News

Døm Anders Behring Breivik til usynlighet

“For snart fem år siden drepte Anders Behring Breivik 77 mennesker i Oslo og på Utøya. Fem år etter er han regissør, forfatter og hovedrolleinnehaver i sitt eget politiske teater, med den norske rettsstaten og mediene som kulisse og megafon”, skriver  Aslak Sira Myhre i gårdsdagen Dagsavis.

Gros roser

G-Photo.no.

Myhres innledning som det refereres til over er forkortet i dette innlegget, og det er også teksten hans under. Innlegget kan i sin helhet leses her.

“Breiviks terrorhandling er det mest bestialske som har skjedd på norsk jord i fredstid. Allerede i innledningen til rettssaken etter terroren ble det klart at Breivik ønsket å bruke oppmerksomheten rundt drapene til å spre sin fascistiske propaganda. Oppmerksomhet var målet, både psyken hans og ideologien hans pekte mot det.

Den gangen, i 2011 og 2012, var Norge nødt til å gi ham en scene i form av en rettssak. Nå, i 2016, velger vi å gjøre det. Og ikke bare det, først velger vi å behandle det absurde kravet hans i form av en påkosta åpen rettssak, og så stiller mediene inn både søkelyset og flomlyset på Skien kretsfengsel og sikrer hele prosessen maksimal oppmerksomhet. Det får meg til å lure på hva det er som feiler oss.

Er det redsel for å bli beskyldt for å være intolerant overfor de autoritære og rasistiske høyrekreftene som gjør at staten, i stedet for å avvise Breiviks sak som det vrøvlet det er, igjen gjør rettssalen til en scene?”

………

Og jeg er enig med Myhre – jeg syntes det er totalt forkastelig at Breivik få lov å misbruke rettsvesenet på denne måten og at media nok en gang gir denne massemorderen, en “oppmerksomhetssyk nazist med blod på hendene” plass i rampelyset – når han skulle vært dømt til usynlighet!

Det har seg nemlig desverre slik at når slike bestialske handlinger får denne type oppmerksomhet og media gjør massemordere til kjendiser og dyrker dem et evig liv i rampelyset – så kan en ikke utelukke at dette kan påvirke og bli en drivkraft for andre som i likhet med Breivik tenker tanker de fleste av oss ikke en gang klarer.

Sirkus Breivik. En annen faktor er hvordan denne uforståelige massive og håpløse eksponeringen åpner sår hos alle de berørte parter, sår som knapt har begynt å hele. At media går mann av huse for å høre Breivik fortelle at han har blitt “gal av Paradise hotel” og at han har “fått severt samme Fjordland middag to dager på rad” er totalt uforståelig – for dette er neppe viktig for allmenheten. Ei heller er dette “kunnskap” vi trenger for å kunne forstå og forebygge.

Media bør begynne å bli sitt ansvar bevisst – for nok en gang: Anders Behring Breivik er en dømt terrorist og barnemorder. Ingen straff er hard nok. Å la denne mannen leve et etterlengtet liv i rampelyset som også var hensikten med de bestialske drapene – er å belønne ham for hva han har gjort. Breivik bør dømmes til evig usynliget.

Del gjerne.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Vil du følge denne bloggen, trykk på Skjermbilde 2016-03-20 kl. 20.47.18 knappen til høyre. Følg meg gjerne også på Facebook. Ønsker med dette alle en riktig så fin dag:-)

Annonsebilde New Spirit