News

Legen bør dømmes for doping, ikke Therese Johaug

Det norske folket mener Therese Johaug har intet eller lite ansvar for den positive dopingprøven, viser en meningsmåling i VG. Samtidig viser målingen, som InFact har gjort for avisen, at én av tre mener saken har virket negativt på langrennsinteressen deres. Nesten 60 prosent mener norsk langrenn har dårligere omdømme nå enn for ett år siden.

– Norge har vært en ambassadør for ren skiidrett og har vært veldig dømmende når utøvere fra andre nasjoner er blitt tatt tidligere, sa Skard meget korrekt til NTB. Skard er førsteamanuensis i merkevarebygging ved Høgskolen Kristiania – så spørsmålet jeg har lyst å stille er: – Er det litt prestige ute å går nå?

Hele saken er svært trist, ikke bare for Johaug – men for en hel idrett. At Johaug i det hele tatt har havnet i denne situasjonen er for meg meget forunderlig, for på dette nivået har en bare ikke lov å slurve, og det har legen gjort. Ja, jeg skriver legen – for dette var hans jobb! Selvsagt har også utøver ansvar, men det bør veie tungt i slike saker at idrettsutøvere på dette nivået er pliktig å følge legens anbefalinger – og en må faktisk kunne forvente at legene gjør jobben de er satt til å gjøre.

Derfor – når støtteapparatet svikter bør ansvaret plasseres her – ikke hos utøver. Etter min mening bør idrettsutøvere være trygg på at støtteapparat og leger vet hva de driver med og med det kunne stole fullt og helt på legen når disse kommer med medikamenter og kremer. Idrettsutøvere er idrettsutøvere – ikke kyndige leger. Det er derimot legene, og de er ansatt for å gjøre en jobb. I dette tilfellet ble ikke jobben gjort – og utfallet ble som det desverrre ble. Katastrofalt for en utøver! Er dette en rimelig utgang? Jeg synes ikke det.

I denne saken bør legen dømmes for doping, ikke Therese Johaug.

Les også saken min om Petter Northug.

Trude Helen Hole, New Spirit Communication.

Nyhet 2017; Vinkurs på video – lær alt du trenger om vin hjemme i din egen stue, når du kan og har lyst. Klikk her.

skjermbilde-2017-01-23-kl-16-11-19