Books & Literature Management & Health News

Det er vår, og det er tid for å høste

Jeg må jo innrømme at jeg liker den tiden vi er inne i nå, og det gjør nok de fleste av oss. Det er vår, solen varmer, kveldene blir lysere og fuglene synger. Alt våkner til liv, og det meste er lystig og lett til sinns. Men jeg liker også den tiden jeg personlig er inne i nå, det er vår – og jeg er klar for å høste!

IMG_8505

Jeg skal ikke gå i detaljer, men i 2016 omorganiserte jeg bedriften min, mediebyrået New Spirit Communication – etter den tid har jeg arbeidet svært hardt, svært mye og meget målbevisst i to år – og i disse årene har jeg utelukkende fokusert på hva jeg egentlig ønsker å drive med, og med dette har jeg bygget opp en helt ny plattform med et sterkt fokus på målet mitt – og for meg er det altså å skrive bøker.

Dog, det har vært en langsom prosess. For veien dit, selv om jeg visste allerede da jeg gikk i første klasse at det var forfatter jeg skulle bli – har vært lang og kronglete. Ja, virkelig – jeg har jo en meget bred og allsidig kompetanse, og kan egentlig jobbe med hva som helst – og har med det også jobbet i en del gode lederstillinger opp gjennom årene. Men det er ikke interessant for meg å slave for andre i bytte mot lønn, så i 2011 startet jeg eget mediebyrå.

Mitt mediebyrå New Spirit Communication har jeg altså fortsatt, men jeg har spisset tjenestene våre.

Videre har jeg allsidig erfaring innen styrevirksomhet, daglig drift og ledelse, samt merkevarebygging og organisasjonsutvikling. Jeg arbeidet fem år i hotell- og restaurantnæringen, før jeg dro til LA for å arbeide som modell. Jeg har også deltatt i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor jeg fikk sparken fordi jeg oppfordret deltakerne til å streike. Jepp, det var tider det!

Så de har nok helt rett, de som mener jeg er en rebell – det har jeg nok nemlig alltid vært. For hvorfor skal vi ikke være det?

Vel, tidlig på 90-tallet gikk forøvrig ferden til Australia der jeg arbeidet på hesteranch og kvegfarm i noen år. På ranchen fikk jeg en hingst ved navn Percy som bare jeg kunne ri. Den var mannevond og fullstendig gal – men ikke like mannevond og galen som meg, så det gikk helt fint. Cowboylivet skal jeg forøvrig tilbake til om noen år, tenker jeg, for jeg er en cowgirl langt inn i sjelen. Just saying! 😉

Presse Budstikka Bedre enn Bridget Jones

Vel, i 1995 returnerte jeg til Norge og drev vinimport i seks år, før jeg ble vinskribent og journalist. I 2007 ble jeg headhuntet til idretten og jobbet 3 år som daglig leder og hovedtrener for ASK. Jeg har også allsidig erfaring fra forskjellige TV-produksjoner, både foran og bak kamera, og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin. TV-serien På Druen finner du her.

Så jeg har gjort mye rart, men en rød tråd finnes der allikevel – da jeg var liten, ønsket jeg meg utelukkende bøker til jul og bursdager, og jeg har som nevnt alltid visst at jeg en dag skulle bli en forfatter (og journalist) med mot og meninger. Jeg skrev med det min første kronikk som 13 åring og siden har det gått slag i slag. Jeg debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie som solgte over 6.000 bøker i 1 opplag, som nok var rekord den gang.

I dag er jeg forfatter med eget forlag Feather Books Publishing. Grunnen til at jeg etablerte mitt eget forlag i fjor, er allerede nevnt – jeg er ikke interessert i å slave for andre. Som forfatter i ordinære forlag tjener en vanligvis kun 15% på egne bøker, og det er lite interessant for meg. I dag har jeg syv forfattere i stallen, og drifter dette med en annen økonomimodell enn øvrige forlag.

Jeg er også i media kjent for å være tidlig ute med det meste og for å gå mine egne veier. Med det ble jeg Norges første chick-lit forfatter, i følge Aftenposten, samt en av Norges første Indieforfattere. Men jeg er ikke chic-lit forfatter og har aldri vært det – jeg har nemlig et meget bredt publikum av begge kjønn og i alle aldre, og slik skal det fortsatt være.

Jeg er forøvrig mest kjent for mine humoristiske bøker, men skriver også dokumentarer og er i tillegg bok, film og vinanmelder.  

Norges morsomste bøker. Den ukonvensjonelle serien om Lotte-Marie er sannsynligvis Norges beste i følge media og lesere, innen humorsjangeren. Dette er en serie som er totalt grenseløs. Lotte-Marie er en splittet person. Lotte er vill, nådeløs, frekk og hemningsløs, mens Marie er den pertentlige og korrekte forretningskvinnen, hun som jobber i vinbransjen og er ”superselgeren” med den gode nesen.

MINE BØKER FINNER DU HER

Lotte-Marie og Matchmorderen som nettopp er kommet ut, er en parodi på Tørst. I bok nummer tre forlater Lotte-Marie det glamorøse livet i California, drar tilbake til Oslo og opplever både ensomhet, drama, spenning og ikke minst setter hun livet på spill i sin iver etter å hjelpe den sexy detektiven, som hun liker å kalle ham – selveste Barry Hole, Norges superhelt nummer én.

Dette er en bok om sex, fantasier, følelser, karriere – det å sette grenser og det å bryte grenser.

“I dag har jeg gjort noe så sjeldent som å lese en bok. Med perm på. Trude Helén Hole; – boken fenget fra ca 50 shades og fra da av måtte jeg bare lese resten. Dyktig er du; jævla morsom og treffende i flekkene. For ikke å snakke om erotikken du formidler. Anbefales varmt, men vet ikke helt hvilken sjanger den hører til:)” Gro Storteig

“Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!” Øyvind Fygd

Serien leses av både kvinner og menn med sans for humor. 🙂

LES MER FRA MEDIA OG LESERE HER.

lotte x 4.png

Så nå er det altså snart tid for å høste. Alle bøkene mine ligger nå ute i markedet, i alle bokhandlere og på nett, og Lotte-Bøkene kommer også snart ut som lydbok via Cappelen Damm. I uke 37 får du de også i alle kiosker og butikker. Så nå kan jeg begynne på fase to; markedsføring, salg og innhøsting – alt jeg gjør fra nå, skal ha rot i bøkene mine. 😉

Og ikke nok med det – nå som jeg har fått hodet opp av manus, blir det også mer tid til sosiale sprell med gode venner og nye bekjentskaper – for også her har jeg lagt i dvale og det intet mindre enn ca fire år hvilket er litt for lenge. DÆNG!! Jeg er ennå ung og vital, og ikke minst er jeg sulten på livet – ja, for å være helt ærlig, så tror jeg ikke at jeg har vært så sulten på livet som det jeg er akkurat nå – og jeg simpelthen digger det!

Det er en fantastisk skjønn følelse å ha – og jeg håper du føler det litt slik du også! 🙂 😉 

TIL BOKBUTIKKEN

Det er vår, sommeren står for døren – og det er tid for å høste. Så tipset er klart, finn drømmen din, dyrk den og jobb hardt og målrettet, og kanskje når du det punktet da du kan begynne å høste. Og kommer du ikke dit, så er det allikevel ikke bortkastet – for et liv uten drømmer å jobbe mot – er et fattig liv.

Men ps, ikke slutt jobben din, bygg sten på sten til drømmen har fått egne bein å stå på. Jeg heier på absolutt alle, og intet er mer inspirerende enn folk som prøver! 😉 Just saying!

Ønsker alle en herlig weekend!

MIN FORFATTERSIDE FINNER DU HER 

Gratis kompendium om musserende vin kan du laste ned her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (1)