Management & Health News Sex & Relationships

Sterke kvinner vil heller være alene enn sammen med svake menn

Ja, det er i grunnen ikke så vanskelig å forstå, men jeg vil gjerne skrive litt om det allikevel. Sterke kvinner, og selvsagt også menn, vil heller være alene enn sammen med svake mennesker. Ganske innlysende, tenker du kanskje, men nei. Mennesker er et flokkdyr, og det er ikke sjeldent at den første tanken som slår ned i noen når de opplever samlivsbrudd – er å finne seg en ny kjæreste fortere enn svint.

Love is not supposed to be easy, it´s supposed to be worth it.Trude Helén HoleAuthor, model and blogger (2)

Sterke mennesker derimot, tenker annerledes. La meg definere sterk; en som er trygg på seg selv, som står stødig på sine to bein, som tåler motvind og som står stormen imot om den kommer, som er sine tanker og meninger bevisst, men som kan endre dette om bedre argumenter legges frem. Sterke mennesker er rause, også når det gjelder tilgivelse. De har intet behov for å tråkke på andre for å holde seg selv oppe. Sterke mennesker evner å se seg selv på godt og vondt, og tåler derfor utmerket godt å være i eget selskap.

Sterke mennesker snakker andre mennesker opp – ikke ned, og snakker til – ikke bak.

Det motsatte, mennesker som jeg definerer som svake, trenger ofte en “kjæreste” ved sin side fordi det skaper trygghet. Det gir fire bein å stå på i stedet for to, hvilket føles betryggende, fordi å kun stå på egne to bein og spesielt når disse ofte vakler og er ustø – oppleves ubehagelig. Skjønner?

Når det er sagt, det er det selvsagt lett å si at en er “sterk” – og tro det selv. Men ekte styrke kommer med livserfaring på godt og vondt, og da må vi tilbake til definisjonen over, for det er rimelig å anta at sterke mennesker med sine egenskaper, evner å høste mer livserfaring fordi de våger å gå ut av komfortsonen oftere enn mennesker med iboende utrygghet – og med det øker de sin styrke. Dette gir vel mening, syntes du ikke?

Sterke kvinner (og menn) vil med sine egenskaper sette spørsmålstegn ved andre menneskers motiver, egenskaper og handlinger, og adressere eksempelvis utilbørlig adferd der det hører hjemme – hos den det gjelder – og ikke alle andre.

Ved samlivsproblemer vil sterke mennesker, ettersom de ikke er redd for å adressere saker riktig, ta opp problemstillingene og se om det finnes måter å løse det på. Om saker ikke lar seg løse, vil sterke mennesker forlater et forhold om det går i minus fordi en vet at enkelte ting aldri vil endres og fordi en vet at en vil ha det bedre uten det mennesket en er med – for sterke mennesker er ikke avhengig av andre for å ha det bra.

Men sterke mennesker vil alltid forsøke å forlate et forhold på en ryddig og fin måte, for det ligger i deres natur å opptre med integritet.

Sterke kvinner ønsker ikke å bli værende i forhold hvis styrkebalanse er veldig i utakt – eller med idioter, spesielt ikke når vedkommende har blitt identifisert som en. De går heller ikke på desperat jakt etter nye kjærester så fort et forhold er brutt. Sterke kvinner (og menn) forstår at situasjonen er en mulighet til å trekke erfaring og med det bli klokere som menneske.

Sterke mennesker er som nevnt ikke avhengig av andre, og vil derfor la prosessen ved et samlivsbrudd gå sin gang uten innblanding av andre – fordi den er nødvendig, fordi den er rensende og ikke minst fordi den kan være helt vidunderlig.

Å gi seg selv tid til selvutvikling er den beste investering et menneske kan gjøre. Men ikke alle gjør det. Derfor blir noen mennesker sterke, mens andre forblir svake livet ut.

Styrke kommer altså med livserfaring. Livserfaring kommer med evne til selvrefleksjon. Selvrefleksjon kommer med evnen til å være alene, til å trekke pusten dypt og se både ytre og indre faktorer som vedkommer en selv – både på detaljnivå og i et fugleperspektiv. Styrke kommer ved å kjenne seg selv selv i den grad det er mulig; –hvem en er som person, hva en står for og hva en vil.

Kjenner du deg selv godt nok – står du stødig på to bein og med det trenger du ingen andre.

The truth is that an independent woman do not accepts bullshit. She speaks out. If he is a grown up man and has big enough balls, he will listen to what she has to say. If not, he sticks his tail between legs and flies like a coward because he can´t handle an independent woman. So, just think about it – what kind of man are you? 😉 

Når det er sagt, så betyr ikke dette at sterke mennesker vil være alene hele livet. De vil gjerne ha en partner som står like stødig som en selv. For like barn leker best. Og da kan de ikke kaste bort tiden på det motsatte. Å bære et svakere menneske på ryggen kan gå helt fint for en tid, men etterhvert blir dette en bør som sinker og hemmer en selv.

Sterke mennesker er opptatt av kvalitet, ikke kvantitet. Derfor løper de ikke desperat rundt og dater. De har det bra der de er i livet, og vet at en dag møter de en med tilsvarende ro og egenskaper i seg.

Å være alene betyr nemlig ikke at en er ensom – en kan utmerket fint være ensom i tosomhet.

Så da er spørsmålet – hvor er du i livet? Står du stødig på egne bein, eller er du avhengig av å ha en kjæreste for å føle at ting er bra? I så fall er det helt ok, for vi mennesker er forskjellig. Men føler du at du mangler den styrken og gjerne vil stå stødig på egne bein, så har du nå oppskriften;

– Ta steget inn i det rommet der du får være alene uten innblanding fra andre, og bli der en stund! Gi deg selv tid til å finne deg selv; – hvem du er, hva du står for og hva du vil med livet – og kanskje finner du et menneske i deg selv som du liker svært godt, ja som du til og med kan elske høyt med alle dine feil og mangler. Og da er du plutselig der – du er et menneske som står stødig på egne bein!

Når du så gjør det, kan vinden blåse opp i full styrke, for du vil stå stødig som en klippe. Du vet hvem du er og hva du står for. Og da vet du også hva du vil ha. Og den følelsen, skjønner du – er bedre enn sex. Just saying! 😉

Vel, da er det vel bare å ønske dere en riktig fin dag – spre kjærlighet, positivitet og glede! 😉

Vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

 

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude HelenHole 4