Adventure & Travel News

Moro med familien på Gaustablikk ;-)

I vinterferien var vi på Gaustablikk og toppen, og koste ræven av oss bokstavelig talt. Jeg trodde det skulle bli bikkjekaldt og skikkelig rufse vær, for det var det de sa, de som kan været – så jeg gruet meg jo litt. Men vi fikk strålende vær hver eneste dag, så det ble en helt fantastisk uke med mange utendørsaktiviteter, god mat, lite mobilbruk, hyggelig samvær og gode samtaler, og mye tull og tøys. Og dette trengte vi. For hverdagene blir ofte spist opp av logistikk. Så ferietid er viktig for både liten og stor. 🙂 #Familiehygge

Her er Johannes på vei ned fra toppen. Er det ikke skjønt?

Jeg innrømmer at jeg også gruet meg til bakkene opp til toppen, for de er lange, bratte og svingete, og jeg vet av erfaring at de kan være vanskelig på vanskelig føre – spesielt med min Skoda, så jeg kjøpte dekk-sokker og satte på, og vet dere? Det fungerte helt utmerket. Jeg anbefaler derfor alle å kjøpe dekk-sokk og ha dette liggende i bilen. Er mye enklere enn kjettinger.

Og her leker Josefine og Johannes seg like utenfor hytten på ettermiddagen.

Bedre enn danskene. Jeg kan vel også med hånden på hjertet si at dette var min første skiferie hvor jeg faktisk følte meg ganske proff med planker under beina. Nevnte jeg at jeg er fra Bergen? Ikke? Nevnte jeg at mine ski er 23 år gamle? Ikke? Dette faktum er egentlig litt pussig ettersom jeg er kun 32 år, ok 34 da!

Mine ski er altså fra 1995. Det vil si at jeg kjøpte skiene for egne penger da jeg bare var 11 år og har dem fortsatt. Det er jo litt kult. Vel, ettersom det var så mange dansker der – fremstod altså jeg som skikkelig dyktig på ski. For jeg gikk ikke baklengs ned bakkene. Jeg stod faktisk på beina ned samtlige hellinger OG jeg hadde ikke stavene mellom beina én eneste gang! Jeg tror faktisk jeg jeg brukte stavene til å gi litt ekstra fart en gang også, om jeg ikke husker helt feil.

Gaustablikk byr på opplevelser for alle året rundt. Ved foten av Sør-Norges høyeste fjell, Gaustatoppen på hele 1883 moh – finner du Gaustablikk på 960 m.o.h. Det som i 1970 startet som en liten fjellstue, består i dag av hotell, leiligheter, store flotte fjellhytter og et komplett skisenter, og da mener jeg komplett. For jeg må jo si at jeg ble litt imponert av det hele, og det selv og jeg trives best på bortoverski.

“Som et fabelaktig kæmpeslot, og med en saadan Charakteer af urokkelig Bredde og Fasthed, at man synes en heel Verden skulde hvile derpaa.”

Gaustatoppen rager majestetisk over Rjukan, og blir ofte og med rette om vi ikke tar med fjellene langs Helgelandskysten, omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og ganske grei å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge. Jeg ser selvsagt litt lenger ettersom jeg er langsynt.

Bevandret fjellhygge. Årlig bestiger mer enn 30 000 mennesker fjellet, som med sin karakteristiske hvitstripete, langstrakte rygg er synlig fra store områder i Sør-Norge. Den enkle tilgjengeligheten fra sentrale deler av Østlandet bidrar til å gjøre toppen til et populært turmål, så min anbefalinger å komme seg dit ente før eller etter massevandringene.

Gaustablikk ligger 15 km fra Rjukan, 180 km fra Oslo, 160 km fra Larvik, 330 km fra Stavanger, så det ligger veldig tilgjengelig for mange av oss søringer. Og med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin weekend. Nå skal jeg på skitur, for her i Asker bor jeg ski-in, ski-out. Ja, jeg vet, er både privilegert og takknemlig – kunne aldri bodd i by´n.

To enjoy or not enjoy, that´s the question.

Ha en strålende dag, alle sammen – spre kjærlighet og glede. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Skjermbilde 2018-03-06 kl. 16.54.36