News

DNB, banken for skattesnytere og annen lysky virksomhet

Lysky virksomhet? I nesten ti år organiserte DNB i Luxembourg postboksselskaper på Seychellene for kundene sine, dette for å unndra skatt, avslører Aftenposten i sin nye og glimrende Panama Papers. DNB angrer på praksisen, selv om det ut fra avsløringen ikke er grunnlag for å hevde at banken eller kundene har gjort noe ulovlig, sies det – men at dette er svært betenkelig er rimelig sikkert.

-Det er en skam å se at DNB, av alle, har brukt så mye krefter på å få kunder til aktivt å bruke skatteparadiser. Formålet med slike etableringer er hemmelighold og å unndra skatt fra land der virksomheten egentlig drives, sier Hans Olav Syversen (KrF), leder i finanskomiteen til NTB.

Og jeg er enig! DNB har helt bevisst lagt til rette for skatteunndragelse i ti år for sine kunder, noe som viser at dette er et meget gjennomtenkt og velorganisert “tilbud”. Det er derfor lite tillitsvekkende å “angre” når avsløringene er et faktum.

– Skatteparadis er en trussel mot velfungerende samfunn der alle bidrar. Norge som land arbeidet aktivt for å komme dette til livs, men vi har åpenbart en delvis statseid bank som motspiller. Det er dypt beklagelig, sier Syversen videre.

Det er ikke første gang det blåser hardt rundt DNB. Tvert om blåser det ganske ofte rundt DNB som nå begynner å likne en tvilsom virksomhet som snart ikke tåler mer av dagens lys. Les DNB lurte 126.000 fondskunder, Forbrukerrådet går til sak mot DNB, DNB lurer til seg store summer fra kundene,  bare for å nevne noe. Etter min mening burde Rune Bjerke gått for lenge siden, i dag er det ganske innlysende – hele ledelsen bør gå.

Les også Nei til et kontantfritt samfunn, og DNB vil ha full råderett over pengene dine.

At folk fortsatt har penger i den banken – er for meg totalt ubegripelig.

Del gjerne.

Trude Helén Hole

Vil du følge denne bloggen, trykk på Skjermbilde 2016-03-20 kl. 20.47.18 knappen til høyre. Følg meg gjerne også på Facebook. Ønsker med dette alle en riktig så fin og aktiv dag:-)

 

KARRIERE I MK RØD TEKST