Books & Literature News

Vikingarven er en Indiana Jones-aktig spenningsroman

Vikingarven er en Indiana Jones-aktig spenningsroman, skrevet av Jan Ragnar Nymoen. I boken kobles slektskap med vikinger og russisk mafia, og faktiske historiske hendelser forbindes med nåtid. Hovedpersonen Malte Moddy jakter på en gammel skatt med røtter tilbake til vikingtid. Inn i historien vikles elementer som slektsforskning, DNA-testing, russisk mafia og Krim-krisen.
 .
Dette er en velskreven og veldreid bok som holder deg i akt med uventede retninger, spennende vendinger og ikke minst realistiske hendelser. Både mennesker, episodene som skildres og selve storyen fremstår ikke bare som troverdig – men også som meget interessant og fengende.
.
Den historiske rammen med vikinger og mafia er ganske kul, etter min mening – og i oppfølgeren om Malte Moddy, for jeg håper virkelig det kommer en oppfølger – så håper jeg at vi dras enda lenger inn i de historiske og meget spennende intrigene mellom to fryktede grupper, samt fortid og nåtid. Trude Helén Hole
.

HER ER ANDRE ANMELDELSER:

Harstad Tidende: «Støkurs i spenningens farvann! Malte Moddy, nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil, har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika. Hun er datter til den amerikanske chargés d’affaires i Oslo. Uten varsel blir Malte alvorlig syk. Han klarer ikke å skille fantasi fra virkelighet og angriper Peggy som vettskremt flykter fra hotellet. Utenfor terminalbygningen på Gardermoen springer hun ut i veien foran en piratdrosje, og blir livstruende skadd. Malte reiser hjem til Stavanger, får tilbakefall og havner på sykehus. Han sliter med å bli frisk, plages av svimmelhet og depresjoner. Broren, som er fisker og hvalfanger i Reine i Lofoten, skjønner at noe er alvorlig galt da han oppdager at broren lyver for ham. Han oppsøker Malte i Stavanger og nærmest tvinger ham med seg hjem til julefeiring. Her blir Malte sporet inn på slektsforskning og tar etter hvert en DNA-test. Som en direkte følge av dette blir Malte Moddy innblandet i hendelser der en gammel skatt – med røtter tilbake til vikingtid – spiller hovedrollen. Faktiske historiske hendelser forbindes med nåtid, russisk mafia og Krim-krisen. Boken får en høyst overraskende slutt. – Terningkast 5!» Anmeldt i Harstad Tidende 29. juni 2016.
.
«Boken er skremmende realistisk og reel. Den er aktuell og tar for seg vikingtiden som en forhistorisk gåte. Terningkast 6!» Boktimmy, Simen Ingemundsen, bokblogger.
.
.
.
lysbilde1