Management & Health News

Ansatte ved Tjuvholmen Sjømagasin dropper julebord og lager i stedet jul for hjemløse

Kirkens bymisjon. Ansatte ved Tjuvholmen Sjømagasin dropper sitt eget julebord og lager i stedet julemiddag for Kirkens Bymisjons gjester fra rus- og gatemiljøet.

Takket være Fursetgruppen, har 1100 restaurantbord i Oslo slike bordkort som oppfordrer gjestene om å støtte Kirkens Bymisjons arbeid blant mennesker i rus- og gatemiljøet.
Takket være Fursetgruppen, har 1100 restaurantbord i Oslo slike bordkort som oppfordrer gjestene om å støtte Kirkens Bymisjons arbeid blant mennesker i rus- og gatemiljøet.

Restauranten er en del av Fursetgruppen, som driver 22 spisesteder i Oslo, deriblant Maaemo, Ekebergrestauranten og Dyna Fyr. I år har selskapet tatt initiativ til å støtte Kirkens Bymisjons juleaksjon Gled en som gruer seg til jul.

På de 1100 bordene som Fursetgruppen disponerer, står det i ukene før jul bordkort som oppfordrer restaurantgjestene til å støtte opp om Kirkens Bymisjons arbeid ved å gi middager til mennesker i rus- og gatemiljøet. Selskapet gir også en sum tilsvarende 500 middager juleaksjonen.

– I jula er det viktig å tenke utover egne rekker, sier markeds- og kommunikasjonssjef Marianne Nygård-Hansen i Fursetgruppen.

Les også: Derfor ber vi deg om middager og et sted å spise

Tjuvholmen Sjømagasin er en av de 22 spisestedene i Fursetgruppen som støtter Kirkens Bymisjons juleaksjon.
Tjuvholmen Sjømagasin er en av de 22 spisestedene i Fursetgruppen som støtter Kirkens Bymisjons juleaksjon.

Inviterer gjester inn fra gata. De ansatte ved Tjuvholmen Sjømagasin går enda et skritt lenger og bruker den siste åpningsdagen før jul til å arrangere julebord for gjester ved Kirkens Bymisjons gatenære tiltak – i stedet for å ha sitt eget julebord!

– Vi har lokalet, maten og servitørene. Vi mangler bare gjestene, sier Nygård-Hansen. Med daglig leder Emma Hesselroth i spissen, har restauranten kontaktet Bertine Zetlitz, som stiller opp gratis for å spille en minikonsert for middagsgjestene. Det ligger med andre ord an til å bli et spesielt julebord for gjestene 19. desember.

– Emma har alltid vært opptatt av å støtte mennesker i vanskelige situasjoner og tenke på menneskeverdet, sier Nygård-Hansen,

Gled en som gruer seg til jul! Send GLEDE til 2490 og gi to middager (80,-) til personer i rus- og gatemiljøet.

Føles så nært. Fursetgruppen gjorde tilsvarende aksjon for Frelsesarmeen i fjor, og ønsket at Kirkens Bymisjon skulle være samarbeidspartner i år.

– Kirkens Bymisjon lå langt fremme i tankene våre, rett og slett fordi arbeidet deres føles så nært. Det foregår i nærmiljøet vårt. Men vi ante ikke at organisasjonen drev et så omfattende arbeid før vi ble invitert inn til en samtale. Vi gikk ut fra møtet med tårer i øynene, sier hun. Uavhengig av hverandre etterlyste flere ansatte et slikt samarbeid under et fellesmøte i høst. De visste ikke da at ledelsen allerede hadde kontaktet Kirkens Bymisjon.

– Mange synes dette er en utrolig fin ting å være med på. Det gjør noe med stoltheten vår, sier Nygård-Hansen.

Gode tilbakemeldinger. Tilbakemeldingene, både fra spisegjester og ansatte, er utelukkende positive.

– Vi i Fursetgruppen pleier å si at «en god samtale skjer over det gode måltidet». Det er jo en forlengelse av budskapet i Kirkens Bymisjons juleaksjon, sier hun.

……….

Dette er etter min mening en moderne julefortelling om det gode i oss. Vi kan hjelpe hvis vi vil – og jeg tror de fleste av oss vil hjelpe mennesker som trenger det. Det er som jeg har sagt før ikke så mye som skal til, et lite smil kan være til stor hjelp – større enn du tror. Så avslutningsvis vil jeg repetere mitt julebudskap, fordi det passer så godt inn i dette innlegget:

Love is a healing & protective force. The best feeling in the world is to feel loved, to have somebody that cares about you and to have someone to love.

Love is a currency that makes the world a better place to be for everyone, a currency you can use anytime and anywhere. We all have it, the force of love – so please spend it! 🙂

Trude Helèn Hole

KARRIERE I MK RØD TEKST