Management & Health News Sex & Relationships

Er du alkoholiker? Fortvil ikke.

Nå er det påske, og selvsagt må vi ha noe godt i glasset, ikke sant? Endelig kan vi slippe oss litt løs og drikke før kl. 14.00 til og med, tenker sikkert noen, det er tross alt ferie og vi nyter livet på fjellet, ved sjøen, i byen eller i utlandet et sted. Dette betyr ikke at du er alkoholiker.

Skjermbilde 2016-03-21 kl. 09.32.15

For mange er det å drikke altså ikke lengre er et sosialt fenomen, men et personlig behov. Faktisk er mange alkoholikere meget oppmerksom på å ikke drikke for mye når de er sammen med andre. Ca 80% av alle alkoholikere drikker alene – og dette faktum er etter min mening et varsku til oss alle. Vi må derfor tenke gjennom hva vi drikker, når, hvor mye og hvorfor.

Les under og kjenn etter. Kjenner du deg igjen, gjør du noe med det i dag. Ikke vent, livet kommer ikke med livsgaranti.

Symptomer på alkoholisme.

Her er noen symptomer på alkoholisme som alkoholikere opplever. Symptomene kan selvfølgelig variere fra person til person og man behøver ikke nødvendigvis ha alle nedstående symptomer, men har du 4-5 av disse har du mest sannsynlig utviklet kronisk alkoholisme.

Drikker mer alkohol enn planlagt. Det er symptomer på alkoholisme når man i sosiale sammenheng eller alene ofte blir meget ruset.

Krangler med familien. De fleste alkoholikere forstår ikke familien når de påpeker og sier hvor ubehagelig de opplever drikkingen, og benekter omfang og konsekvenser. At person ikke er lydhør ovenfor familien, er et klassisk symptom på alkoholisme.

Drikker alkohol i det skjulte. Mange alkoholikere gjemmer alkohol i huset eller kanskje også i hagen, drikker alkohol på vei hjem fra jobben eller når de ikke er hjemme.

Bryter løfter om å redusere sitt alkoholforbruk. Dette er et klart symptom på alkoholisme. At person til tider og ofte helt oppriktig forsøker å redusere sitt forbruk, men kun etter kort tid avbryter disse.

Blir irritert eller aggresiv når samtaler dreier seg om alkohol. En alkoholiker blir ofte skikkelig berørt når familie eller andre snakker om personens alkoholforbruk, og forsvarer seg ofte aggresivt og bittert.

Utvikler faste drikkevaner. Mange alkoholikere utvikler bestemte drikkevaner, hvor man inntar alkohol på bestemte tidspunkter, f.eks like etter jobb, under matlaging og lignende.

Blackouts. Blackouts er  symptomer på alkoholisme, når person ikke kan huske ting fra dagen før, når vedkommende var beruset.

Tolleranseøkning. Kroppen tilvenner seg et stort alkoholinntak, og derfor kan alkoholikere drikke større mengder alkohol enn andre uten å bli synlig beruset.

Kontrolltap. Et av alkoholismens sikreste symptomer på alkoholisme er kontrolltap, noe som betyr at person ikke klarer å stoppe igjen når han eller henne har tatt den første drinken, og derfor drikker de helt til de blir overstadig beruset.

Alkoholikere som lider av kontrolltap, utvikler seg ofte til periodedrankere, hvor perioder er avholdende, men etterfølges av perioder med ukontrollerbar drikking.

Drikker de første alkoholenheter raskt. Det er et tegn på alkoholisme, når man drikker raskt for å oppnå alkoholens avslappende eller beroligende effekt.

Drikker alkohol alene. Ca 80% av alle alkoholikere drikker alene. Dvs. At drikkingen ikke lengre er et sosialt fenomen, men et personlig opplevet behov for alkoholens avslappende virkning. Faktisk er mange alkoholikere meget oppmerksom på å ikke drikke for mye når de er sammen med andre.

Endrer adferd under påvirkning av alkohol. Mange (men ikke alle) alkoholikere blir aggresiv eller uforutsigbare ovenfor andre under påvirkning av alkohol, dvs at det skjer en personlighetsendring når person er under beruselse av alkohol.

Drikker alkohol for å komme bort fra ubehaglige følelser. Dette er et klart symptom på alkoholisme, at man bruker alkohol som et beroligende middel mot nervøsitet, rastløshet, bekymring, stress osv.

Alkohol skaper problemer i familien, sosialt og på arbeidsplassen. Det er symptomer på alkoholisme, når person skaper problemer i familien, sosialt eller på arbeidsplassen, uten at person evner å endre sine alkoholvaner, slik at problemene løses.

Få svar på om du eller din partner har et alkoholproblem som krever behandling. Som nevnt ovenfor, behøver man ikke å ha opplevd alle ovenstående symptomer, men kjenner du igjen kun 4-5 har du mest sannsynlig utviklet alkoholisme, og derfor er det viktig at du tar deg selv og din sykdom alvorlig og oppsøker hjelp.

Det er ingen skam å være alkoholiker, men det er en skam å ikke gjøre noe med det.

Det første skrittet på et nytt og nøkternt liv begynner akkurat her. Sincero Helse kan raskt hjelpe deg med alkoholproblemer. Ikke bare tenk på det – gjør det NÅ.

Trykk på denne linken her og bestill en time med en av våres avhengighet spesialister og få hjelp innen 24 timer.

Del gjerne – for dette er viktig!

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Vil du følge denne bloggen, trykk på Skjermbilde 2016-03-20 kl. 20.47.18 knappen til høyre. Følg meg gjerne på Facebook her. Ønsker med dette alle en riktig så fin dag:-)

Annonsebilde New Spirit