Management & Health News Sex & Relationships

Mannen til din venninne er utro – ville du sagt det til henne?

Du får høre fra en av dine beste venninner at hun omsider har møtt drømmemannen. Hun er virkelig betatt, og mener at det denne gangen “is something for real”. Han er alt hun ønsker seg. Den eneste haken er at han er gift. Hørt den før?

Han har fortalt min venninne en del om “forholdet” med kona, at han ikke kan gå fra henne riktig ennå, de har vært sammen så lenge og har så mye historie sammen, men at det er planen. Hørt den før? Jeg får vite at de dater de romantiske dater og at han har invitert min venninne på romantisk ferie. Det er da jeg bli irritert. Jeg sier:

-Akkurat, så du stoler på en råtten fyr som er utro mot konen sin? Hun som han har vært sammen med i over 20 år? Så du ønsker altså å være nummer to i rekken? Den som skal stå til rådighet når han har tid, anledning og lyst? Du vil altså at han skal få plukke dine ungdommelige frukter, ta av din tid, stjele din kjærlighet og bruke og trenge inn i din kropp og komme – for så dra tilbake til konen sin?

Min venninne stirret ettertenksomt i vinglasset. Jeg var klar over at jeg var en festbremser, men den rollen kan jeg godt ta – så jeg fortsatte:

-Hva med å be ham gå hjem til konen sin og være mann nok til å si det som det er? Hva med å be ham være mann nok til å bryte ut FØR han innleder noe nytt? Hva med å finne deg en Mann med stor M og ikke en Patetisk Drittsekk?

Min venninne trengte ikke å tenke så veldig mye mer – hun gjorde det slutt. Litt senere fikk jeg vite hvem denne mannen er – det er mannen til en annen av mine beste venninner. Ja, verden er ikke stor. For ordens skyld, mine to venninner har aldri møtt hverandre. Så hva gjør jeg?

Min venninne har stått ved hans side i over 20 år, også da han var alvorlig syk. Hun har pleiet ham hver eneste dag, bokstavelig talt pleiet ham tilbake til livet. Hun har vært limet i familien og stått ved hans side gjennom tykt og tynt. Hun har forsaket seg selv og satt ham, sine barn og hans barn foran seg selv i over 20 år. Hun fortjener virkelig en bedre fyr – men jeg tror at sannheten vil bli for knusende.

Jeg vet også at om jeg hadde fått vite at min mann hadde gått bak min rygg og min venninne visste om det, men ikke sa fra – så hadde jeg kastet dem begge rett ut av livet mitt. Hva hadde du gjort?

Og hva ville du gjort om dette var deg – du har nettopp fått vite at mannen til en god venninne av deg, eller konen til en god venn av deg, driver skittent spill – ville du sagt det til din venn/venninne? Ville du bedt drittsekken gå hjem og ordne opp?

Eller ville du lukket øyene i håp om at “ignorance sometimes is our best friend?”

Jeg vet godt hva jeg kommer til å gjøre, men jeg vil gjerne vite hva du ville ha gjort. Send meg gjerne svar i FB kommentarfeltet – så publiserer jeg dem her om litt.

Trude Helén Hole

Kjøp mine bøker og online vinkurs her.

Skjermbilde 2017-04-07 kl. 08.33.04