Management & Health News

Sports Illustrated satser på eldre og større modeller

(VG) I årets utgave av bikininummeret til Sports Illustrated er det både eldre og større modeller med.
Skjermbilde 2016-02-12 kl. 08.44.56

I en ny kampanje, «Swimsuits For All», i det velkjente amerikanske magasinet, har de byttet ut de vanlige modellene sine og fått et større mangfold. I dette bikininummeret er nemlig pluss size-modellene Ashley Graham og Philomena Kwao med. Graham annonserte selv nyheten på Instagram.

– Det er offisielt – jeg er en Sports Illustrated-modell! Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Takk til alle som sto opp for formfulle kropper – våre stemmer ble hørt, skriver hun under et bilde fra bikiniutgaven.Yngre kvinne.jpg

Eldre kvinne.jpg

I tillegg til at Graham og Kwao er med, har Sports Illustrated også hanket inn den den eldre garde. Nicola Griffin er med sine 56 år nemlig den eldste bikinimodellen i magasinets historie. I et intervju med Daily Mail sier hun at photoshooten er det beste hun har gjort noensinne.

– Det handler ikke bare om å være 20 år og være 177 centimeter høy. Vi er lei av det! Vi er alle i ulike aldre og størrelser, og det er det vakre med det. Vi er ekte kvinner, sier hun.

De «ekte» kvinnene pryder altså kun kampanjen, med emneknaggen #SwimForCurves, ikke forsiden. Til tross for det, er det disse kvinnene og deres kampanje som har fått mest oppmerksomhet i mediene.

………

Trallallaaaa, dette er vel et stort skritt i riktig retning, eller hur? Jeg må jo si som jeg har sagt en del ganger før, basert på egen erfaringer som modell – at jeg nå som jeg har blitt litt eldre, ja, hele 32 år og greier, og omsider fått litt mer kvinnelige former – har mer å by på foran kamera enn da jeg var noen og 20 og hadde en topptrent svømmekropp.

IMG_2

Det glade 80 tallet:-) Hadde ikke gullbikini den gang, serru! 

Jeg hadde det nemlig ikke i hodet den gangen, ergo ikke like mye i blikket og smilet som det jeg har nå. Og det er helt sant. Selvsagt hadde jeg et flott smil – det var og er mitt varemerke, og selvsagt hadde jeg glimt i øynene og kunne spille på følelser også foran kamera – men det lille ekstra, det som kommer med et levd liv og erfaring – det manglet. Og selvsagt manglet det, det kommer jo med et levd liv. Så  har jeg det lille ekstra, og ikke bare i kiloer;-) Jeg har også mer former og flere rynker, og det er meget flott syntes jeg:-)

Hvem har pengene, hun på 15 eller hun på 45? Jeg forstår forøvrig ikke at ikke produsentene forstår at kvinner over 30-40 år og oppover, har mer penger enn de på 15-25. At ikke disse i større grad bruker modeller som er mer rettet til markedet de sikter seg inn på, er for meg ubegripelig.

Det blir nesten litt for dumt, for de fleste kvinner ønsker seg nemlig ikke tilbake til den gangen de var 15-25. Så skal du selge ditt produkt til kvinner over 35-40, er tipset å komme på bølgelengde med oss. Bruk modeller vi kan assosiere oss med slik det gjøres med produkter for menn!

Til slutt vil jeg bare si at det perfekte for meg er det uperfekte. Standard perfeksjon is fucking boring og bilder som er over-retusjert er bare patetisk. Mennesker i alle aldre og fasonger er vakre om sjelen og kjærligheten er synlig. Og med alderen blir denne type mennesker bare vakrere, og slik er det med den saken:-) God helg dere!

Trude Helén Hole, New Spirit Communication.

Skjermbilde 2017-02-28 kl. 09.00.41.png