Books & Literature Guest Authors News

Min bok – Spirituell Intelligens

Min bok – eller bøker 😉 er en serie der Indieforfattere presenterer seg selv og sine bøker – med dette får dere som er glad i å lese bøker anledning til å møte nye spennende forfattere med bein i nesen og stå på vilje – og ikke minst gode bokprosjekter å by på. I dag møter vi Turid Torbergsen som har skrevet flere bøker. Hun vil gjerne presentere Spirituell Intelligens – en bok jeg selv gjerne vil lese.

skjermbilde-2017-02-20-kl-09-37-27

Spirituell Intelligens (SQ) Vi lever i en kultur hvor vi i stor grad er fremmedgjort for hverandre. Dagliglivets jag gir oss lite ro og tid til å reflektere hva som er meningen med livet, og hva som virkelig betyr noe for oss.

Hvordan er det da mulig å finne mening i det kaoset som mange opplever? Hva er det som skal til for at vi blir så modige at vi tør å gjøre de valgene som er riktige for oss? Hvordan kan vi finne fram til roen og visdommen i oss selv? Hva skal til for at vi viser mer medfølelse og forståelse for andre mennesker? Hvilke type ledere og medarbeidere trenger bedrifter i framtiden? Hva skal til for at vi sammen kan bidra til en bedre verden?

Svaret ligger i et paradigmeskifte som inkluderer Spirituell Intelligens (SQ). Det som også defineres som vår ultimate intelligens, vil ikke bare gi livet vårt mening ved at vi kan oppdage de grunnleggende verdiene i livet vårt. Sjansen er stor for at i tillegg vil oppleve mer glede, kjærlighet, tilfredsstillelse, fred og ro.

Emosjonell intelligens (EQ) er kjent. I boken SQ, hevder Ian Marshall og Danah Zohar, at det innenfor psykologi, nevrologi og antropologi nå finnes beviser for en tredje intelligens, nemlig Spirituell Intelligens SQ. Umiddelbart vil mange tenke at det handler om religion.

Imidlertid søker de fleste mennesker, bevisst eller ubevisst, etter en høyere mening med livet. Det er derfor ikke en nødvendig sammenheng mellom spirituell intelligens og formell religion.

SQ er den intelligensen vi bruker til å sette våre liv og handlinger inn i en større, rikere og mer meningsgivende sammenheng – hvor vi opplever visjoner og ser de grunnleggende verdier i livet.

Det er den intelligensen vi kan bruke for å oppdage at en handlingsmåte eller livsvei er mer meningsfyllt enn en annen. SQ er vår ultimate intelligens, og den nødvendige forutsetningen for at både IQ og EQ skal virke effektivt.

SQ hjelper oss å forstå hvem vi er, hva ting betyr for oss, og gjør at vi kan forene det indre menneskelige med det mellommenneskelige. I den videste forstand kan SQ hjelpe oss til å vokse ut av ego-tilstanden, slik at vi får tilgang til de uante ressursene i oss selv.

Ian Marshall og Danah Zohar, sier at mennesker som har høy grad av SQ kjennetegnes gjerne ved at de :

  • har selvinnsikt.
  • kjenner sine innerste motiver.
  • har evne til å overkomme vanskeligheter.
  • har motvilje mot å forårsake skade.
  • har evne til å la seg inspirere av høyere visjoner og verdier.
  • har evne til inspirere andre.
  • har evne til å handle uavhengig av andre.

Papirutgaven kan bestilles fra lokale bokhandlere eller på nettbokhandlere. Eboken kan bestilles hos nettbokhandlere, Ibooks, Google og Amazon.

kjop-boken-her

Om forfatteren: Jeg etablerte TCI-The Coaching Institute (www.coachinginstitute.no) i 2002, og jobber til daglig med individuell coaching for næringslivet, privatpersoner og etablerte og framtidige forfattere. I tillegg er jeg instruktør ved TCI coach sertifiseringsutdanning. Siden det er mangel på coacher som retter seg direkte mot forfattere, så  jobber jeg nå med å få etablert en coachsertifisering for de som ønsker å coache spesifikt mot dette markedet.  Jeg kjører også et fire dagers «Skriveglede» kurs for forfattere. Siden 2004 har jeg skrevet og gitt ut fem bøker innenfor motivasjon og mestring.

Les også Spirituell Intelligens – hva er det?.

Du kan også lese om Torbergsen og SQ i Ledernytt.

Bilde Turid Torbergsen 2014 AMW_1875.jpg

Mvh Turid Torbergsen, TCI-The Coaching Institute

www.coachinginstitute.no

lysbilde1