Guest Authors Management & Health News

Er du ensom? Ta en titt her.

I dag vier jeg plassen til gjesteblogger Steinar Halleland, som blant annet holder foredrag om ensomhet – et tema med stor viktighet og som jeg også har berørt litt i boken Når våren ikke kommer. Her på bloggen er det rom for alle mennesker med et godt hjerte og med gode initiativ. Så har du noe godt på hjertet, så kom gjerne med det du også.

Verden preges desverre i for stor grad av destruktive og negativite energier nå om dagen. Men verden rommer også det motsatte, det absolutt fantastiske – og det er dét vi må fokusere på nå! Så det er på tide at vi begynner å spre det gode i oss mennesker, nemlig vår positive kraft som jeg har skrevet en hel del om her på bloggen under kategorien Ledelse, Selvutvikling og Bevisshet.

Skaperkraft, optimisme, kreativitet, kjærlighet, raushet, glede, omsorg og varme tanker og håp for en bedre verden for oss alle – både mennesker og dyr, og ikke minst vår fantastiske natur, er hva vi bør fokusere på og dele. Og med det kommer mennesker som Halleland inn i bildet, les her:

“Savner du noen å gå kino, fotballkamp eller tur med? Har du lyst til å utvide vennekretsen, bli kjentmed nye folk? Da vil Steinar Halleland gjerne ha deg med på laget.” Les mer under bildet, eller klikk deg inn på hans hjemmeside her.

Skjermbilde 2017-05-03 kl. 12.05.15.png

Mitt navn er Steinar Halleland. Jeg er 49 år og kommer fra Stord. I voksen alder flyttet jeg fra Stord til Stavanger. Jeg fikk erfare hvor vanskelig det kan være å komme til en ny by som voksen uten venner, nettverk og bekjentskaper. Jeg kvidde meg ihjel til å gå hjem etter jobb, fordi jeg visste at da var det hjem til den tomme leiligheten.

Høsten 2011, etter flere år i ensomhet bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender: jeg gikk til lokalavisen og sa at jeg var alene og at jeg ville lage til en venneklubb. Avisartikkelen som fulgte fikk enorm respons. En time etter at den var publisert hadde jeg allerede mottatt 50 e-poster, og i dagene som fulgte strømmet det inn stadig flere henvendelser.

Det ble klart at det var et kjempebehov for et slikt tiltak i Stavanger. Ideen modnet, og jeg skjønte at behovet måtte være stort også andre steder i Norge. Jeg har derfor utviklet konseptet med venneklubber i flere norske byer – i Stavanger har jeg vært med å lage venneklubb både for voksne og for barn og ungdommer. Tusenvis av folk over hele landet har meldt seg inn i sine lokale venneklubber på Facebook, og medieoppmerksomheten toppet seg da Kong Harald roste initiativet i sin nyttårstale.

Arbeidet med venneklubbene fortsetter, og det gjør også mitt arbeid med å hjelpe flere folk ut av ensomheten.

Hilsen Steinar Halleland

……….

Om du føler deg ensom, ta kontakt med Steinar Halleland eller meld deg inn i en av Venneklubbene som du finner her på hjemmesiden hans. Og til Steinar vil jeg bare si:

-Tusen hjertelig takk for engasjementet og initiativet ditt!! Vi trenger flere som deg!

Ønsker med dette dere alle en riktig fin dag 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

Del gjerne, og vil du følge denne bloggen, så trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Her finner du mine og andres bøker, samt online vinkurs.

Skjermbilde 2017-05-03 kl. 12.27.15