Books & Literature Interviews Laughter News

Jeg håper latteren vil runge i påskefjellet!

– Jeg håper latteren vil runge i påskefjellet, sier Trude Helén Hole til Fanaposten i dag. Hun flirer til tider godt når hun skriver sine humoristiske bøker om Lotte-Marie: I bok tre møter den sexfikserte hovedkarakteren selveste Barry Hole og Varg Lærum…

FanapostenMed sex, selvironi og seriemordere som ingredienser

– Joda, her går det bra om dagen; jeg har allerede måttet sette i gang en ny bestilling av den nye boken, sier Trude Helén Hole på telefon fra Asker der hun nå er bosatt. Tidligere bodde forfatteren, av det som omtales som Norges morsomste serie, på Smørås. Hun var også aktiv som svømmer og trener i BSC og Delfana før hun flyttet østover.

– Min mor og far bor like ved Lagunen nå, så det er deilig å komme hjemom av og til: Løpe på Smøråsfjellet og være sammen med vestlendinger, sier den utflyttede fanabuen.
.
Mange baller i luften. Allerede som liten begynte hun å drømme om å reise langt av sted og skrive. Hun slukte alt av bøker, og ønsket seg kun harde pakker under juletreet. Løvstakkens topp brukte hun som et fristed for dagdrømming om en fremtid som forfatter.
.
Siden den gang har det rent mye vann i havet for å si det mildt. Hole er tidligere Miss Universe og Årets Fotofjes-finalist, Robinsondeltager, Norges første chic-lit og Indieforfatter. I tillegg er hun aktiv blogger, driver eget forlag, er utdannet sommelier, holder vinkurs, laget Norges første TV-serie om vin og har altså gitt ut 11 bøker.
 .
 .
.
– Jeg blir nesten andpusten av å lese om alt du gjør og har gjort. Hvor begynner vi? spør undertegnede.
.
Trude Helén Hole ler høyt i telefonen, og prater nesten uoppfordret; om den gamle skrivestuen der hun sitter og skriver; om sjokket da Jo Nesbø, som hun hadde et forhold til i tre år, kom ut med krimboken “Tørst” med et plot bygget på hennes bokidé, og om hvor ensomt det kan være å jobbe som fulltidsforfatter, blant annet.
.
Voksne lesere. Det var i 2006 at Hole kom ut med sin debutroman “Sannheten om Lotte-Marie. Usensurert” i den humoristiske serien om Lotte-Marie. Boken solgte i over 6000 eksemplarer i første opplag. I bok nummer to i serien, som ble publisert i 2012, drar Lotte-Marie til Hollywood, og i bok nummer tre, som nettopp er kommet ut, returnerer hun til Norge og begynner å date på Match.no. Denne heter “Lotte-Marie og Matchmorderen”.
.
– Jeg er en relativt ukonvensjonell og uhøytidelig forfatter. Herlighet, kan jeg virkelig formulere meg på denne måten? spør jeg meg selv stadig vekk når jeg skriver. Og jo, det kan jeg og det gjør jeg, ler Hole. Bøkene om Lotte-Marie retter seg mot et voksent publikum. Hole påpeker at også menn digger bøkene hennes.
.
– Mange kvinnelige lesere av krimbøker forelsker seg litt i den mannlige etterforskeren. Jeg tror mine mannlige lesere lever seg litt inn i Lotte-Marie. Hun er sexy, smårar, vill og kul!
.
Fellestrekk med Lotte-Marie. Hole skriver ufiltrert om medgang, motgang, fordommer, sex og samliv – ja, om det som hører den voksne verdenen til.
.
– Og jeg legger ikke skjul på følelser, legger hun til, og innrømmer først som sist at hovedpersonen, hemningsløse og litt smågale Lotte-Marie, er mye basert på henne selv.
.
– Vi har begge jobbet i vinbransjen, og nå i neste bok skal hun til Australia og jobbe med hester. Det har jeg også gjort! På nettsiden sin skriver Hole at serien også tar for seg om ensomhet, sårbarhet, lengsel og mot, og det å møte veggen i 100 kilometer i timen – alt fortalt med mye utleverende humor og selvironi.
.
Parodi på “Tørst”. I fjor ble det en del skriverier om serien om Lotte-Marie i kjølvannet av at Jo Nesbøs “Tørst” kom ut. Denne boken handler om kvinner som drepes etter å ha vært aktive på sjekkestedet Tinder.
.
– Handlingen i boken hans er bygget på min bokidé, og først ble jeg forbannet og helt satt ut siden jeg følte den ødela for meg. Boken jeg skrev på handlet jo om nettopp en morder som finner ofrene sine via nettdating! Hva gjør jeg nå? spurte jeg meg selv. Boken min var nesten ferdig, og det ville bli litt feil om jeg måtte skrive noe helt nytt, sier Hole. Hun bestemte seg for å kjøre på med “Lotte-Marie og Matchmorderen” – men gjorde noen små endringer i manus.
.
– Folk som har lest “Tørst” vil le seg halvt fordervet når de leser boken min: Den fremstår nå som en seriøs parodi av “Tørst”, så morsom at selv Nesbø som har ganske tørr humor må syntes det er morsomt, forteller Hole, og bedyrer at alt er vel mellom de to nå.
.
– “Lotte-Marie og Matchmorderen” er definitivt den beste boken jeg har skrevet, og jeg har skrevet mye. Den bygger opp et spennende klimaks, og er en morsom krimbok. Jeg har alltid vært veldig tullete og uhøytidelig, og håper at folk vil sitte å le høyt av den i påskeferien. La det runge i fjellheimen! oppfordrer den produktive forfatteren, som regner med at neste bok er ute allerede før sommeren. Les hele intervjuet her.
.
.
“Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!” Øyvind Fygd
 .

Ha en strålende dag, alle sammen – spre kjærlighet og glede. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

 My company – Luxury Travel Blog –  YouTube – Modeling – References  Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram – Mine bøker – Vinkurs 

Skjermbilde 2018-03-06 kl. 16.54.36