobler i dann og vann, eller nesten hele tiden – og da liker jeg å være helt alene for å opprettholde energi og fokus. Og dette besværlige faktum får meg til å tenke på den gangen min kjære Mr. Nesbø ganske så iherdig påstod at jeg har fokus som en gullfisk, hvilket jeg benektet på det sterkeste den gang, selvsagt.

Men bare innledningen her kan jo tyde på at han har et meget lite poeng. Det hender at han har det… jeg vet ikke, eller husker ikke hva som er poenget med dette innlegget. Vet du?

Jeg vet ikke hva intensjonen min er, eller hvor jeg er (i dette innlegget), bortsett fra at jeg sitter i solen på Montepulcianoterrassen min og drikker en sjarmerende Adorada Pinot Gris 2016 og taster uvilkårlig i vei uten mål og mening. (Nå lyger jeg!) Men jeg er litt sånn… æh, om dagen. Er det mangel på sex, mon tro? Kjeder jeg meg? Det kan godt hende. Det første, altså – ikke det siste. Jeg kjeder meg faktisk aldri.

Jeg er ikke skapt for å kjede meg. Men jeg vil ha en båt, en Saga23. Er det noen der ute i den store verden som har det? En båt? Jeg vil ut på havet. Gjerne med en sjømann. Båten trenger ikke være stor, bare det er plass til meg.

 

Jeg hadde en båt i vinter. Men den har punktert!

Så ok, det er greit, Mr. Nesbø. Du skal få rett på denne ene, lille, uviktige tingen. Oki? Jeg har fokus som en en gullfisk på land. Happy nå? Did I make your Day! Så bra!! Ser dere? Det er viktig å «gi og ta» i ethvert forhold og i ethvert vennskap. Nå fikk han litt og ble sikkert litt stolt av seg selv. Vel, hvor var vi? Jo, nå vet jeg det – han tar helt feil!

Hvor var vi? Faen heller, fokus, Trude Helén Hole, fokus! Og nå kom jeg på hvorfor jeg skribler dette i dag. Eller i kveld. Jeg skrev for en tid tilbake om fenomenet kjendisredaktører som vil være ja nettopp – kjendiser, hvilket er en ærlig sak. Og med det mingler de med skriveobjektene sine på den røde løper, får tatt bilder av seg selv, lager videoer og reportasjer om seg selv og livet sitt «in private», som de deretter bretter ut i magasinene.

Men det kanskje noen ikke vet, er at også jeg – i tillegg til å være en superbra og ukonvensjonell forfatter og en superbra og ukonvensjonell journalist (visste ikke at jeg var det en gang, jeg) og kommentator (akkurat det visste jeg, for kommentator og diktator har jeg vært fra jeg var 13 år, altså for ca… 20 år siden?), og ikke minst, ja hold dere fast, faktisk også er en superbra redaktør.

En som i motsetning til enkelte andre kvinnelige redaktører, skriver om saker!

Og jeg er ikke dårligere, jeg er faktisk bedre! Og her kommer det folkens, til tross for at jeg er tidløs, så følger jeg med i tiden – og jeg er selvsagt ikke noe dårligere enn de andre kvinnelige redaktørene i Norge. Tvert om, jeg er jo fra Bergen!

Jeg er bedre! Nevnte jeg det? Så jeg har tenkt å gjøre som de andre, bare gjøre det litt bedre og la dette innlegget handle om meg. Så jeg skal faktisk intervjue meg selv, for jeg er slett ikke død og har sogar kommet ut med en ny bok. Tre faktisk. Eller egentlig 11 – og de er allerede ute og kan kjøpes her.

Ålriiiight, the self interview or portrait goes like this: Hole titter skrått på meg fra kjøkkenbordet, der hun tilbringer tusenvis av timer hver eneste dag, med et drømmende, intetsigende blikk som mer enn antyder; – sukk, jeg trenger et heftig kn….

Nei, nei, nei! Fokus Trude! Gjør som Nesbø sier – hold for en gangs skyld fokus! Ok, men jeg er jo litt kåt da… FOKUS!!!!!

Vi må begynne på nytt: Hole titter skrått på meg fra kjøkkenbordet, der hun tilbringer tusenvis av timer hver eneste dag, med et drømmende og intetsigende blikk som sier;

 Har du en drøm, så følg den! Øynene hennes glitrer som diamanter, som om hun er nyforelsket, men hun er ikke det – og de store, bløte og helt naturlige kysseleppene hennes trekker oppover i munnvikene til et søtt og meget uskyldig lite smil, som om hun er en jomfruelig jomfru, men hun er ikke det. Og kløften, den kløften. Herre Gud, hvilken kløft. Det slår meg at den er ganske unik. Helt perfekt faktisk. Rart at Side3 ikke har oppdaget det.

Jeg må rive meg opp fra kløften, og det med en heftig kraftanstrengelse, for i det hele tatt å klare å stille det første spørsmålet;

– Så si meg, Trude Helén Hole, du som bare er 32 år eller 33, same, same – hva er viktig for deg?

Hole ser drømmende ut av vinduet mot de vakre, varme og vinterlige (bokstavrim) solstrålene som tvinger seg gjennom de grå, snøfylte skyene… (Ps, dette er løgn, det er ingen sol akkurat nå, eller jo, kanskje litt, den er i ferd med å gå ned, og det er sommer – ikke vinter) og tenker langt om lenge før hun svarer.

– At det er fred på jord! Svarer hun. – Og at jeg snart bør vaske de vinduene. Er tre år siden sist. Ser jo ikke ut!

Ja, dette var jo et godt svar som sier det meste egentlig. Byline slutt. Byline slutt betyr for de som ikke vet det, ja det er fagspråk, terminologi, og betyr slutt på teksten. End of the line. Det kommer ikke mer. Intervjuet er over. Dere får ikke mer ut av Hole. Finito!

Skjermbilde 2018-02-25 kl. 16.14.22

«Behind the scene,» ja, alle vil jo vite hva som foregår der – intervjuobjekt Hole mener følgende om intervjuet: – Med fare for å utlevere meg og mitt litt for mye, så sa jeg ja under tvil til å stille opp på dette intervjuet fordi jeg vet av erfaring at journalisten Hole kan være veldig pågående og insisterende når hun vil. Jeg blir nesten litt skremt av slike journalister som henne.

Featurejournalist/intervjueren mener følgende om intervjuet: – Herre Gud, dette må jo være det enkleste intervjuet jeg noensinne har gjort. For et fantastisk intervjuobjekt hun der Trude Helén Hole egentlig er – som gir så mye av seg selv med så få ord. Rart at de andre redaktørene ikke har oppdaget det!

Vel, bøkene til forfatteren Trude Helén Hole som ikke var død og glad er vi for det, finner dere her – Holes fantastiske bøker.

For seriøse intervjuer med andre mennesker med litt vettuge svar for dere som er litt seriøse, se i kategorien Tett På – spennende intervjuer til høyre på bloggen. Der finner dere mine intervjuer av polfarer Inge Solheim, businessmannen Atle Brynestad, forretningskvinnen Wenche Steen, smykkemannen Heyerdahl, den verdensberømte kirurgen Michael Prager og den like verdensberømte sangeren Øystein Wiik. Flere kommer etter hvert.

And seriously, don´t take it too serious – det er jo fredag i dag og ikke mandag! Eller tirsdag da. Må jo være tirsdag også innimellom!

Juhuuuu! Dagens låt er With or without you, live med U2, og vi slenger på Jolene med Dolly Parton, en av verdens nydeligste låter. God helg, folkens!!

BØKER Å VELGE MELLOM FINNER DU HER.

ANMELDELSER OG MER INFO FINNER DU HER.

Med dette ønskes alle en riktig fin dag!

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)

Reklamer