Management & Health News

Sett høna før egget

Jeg får ganske mange mail tilsendt, fordi jeg skriver om politikk, om naturvern og miljøsaker, menneskerettigheter og dyrevelferd, og generelt saker som media nedprioriterer. Jeg kan selvsagt ikke skrive om alt, men i dag fikk jeg en henvendelse som jeg ikke kunne si nei til – mine foreldre hadde høner, og de var frittgående – dyr skal være frittgående, og høner er kule dyr, så da publiserer jeg like godt henvendelsen her og håper at også dere stiller opp for hønene.

Skjermbilde 2017-03-07 kl. 12.33.08.png

Hei Trude Helén Hole

Jeg skriver til deg fordi jeg ser du tidligere har tatt standpunkt i dyrevernsaker på bloggen din. Jeg er leder i foreningen Anima – Stopp dyremishandling. Dette er en ny norsk avdeling av den internasjonale dyrevernorganisasjonen Anima.

Akkurat nå kjører vi en kampanje for å få matbutikkene til å slutte å selge egg fra høner i bur. I Danmark har vi allerede fått alle matbutikkene til å slutte med buregg. Jeg lurer veldig på om du vil være med på å få til det samme i Norge. Kunne du tenke deg å skrive et blogginnlegg eller poste noe på sosiale medier for å gjøre følgerne dine oppmerksomme på kampanjen?

Vi samler underskrifter vi kan ta med oss når vi er i dialog med matbutikkene. Jeg er helt sikker på at mange av følgerne dine vil skrive under hvis du oppfordrer dem til å gjøre det.

Jo flere underskrifter vi har, jo sterke stiller vi når vi skal overbevise matbutikkene om å slutte å selge egg fra høner i bur. Her er kampanjesiden hvor vi samler underskrifter: stoppdyremishandling.no.

På forhånd tusen takk for innsatsen din for dyrene. Du er med på å redde tusenvis av høner fra et liv i bur! Ikke nøl med å ta kontakt med meg hvis du har spørsmål! Ha en super dag!

Med vennlig hilsen, Hilde Valbjørn Hagelin

Leder i Anima – Stopp dyremishandling
Hjemmeside: stoppdyremishandling.no

Skjermbilde 2017-03-07 kl. 12.44.59.png
……

Med dette vil jeg bare sende takken i retur til Hilde og alle andre som jobber aktivt for dyrene våre og dyrevelferd, tusen takk! 

Selvsagt vil jeg bidra til å få stoppet dyremishandling – så herved er oppfordringen levert også til dere og jeg håper dere gjør som danskene slik at vi også kan få slutt på dette dyreplageriet også i Norge. For underskriftskampanjer virker!

Skriv under her: Få buregg ut av matbutikkene!

Mange av eggene i matbutikken kommer fra høner som sitter i bur hele livet. Dette vil vi i Anima gjøre noe med. Vi jobber for å få butikkene til å slutte å selge egg fra høner i bur. Hjelp oss å overtale butikkene – skriv under i dag!

Be matbutikkene slutte å selge buregg!

Dag ut og dag inn står de i et trangt nettingbur. Det er så liten plass at de nesten ikke kan bevege seg. Lufta er tjukk av støv og lyden fra tusenvis av stressede høner er øredøvende. Slik er livet for en burhøne.

Anima jobber for å få slutt på at høner skal være i bur. Derfor jobber vi for å få matbutikkene til å slutte å selge buregg. På verdensbasis har mange matbutikker allerede innført policy om å ikke selge egg fra høner i bur. For å redde burhønene må vi få med oss alle matbutikkene. Derfor er vi i Anima i dialog med matbutikkene for å få dem til å kutte salget av buregg.

Her trenger vi DIN hjelp! Det er viktig at matbutikkene skjønner at kundene deres ikke vil ha egg fra høner i bur. Jo flere underskrifter vi samler inn, jo bedre sjanse har vi for å få matbutikkene til å slutte å selge buregg.

SKRIV UNDER I DAG! TUSEN TAKK FOR INNSATSEN DIN

Og del gjerne…

trude-helen-hole-forfatter-og-sommelier