Books & Literature News

13-21 av Vilde Bratland Hansen, terningkast 6

Vilde cover e-bok

-Jeg var en kjempe. En som aldri skulle miste kontrollen igjen, men det var nettopp det jeg gjorde. Jeg trodde at jeg narret dem alle sammen, selv om sannheten var at den eneste jeg egentlig hadde lurt var meg selv. 

13 – 21 er Vilde Bratland Hansens debutroman. Romanen 13-21 er basert på forfatterens egen tid som elitehåndballspiller og som juniorspiller på landslaget. Boken handler om å være ung på søken etter identitet i et samfunn hvor det stilles krav til at du skal vite hvem du er og hva du vil med livet ditt.

-Da jeg var på juniorlandslaget i håndball og på mitt første år på videregående utviklet jeg spiseforstyrrelser. Da savnet jeg en bok som tok for seg hvordan det var å være spiseforstyrret og samtidig tilnærmet normalvektig, samt det å være toppidrettsutøver med spiseforstyrrelser, sier Bratland Hansen.

-Jeg håper at boka kan være til hjelp for mennesker som på ulike måter har et anstrengt forhold til mat, eller som kjenner noen som har det. Det som også kan være verdt å nevne er at jeg i dag er frisk, siden mange vil si at man ikke kan bli frisk fra en spiseforstyrrelse.

Om forfatteren: Vilde Bratland Hansen (22) er en tidligere håndballspiller på toppnivå som nå driver bloggen http://www.vildebhansen.blogg.no.
.
……..
.
Kort fortalt – jeg er sterkt imponert! At dette er en debutroman skrevet av en knapt 20 år gammel jente, er knapt til å tro. Dette bør være pensum for alle med tenåringsdøtre og alle som arbeider med ungdommer.
.
Teksten er så drivende god at du føler det selv på kroppen – det intense, det smertefulle, det sterke håpet og ønsket om å være best, de knusende nederlagene, de destruktive følelsene og tankene, og det stikk motsatte; de oppløftende og kanskje urealistiske optimistiske tankene.
 .
De enorme svingningene – alt som preger et ungt sinn i en krevende verden. Vilde forteller åpent, smertefullt ærlig og nakent, og med et drivende tempo fra A til Å og ikke minst med intelligent bruk av humor og ironi. Dette er noe av det bedre jeg har lest siden jeg startet som bokanmelder i 2003.
 .
Et lite minus går til forlaget for noen svært unødvendige uryddigheter i oppsett og layout, og noe småplukk rundt tegnbruk og mellomrom etc – men Vilde og teksten hennes som er drivende god – gir jeg en klar sekser! Trude Helén Hole 
.
kjop-boken-her
lysbilde1