News

Jeg skal sone!

Hurra – jeg skal i fengsel! Årsaken, ja, hold dere fast, er at jeg kjørte forbi en traktor i Hedemark – og der var det jo en fotoboks.

Pensjonist

Jeg var dum nok til å følge med trafikken og kjørte i 95 i 80-sonen. Det jeg skulle ha gjort, var å danne stor kø, eller å kjøre ved siden av traktoren i noen kilometer, i håp om å ikke møte noen. Jeg er pensjonist og har ikke råd til å betale kr. 2600.- til staten for «ingenting», så dermed tar jeg heller tre dager i fengsel. Problemet blir min gamle hund, men den skal jeg ta med uansett hvor jeg havner. Jeg må bare si at dette landet ikke er for oss pensjonister, og da heller ikke for andre som har kun til salt i grøten, for uansett hva du gjør og ikke gjør – så står myndighetene der for å ta deg!

Vel, hva kan en si? Disse ordene er ikke mine ord, men tilhører Anne-Lise Holte, signert pensjonist og fattig. Jeg har lånt innlegget hennes fra søndagens VG, for dette gjorde meg vondt å lese. Virkelig vondt.

Jeg syntes den statlige praksisen: betal, eller gå i fengsel, er hårreisende ille. Ja, jeg blir faktisk forbannet, for vi snakker om en liten trafikkepisode, en forbikjøring. Hvor mange av oss har ikke gjort tilsvarende? Er vi kriminelle fordi vi kjører forbi en traktor? Skal våre fengsler fylles opp med traktorforbipasserende bilister?

Vel, da er det jaggu ikke rart at kriminelle slippes ut i det fri hver sommer fordi det er trangt om cellene!

Kardemommeland. Når en setter denne betraktningen opp mot det vi kan kalle skikkelige lovbrudd, f. eks innbrudd, hærverk, vold, økonomisk kriminalitet og sammenlikner, hva tenker du da? Og hvis jeg for eksempel minner om saken jeg omtalte for litt siden, der politiet lot tyvene gå, selv etter at de hadde innrømmet tyveri for halvannen million kroner – og tilbakeleverer i samme slengen ransbil og sertifikat, så kan en jo begynne å lure på om det virkelig er Kardemommeland vi bor i.

Som Anne-Lise Holte påpeker; uansett hva du gjør og ikke gjør, så står staten der for å ta deg! Det hele minner litt om et regime litt lenger østover. Så, da blir spørsmålet, hva syntes dere om praksisen betal eller gå i fengsel i trafikksaker. Er det rett og rimelig å ha det slik? Burde det vært rom for sunn fornuft og vurdering av enkeltsaker? Og ikke minst, er det riktig å bruke så mye politiressurser på trafikk, og med det fylle opp fengslene med som her, en pensjonist som valgte å følge trafikken, når vi har så mange andre områder som burde prioriteres? Just asking.

Trude Helén Hole på en tirsdag, gitt. På tide å dra til Sibir. Har hørt det er lite trafikkbokser der.

Følg meg gjerne på sosial medier der—->

Ved å trykke på taggen under, kan du enkelt nominere meg til “Årets Gullpenn”. Det vil jeg sette stor pris på:-)

VIXEN_NOMINASJON_GIF1

 

0 kommentarer på “Jeg skal sone!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: