News

Hva feiler Asker kommune?

Vil de ikke at vi skal ferdes i vår vakre natur? Har ikke Asker kommune skjønt helsegevinsten av å komme seg ut og i aktivitet?

Lysløypen

Først Sem, så Vardåsen, og så kanskje flere steder? Jeg med mange, bruker området rundt Sem aktivt til turer eller joggeturer. For en tid tilbake ble det satt opp en svær bom til hinder for folk til fots, hester, syklister og mennesker i rullestol. Dette har ergret meg og garantert flere med meg, for ikke er bommen bare et hinder, men den er utrolig stygg og stor, og hører fint lite inn i vakker, idyllisk natur på en grusvei med fra før lite trafikk. Nå har Asker kommune, uforståelig nok, tatt steget og gjort det samme i lysløypen her på Vardåsen!

Ja, jeg er faktisk ganske sjokkert! Jeg kommer nå rett fra skogen og er rystet over å se at Asker Kommune i går har satt opp et metallmonster midt i lysløypen, til hinder for fri ferdsel og lek i ski- og akebakken vår ved Oppsjølia.

Forsøpling og farlig hinder. Dette stygge metallmonsteret utgjør en direkte fare for våre barn som aktivt leker og herjer i lysløypen hver vinter! Denne vil barna garantert krasje med. Den forringer naturen og området vårt, vil stoppe fremtidig aking i akebakken, samt skilek og skihopp, ja, barna lager skihopp akkurat som i gamle dager, og det går unna… men dette vil vil ikke Asker Kommune ha noe av, tydeligvis. Her er bilder fra skiløypen og akebakken vår.

IMG_0923

FullSizeRenderIMG_0934

Johannes er, som de fleste av barna her vi bor, ivrig på å leke og lage skihopp i løypen. Hoppet som lages her er like over der bommen nå er plassert, og det hoppes såpass langt at det kreves et langt unnarenn både på på ski, snowboard og med akebrett. Og under er resultatet, Johannes i fritt svev på langrennski.Johannes i svevet

Er dette noe Asker kommune ikke ønsker? Bakken har frem til nå har vært til stor glede for store og små med aktiviteter sommer som vinter. Og hva med våre gamle med rullator og rullestol som også er nærmeste nabo av bakken? Ser ikke kommunen at metallbommen og steinene som skal legges på venstre side vil hindre disse i å komme seg opp til Oppsjø? Skjønner ikke kommunen at det er helse og god trivsel i uteaktiviteter?

Og så er det også slik – ta en god titt på bildet av bommen øverst igjen, at når du møter slike metallkonstruksjoner som er satt opp for å hindre deg og din ferdsel i fri natur og forringer naturen, så gjør dette noe med deg både fysisk og mentalt.

Det fremmer negative energier!

Ingen motorisert ferdsel. Denne bommen er direkte malplassert og har ingen funksjon annet enn å hindre tobeinte og firbeinte, og folk med bevegelseshemming. Om dette skal hindre morotisert ferdsel kan jeg opplyse at den eneste som kjører opp og ned i bakken, er han som lager de flotte skiløypene om vinteren! Aldri har jeg sett annet med motor i bakken, og jeg har bodd her i over 15 år.

Snu i tide, er et godt råd! Asker kommune skryter av å være en friluftskommune som setter helse og aktivitet i fokus. Da kan ikke kommunen forsøple omgivelsene våre og hindre ferdsel i fri natur. Spesielt ikke der det ikke ferdes andre enn to og firbeinte, og folk i rullestol!

Og det er lov å gjøre feil. En grov feil blir det først om feilen ikke blir rettet. Kommunen må derfor ta til fornuft og fjerne den stygge og farlige bommen nå mens gravemaskinen fortsatt står der. Snart er det vinter, så kommunen må leve opp til sitt mantra om et levende og aktivt bosted, og la små og store få bruke bakken slik vi alltid har gjort det!

…..

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 3

0 comments on “Hva feiler Asker kommune?

Leave a Reply