Management & Health News

Derfor er det viktig å oppføre seg skikkelig – også etter at forholdet er over

Den kjærligheten, den kjærligheten! Den krever sitt, også sine offer. Det er som kjent ikke alle som holder sammen i 50 år, tvert om – dette hører vel med til sjeldenhetene. De fleste opplever brudd både en og flere ganger, og et brudd kan skyldes så mangt.

Skjermbilde 2018-05-27 kl. 14.07.03

Kanskje vokste dere fra hverandre, eller dere ønsket forskjellige ting i livet. Muligens ble forholdet for rutinepreget og kjedelig, men ingen av dere gjorde noe for å rette på det. Kanskje jobbet den ene for mye og den andre for lite, eller en var for opptatt med å realisere drømmene sine, mens den andre ble blindpassasjer. Kanskje irriterte begge seg over hverandre og over småting som enkelt kunne fikses – men ingen sa noe før det var for sent.

Det er altså mange grunner til at det oppstår brudd, også i velfungerende forhold. Ja, til og med par som fortsatt er glad i hverandre går fra hverandre. Om dette så skjer – er det fornuftig å oppføre seg skikkelig. For hvem vet? Like fort som en fant hverandre og ble glad i hverandre i første omgang, kan en finne hverandre igjen – og da med større sannsynlighet for å lykkes.

For like mye som en vokser og utvikler seg i et forhold, vokser og utvikler en seg etter et brudd. Og kanskje hadde dere begge godt av litt tid fra hverandre.

Kanskje var et brudd – dvs litt tid, rom og space nettopp hva dere trengte hver for dere – for å evne å se hva dere egentlig hadde og for få ut forholdets egentlige potensiale.

Det har seg nemlig slik at det er i ettertid at en er klokest. Det er i ettertid at en klarer å se ting i fugleperspektiv. Det er i ettertid en ser seg selv og den tidligere partneren i et klarere lys. Det er i ettertid – og kanskje etter at en har prøvd litt andre partnere – at en kanskje ser verdien forholdet egentlig hadde.

Og det er også i ettertid at en kanskje ser at det en hadde var fantastisk bra – og at partneren en hadde, nemlig eksen – er den du fortsatt elsker.

Om en så finner tilbake til hverandre har en selvsagt med dette mye større muligheter for å lykkes og få til et konstruktivt, godt og utviklende forhold. Og jeg tror at dette ikke bare gjelder på generelt grunnlag, men også sexen vil sannsynligvis bli bedre fordi en får en ren, ny start – hvorpå en sannsynligvis våger å bryte en del grenser en ikke våget i første omgang. Andre omgang kan ofte være den beste.

Nettopp derfor bør en oppføre seg skikkelig etter et brudd. En vet aldri om veiene krysses atter en gang, eller om en vil komme til å angre. Men har en oppført seg som en drittsekk i tiden etterpå, er det sannsynligvis dette din tidligere partner i så fall vil husker om deg – og da er selvsagt returmuligheten ødelagt eller sterkt redusert, om du da ikke evner å beklage og be om en ny start.

Kanskje blir du tilgitt og får en sjanse du ikke fortjener. I så fall – grip den. Just saying! 😉

Les også Evner du å si unnskyld, vinner du din tapte respekt tilbake

To enjoy or not enjoy, that´s the question.

Ha en strålende dag, alle sammen – følg drømmen din, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

The reason most people never reach their goals is that they don't define them, or ever seriously consider them as believable or achievable. Winners can tell you where they are going, wha