Management & Health News Reviews

Jeg takker Gud for at det finnes et annet kjønn, Margreth Olin

PRISVINNENDE NORSK DOKUMENTAR: “Kroppen min” er historien regissør Margreth Olin aldri trodde hun skulle fortelle. En historie om skam og selvforakt, en historie om hvordan Olin ble ekspert i å holde magen inne. (Regi: Margreth Olin)

Skjermbilde 2017-06-08 kl. 11.12.47.png

– Andre kvinner lot meg aldri være i fred, sier Olin. Andre kvinner fortalte filmskaperen at kroppen hennes ikke var god nok. Tærne var rare og magen og overbittet for stort. I filmen takker Olin mennene i livet hennes, mennene som satte pris på de «vanskelige» delene av kroppen.

Da filmen premierte i 2002 førte den til stor offentlig debatt om kjønnsroller, forfengelighet og skyldfølelse. 15 år senere er filmen like relevant, hvis ikke mer, skriver Aftenposten som fremviser filmen i sin serie videodokumentarer – se kortfilmen her.

I Love this – så filmen anbefales på det sterkeste! Selv vil jeg gjerne få understreke som Olin også påpeker – at når en får barn – så forstår en at kroppen ikke er der for å “please andre” – men for å skape nye underverk. 🙂

La folk være folk, sier nå jeg! Ingen av oss er perfekte.

Perfect is fucking boring!

Mvh. Trude Helén Hole

 

Del gjerne 🙂 Vil du følge denne bloggen, trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Vil du lese gode bøker, dra til Kroatia i sommer eller lære om vin – klikk her.

Skjermbilde 2017-06-04 kl. 11.28.30